Η ευκαιρία του Αραούχο για μια ένδοξη τελευταία πράξη

Η ευκαιρία του Αραούχο για μια ένδοξη τελευταία πράξη
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την προσπάθεια του Σέρχιο Αραούχο στις επόμενες τρεις εβδομάδες, να καλύψει έδαφος και να μπει όσο πιο δυναμικά μπορεί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ακόμα κι αν λάβουμε ως πιο πιθανό σενάριο την αποχώρηση του Σέρχιο Αραούχο το ερχόμενο καλοκαίρι, αυτή η τρομερή σχέση αγάπης, αλληλοϋποστήριξης και προσφοράς του ενός στον άλλον, δεν πρέπει να ολοκληρωθεί έτσι. Όχι αδιάφορα, παρά μόνο πανηγυρικά.

Ό,τι κι αν συμβεί στο φινάλε αυτής της κοινής διαδρομής, τον Σέρχιο θα τον έχουμε πάντα μέσα στις καρδιές μας, θα του αναγνωρίζουμε την προσπάθεια, το πάθος του, την τρέλα του για την ΑΕΚ, το πόσο πολύ προσπάθησε να είναι εδώ για την τρίτη και τελευταία θητεία του με τη φανέλα της. Σύμβολο είναι, εντός κι εκτός των γηπέδων. Και όχι, στην περίπτωσή του η τελευταία γεύση δεν είναι αυτή που μένει.

Η ευκολία της απαξίωσης, μια κακώς επικρατούσα περιρρέουσα ατμόσφαιρα που τον παρουσιάζει ως ελαφρώς αποκομμένο από όσα διακυβεύονται, είναι ζητήματα που δεν τον αγγίζουν. Όσοι γνωρίζουν καλά, αναγνωρίζουν κιόλας πόσο πολύ θέλει να είναι περισσότερο ενεργός στην τελευταία πράξη του φετινού έργου. Και πόσο προσπαθεί γι’ αυτό, μένοντας μακριά από επεμβάσεις, παίζοντας με την ΑΕΚ Β, κάνοντας ό,τι μπορεί μέσα από μια κατάσταση που δεν τον ευνοεί, να γίνει ξανά σημαντικός για την ομάδα.

Δεν είσαι σε φόρμα, όλοι το βλέπουμε, πρωτίστως εκείνος. Όμως η σεζόν μπήκε σε μια περίεργη καμπή, σε μια ιδιότυπη κατάσταση για όλους. Αν το πρωτάθλημα δεν είχε διακοπεί, θα συνέχιζε να έχει αυτό τον άχαρο ρόλο, ολίγων λεπτών ερχόμενος από τον πάγκο. Ένα διάστημα τριών εβδομάδων, ωστόσο, φέρνει όλους πιο κοντά σε μια ξεχωριστή αφετηρία. Ομάδες και ποδοσφαιριστές.

Όταν όλοι επιστρέψουν, ο προπονητής θα πρέπει να ‘’ζυγίσει’’ εκ νέου πολλά πράγματα. Για παράδειγμα, ο Κάλενς θα επιστρέψει μετά από μακρά απουσία περίπου 20 ημερών τις παραμονές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ποιος ξέρει πως θα είναι; Σωματικά και πνευματικά, έχοντας αποκοπεί για σημαντικό διάστημα από την καθημερινότητα της ομάδας. Από τώρα σκέφτομαι, ότι βασικός θα είναι ο Μουκουντί που θα βρίσκεται εδώ και θα δουλεύει με τον κόουτς, ας έχει να παίξει από τις 21/12 με την ΑΕΚ.

Προσπάθεια, επιθυμία και σχέδια

Αυτές οι ημέρες, δουλεύουν υπέρ του Αραούχο. Επιπλέον προσπάθεια, στόχευση και απαγκίστρωση από τη λογική ότι εκείνος δεν θα έχει ρυθμό, ενώ οι άλλοι θα έχουν. Κανείς δεν θα είναι όπως τώρα. Τώρα είναι ο καιρός για να καλύψει έδαφος ώστε τα λεπτά που θα δίνει, να είναι πιο ποιοτικά και χρήσιμα για την ομάδα απ’ ό,τι πριν. Τώρα είναι η ευκαιρία.

Το ρομαντικό της υπόθεσης δεν παίζει εδώ τον παραμικρό ρόλο. Μιλάμε για την ανάγκη της ομάδας να πάρει, έστω στο φινάλε, κάποια πράγματα από αυτά που της έδινε ο Σέρχιο πέρυσι και ήταν τόσα πολλά. Το ότι τότε δεν την είχε βοηθήσει στα playoffs λόγω τραυματισμού, είναι ένας λόγος παραπάνω, επιπλέον κίνητρο για τον ίδιο. Το ζητούμενο είναι να κάνει την προσπάθειά του, όσο πιο μαχητικά μπορεί, όπως ο χαρακτήρας του το επιβάλλει.

Από εκεί και πέρα, με τον Τσούμπερ μπροστά του και τον Λιούμπισιτς να πείθει ότι μπορεί και στο ‘’10’’, ή τέλος πάντων σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ, η ΑΕΚ έχει την απαιτούμενη κάλυψη στη θέση. Φαίνεται, δε, ότι ο κόουτς υπολογίζει τον Σέρχιο και για την κορυφή της επίθεσης, εφόσον θα υπάρχουν διαστήματα με τον Γκαρσία στην πτέρυγα και τον Πόνσε εκτός ενδεκάδας. Ψάχνει πολλά ο Αλμέιδα, ένα από αυτά είναι και το πώς θα πάρει ό,τι μπορεί από τον Αραούχο. Στην τελευταία πράξη, ίσως μιλήσουν η κλάση, η επιθυμία και η ρέντα. Οψόμεθα…

 

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X