Να τον θέλει η Λάτσιο, να τον θέλουν όλοι, αλλά να (θα) μείνει σε εμάς ο Ματίας

Να τον θέλει η Λάτσιο, να τον θέλουν όλοι, αλλά να (θα) μείνει σε εμάς ο Ματίας
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταγράφει τις σκέψεις του για τη σχέση του Αλμέιδα με την ΑΕΚ μέσα απ’ όσα έχει κατανοήσει στα δύο χρόνια παρουσίας του στην Ένωση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε αυτές τις περιπτώσεις, όχι απλώς δεν ανησυχώ, αντιθέτως χαίρομαι. Είναι καλό να ξέρεις ότι ο προπονητής της ΑΕΚ παρακολουθείται από μεγάλα ευρωπαϊκά clubs, είναι ενθαρρυντικό να γνωρίζουν στο εξωτερικό ότι η Ένωση διαθέτει στον πάγκο της έναν άνθρωπο που μπορεί να προσελκύσει καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι και αυτό ένα (σημαντικό) ατού στις διαπραγματευτικές προσπάθειες της.

Αν είναι ν’ ανοίξει τα φτερά του ο Ματίας Αλμέιδα για κάτι μεγαλύτερο, τότε θα το κάνει. Αυτή είναι η ζωή των προπονητών, η μοίρα τους επίσης. Εδώ όμως μιλάμε για έναν τύπο που δεν λειτουργεί καιροσκοπικά, για έναν άνθρωπο που δένεται με τις ομάδες στις οποίες εργάζεται και αποχωρεί απ’ αυτές όταν ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει, ότι δεν τον ‘’γεμίζουν’’ ως οντότητα.

Η σχέση του Αλμέιδα με την ΑΕΚ, είναι ακόμα στην αρχή της. Προφανώς και στη ζωή δεν λες ‘’ποτέ’’, όμως μπορείς να πεις ‘’όχι ακόμα’’. Ο Ματίας είναι ένας δημιουργός, ένας άνθρωπος που λατρεύει τα πρότζεκτς που αναλαμβάνει και δεν τα παρατά μέχρι να τα οδηγήσει στην κορύφωσή τους. Ή, τέλος πάντων, δεν κοιτάζει κάτι άλλο όταν αυτό που έχει τον κρατά χαρούμενο, γεμάτο και παραγωγικό.

Εύλογα θα σκεφτεί κάποιος, ‘’μα γιατί να μην ψάξει κάτι καλύτερο, ειδικά αν κατακτήσει το πρωτάθλημα για δεύτερη σερί σεζόν’’; Διότι τέτοιος άνθρωπος είναι. Διότι ήδη σκέφτεται και σχεδιάζει την ΑΕΚ της επόμενης περιόδου. Μιλάει με ποδοσφαιριστές, κάνει πλάνα τακτικά που θα έχουν διαφοροποιήσεις, μελετάει κάθε λεπτομέρεια που δεν πήγε καλά φέτος ώστε να μην επαναληφθεί του χρόνου.

Είναι ταγμένος σε αυτό που έχει αναλάβει και πάνω απ’ όλα, αγαπάει τις αρχές, την τιμιότητα και την ηρεμία. Θέλει γαλήνη στη δουλειά του, σεβασμό και εμπιστοσύνη. Όταν τα καρπώνεται, δεν έχει λόγο να σκέφτεται τίποτα άλλο.

Η Ιταλία και τα από κοινού σχέδια με τον Μελισσανίδη

Η Λάτσιο για παράδειγμα… Τον εξετάζει σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, προφανώς στο άκουσμα αυτής της είδησης κάποιος να ‘’ψηλώσει’’. Μα είναι για τον Ματίας ένας τόπος που θα του προσφέρει όλα αυτά που επιζητά; Θα τον ακούσουν εκεί όπως τον ακούν άπαντες στην ΑΕΚ -με πρώτον απ’ όλους τον Μελισσανίδη- ή θα μπλέξει σε μια χαώδη κατάσταση με διοικούντες που κατευθύνουν οπαδούς, ποδοσφαιριστές που απειλούνται και ναζιστικές τάσεις στις εξέδρες;

Δεν είναι το χρήμα το παν για όλους. Η ασφάλεια, το μεράκι για τη δουλειά, η εμπιστοσύνη στο δημιουργικό μυαλό του συνιστούν για τον Αλμέιδα πολύ πιο ισχυρούς λόγους για να συνεχίσει μια δουλειά που αγαπάει από το να την παρατήσει για να βγάλει περισσότερα. Όταν θα νιώσει ότι δεν τον σηκώνει άλλο το κλίμα, τότε θα το δείξει ο ίδιος σε όλους. Προς το παρόν, στο μυαλό του υπάρχει η παραμονή έως το 2028. Άλλωστε εκείνος το ζητούσε και το πήρε.

Έχει πολλά ο Αλμέιδα να κάνει με την ΑΕΚ. Και με τον Μελισσανίδη επίσης, στην εξέλιξη μιας σχέσης που αποτελεί την ασφαλιστική δικλείδα για την ομάδα και το άμεσο μέλλον της. Για το απώτερο, κανείς δεν ξέρει. Έχω κάτι στο μυαλό μου και ελπίζω να πάει μακριά. Όταν θα αποχωρήσουν, θα το κάνουν μαζί και θα έχουν περάσει χρόνια, πολλά χρόνια. Ουδείς μένει ισόβια σε μια ομάδα αλλά μπορώ να ονειρεύομαι ότι αυτό θα κρατήσει για πολύ!

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X