Τουλάχιστον να μείνει κάτι από αυτήν την τραγική χρονιά της ΑΕΚ Betsson

Τουλάχιστον να μείνει κάτι από αυτήν την τραγική χρονιά της ΑΕΚ Betsson
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τα επόμενα παιχνίδια που απομένουν και τι πρέπει να κερδίσει η ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν

Η ΑΕΚ Betsson, όπως αναμενόταν έχασε και από την Μούρθια και πλέον κινδυνεύει σοβαρά να ολοκληρώσει τον όμιλο των «16» χωρίς νίκη, κάτι που θα αποτελεί ντροπή για την ιστορία της ομάδας. Από το 5-1 της πρώτης φάσης, στο 0-5, μοιάζει σαν να έχει περάσει μια δεκαετία και οι τότε καλές νύχτες, να νομίζει κάποιος ότι είναι μια πολύ μακρινή ανάμνηση. Και όμως, είναι δυστυχώς η πραγματικότητα και καταδεικνύει πόσο τραγικά εξελίσσεται η χρονιά φέτος.

Κατάλαβαν ότι πάνε για διασυρμό

Το πρώτο δεκάλεπτο της χθεσινής αναμέτρησης, δείχνει και το βαθύ πρόβλημα που έχει η ΑΕΚ εδώ και τρεις μήνες. Κατέβηκε μια ομάδα, χωρίς συγκέντρωση, χωρίς ετοιμότητα για να παίξει απέναντι στην Μούρθια που στον ρυθμό που παίζει είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει το πράγμα. Αποτέλεσμα μέσα σε 10 λεπτά μπάσκετ η ΑΕΚ να χάνει με 20 (!!) πόντους (35-15). Κάπου εκεί πρέπει να συνειδητοποίησαν όλοι, ότι πάει να γραφτεί αρνητική ιστορία για την ομάδα και κάπως σοβαρεύτηκαν στην συνέχεια για να μαζέψουν την διαφορά.

Βέβαια για να τα λέμε όλα, εδώ και αρκετά παιχνίδια τα βασικά σχήματα δεν τραβάνε και η ομάδα στρώνει όταν έρχονται οι παίκτες από το πάγκο. Δηλαδή, τι άλλο πρέπει να γίνει για να μην παίζουν μαζί, ο Νάιτ με τον ΜακΡέι και ο Χατζηδάκης με τον Αγραβάνη; Ο κάθε ένας έχει τα προβλήματα του αγωνιστικά και όλοι μαζί βγάζουν ένα τραγικό σύνολο. Το να έρχεται σε κάθε αγώνα από τον πάγκο ο Καράμπελας, να συμμαζεύει το παιχνίδι, να μπαίνει ο Κουζμίνσκας, να δίνει εύκολους πόντους και ο Κουζέλογλου να κάνει λίγο απ’όλα, δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια. Κάποια στιγμή ας αποδεχτούμε ότι κάποια σχήματα είναι πιο λειτουργικά από κάποια άλλα και να δουλέψουνε πάνω σε αυτά.

Ο Νάιτ, είναι ξεκάθαρο και το λέμε εδώ και καιρό, ότι σε αυτό το μπάσκετ δεν μπορεί να παίξει ως playmaker, κάνει συνεχώς λάθη και το κυριότερο δεν προσφέρει ηρεμία στην ομάδα. Το έχουν καταλάβει όλοι οι αντίπαλοι πλέον και τον πιέζουν από το πρώτο λεπτό. Δεν θυμάμαι ποτέ, όσα χρόνια κοιτάζω στατιστικά, παίκτης να παίζει 16 λεπτά και η ομάδα του να χάνει με 35 πόντους σε αυτό το διάστημα. Παράλληλα, η αλλαγή του, ο Καράμπελας δηλαδή, χωρίς να κάνει τίποτα τρομερό, απλά τα βασικά ενός playmaker, σε αγώνα που η ΑΕΚ έχανε συνεχώς, να κερδίζει με αυτόν στο παρκέ με +24. Αυτά είναι αδιανόητα νούμερα και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν.

Το θέμα είναι να μπορεί να πάρει κάποιος τα θετικά στοιχεία από έναν παίκτη και να κρύψει τα αρνητικά. Ο Νάιτ, όπως φαίνεται είναι ένας παίκτης που μπορεί να σκοράρει, ας κάνει λοιπόν μόνο αυτό και ας αφήσει την οργάνωση του παιχνιδιού, που δείχνει ότι δεν μπορεί. Θα μου πείτε και ποιος θα παίζει στον άσσο, όπου δεν υπάρχει και ο Φλιώνης. Να παίζει 30 λεπτά ο Καράμπελας, τι να κάνουμε δηλαδή. Το ίδιο ισχύει και για τον Νετζήπογλου και για τον Κουζέλογλου. Να παίζουν 30 λεπτά. Νεαρά παιδιά είναι, λίγοι αγώνες μείνανε, ας το δούμε στην συνέχεια, να καταλάβουμε και εμείς, αν μπορούν να κάνουν αυτά που κάνουν για μεγαλύτερη διάρκεια.

Έτσι και αλλιώς η χρονιά είναι χαμένη, αποτυχημένη, όπως θέλετε πείτε το, ας έχει η ΑΕΚ κάποιο κέρδος για του χρόνου. Να έχει τρία παιδιά που θα τελειώσουν την χρονιά με πολύ χρόνο συμμετοχής, για να δούμε την εξέλιξη τους και πώς αντιδρούν. Δηλαδή τι νόημα έχει να παίζει ο Ραντλ, που θα φύγει σε ένα μήνα και όχι ο Νετζήπογλου, που έχει άλλα 3 χρόνια συμβόλαιο και δείχνει, όποτε μπαίνει, ότι κάτι έχει, κάτι μπορεί να δείξει. Τα ίδια και ο Κουζέλογλου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χάνει λεπτά από τον Αγραβάνη, κανένας. Ειδικά στην κατάσταση που είναι τώρα, δεν υπάρχει σύγκριση των δύο παικτών. Μαζί με τον Κουζμίνσκας, που ο άνθρωπος είναι τεράστιος παίκτης και τους Χόλινς – ΜακΡέι, να έχουν μια βασική εξάδα-επτάδα και οι υπόλοιποι να δίνουν ανάσες, όταν χρειάζεται.

Και μην πει κάποιος ότι αν πάρουν τόσο χρόνο οι Έλληνες παίκτες, η ΑΕΚ μπορεί να χάσει τον τελευταίο στόχο που έχει, γιατί και τόσο καιρό που δεν γίνεται, μόνο ήττες έχει η ομάδα. Ε, ας δοκιμάσει και κάτι διαφορετικό. Μπορεί να μην πετύχει ούτε αυτό, αλλά τουλάχιστον να μην μείνουμε με την απορία. Να μείνει κάτι για του χρόνου από το φετινό ναυάγιο. Να ξεκινήσει η χρονιά και να γνωρίζουμε ότι μπορούμε να στηριχτούμε στα σοβαρά, πάνω στον υγιή Φλιώνη, τον Καράμπελα, τον Νετζήπογλου, τον Κουζέλογλου, σε 2-3 ξένους από φέτος και οι υπόλοιποι, ας είναι καινούργιοι, να υπάρχει όμως μία βάση.

Η νίκη με το Μαρούσι, είναι αναγκαία και δεν χρειάζεται να συζητήσουμε περαιτέρω για αυτό. Το ότι το θα το θεωρήσουμε ως μεγάλη επιτυχία αν γίνει, δείχνει και την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα. Ήρθε και ο τραυματισμός του Μόργκαν, μετά το καλύτερο του παιχνίδι, για να δέσει το γλυκό. Μένουν μίνιμουμ άλλα επτά παιχνίδια, ας τα εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ, για να βγάλει κάτι για του χρόνου.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X