Στοχοποιούν τον κόσμο της ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σ.Βούλγαρης γράφει για την προκλητικά απαράδεκτη ενέργεια Κυβέρνησης-ΕΛΑΣ, την ώρα που δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι υποθέσεις δολοφονίας Κατσούρη και Λυγγερίδη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι εξωφρενικές και αδιανόητες οι καταστάσεις που βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα ο κόσμος της ΑΕΚ! Στο προηγούμενο blog του Σαββάτου είχα γράψει αναφερόμενος στην απόφαση της ΔΕΑΒ να γίνει το παιχνίδι στη Λαμία κεκλεισμένων των θυρών, πως πρόκειται για «Μία υπόθεση που «βρωμάει» από παντού!».

Το βράδυ της Κυριακής, μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΚ με τη Λαμία, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε 40 προσαγωγές φίλων του Δικεφάλου, επειδή άναψαν δύο πυρσούς σε ταράτσα σπιτιού (στην οποία είχαν μεταβεί έχοντας την άδεια του ιδιοκτήτη για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση), προκειμένου να πανηγυρίσουν τα γκολ και τη νίκη της ομάδας τους. Από τους 40 που προαναφέραμε οι έξι συνελήφθησαν για παράβαση του αθλητικού νόμου 2725/1999 και συγκεκριμένα του άρθρου 41 παράγραφος ΣΤ.

Η Ελληνική Αστυνομία, η οποία το περασμένο καλοκαίρι άφησε ανενόχλητους 100 Κροάτες να σουλατσάρουν σε όλη την Ελλάδα και να φτάσουν μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου δολοφόνησαν τον Μιχάλη Κατσούρη, η Ελληνική Αστυνομία, η οποία άφησε ανενόχλητους τους οπαδούς της Μακάμπι στο κέντρο της Αθήνας να κάνουν τόπι στο ξύλο έναν άνθρωπο που είχε ένα διακριτικό υπέρ της Παλαιστίνης, η Ελληνική Αστυνομία δεν κάνει απολύτως τίποτα προκειμένου να αποτρέψει όχι μόνο βιαιοπραγίες, αλλά εγκλήματα βίας, αποφάσισε να εξαντλήσει όλη της την αυστηρότητα, σε έξι παιδιά τα οποία πανηγύρισαν τα γκολ της ομάδας τους, χωρίς να προχωρήσουν σε ρίψη πυρσών, ή σε κάποια βιαιοπραγία.

Για να το πετύχουν μάλιστα αυτό, τους… φακέλωσαν με μία παράγραφο του νόμου, την ώρα που σε άλλα γήπεδα γίνονται χειρότερα πράγματα. Το θέμα όμως δεν είναι τι γίνεται αλλού, αλλά τι έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Διότι το θέμα μας δεν είναι να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα για να σώσουμε τη δική μας.

Τι αναφέρει ο αθλητικός νόμος

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 41ΣΤ με τίτλο: «Aδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις ή αθλητικό υπόβαθρο Εξουσιοδοτική διάταξη» και συγκεκριμένα την παράγραφο 2: «Με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή, εκτός εάν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα σύμφωνα με άλλη διάταξη, τιμωρείται όποιος: κατέχει ή χρησιμοποιεί βεγγαλικά, καπνογόνα, κροτίδες και γενικά εύφλεκτες ύλες, με αφορμή μία αθλητική εκδήλωση πριν από την έναρξη ή μετά τη λήξη της ή μακριά από τον χώρο που προορίζεται για την εκδήλωση αυτήν».

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι βάσει του κατηγορητηρίου, οι έξι συλληφθέντες δεν έχουν καμία άλλη κατηγορία και πάνω τους δεν βρέθηκε κανένα αντικείμενο, που μπορεί να προκαλέσει έστω και ελαφρά σωματική βλάβη, ή ουσίες.

Οι έξι που πέρασαν χθες τη διαδικασία του αυτοφώρου, ζήτησαν και πήραν αναβολή για την Τετάρτη και αφέθηκαν ελεύθεροι με όρο να παρουσιαστούν την Τρίτη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Την Τετάρτη θα δικαστούν για τους πυρσούς που άναψαν και κράτησαν στα χέρια τους σε μεγάλη απόσταση από το γήπεδο χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό ζήτημα. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι θα επικρατήσει η λογική.

Η εντολή από τα κεντρικά και η ταυτοποίηση από τα πλάνα

Από το ρεπορτάζ μου, μου προκύπτει ότι η εντολή για να προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία στην ενέργεια αυτή, ήρθε από τα κεντρικά στην Αθήνα. Τουλάχιστον αυτό υπογράμμιζαν χθες στη Λαμία (και όχι μόνο). Με κάθε ευκαιρία ανέφεραν ότι εκτελούσαν εντολές από ψηλά!

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει λοιπόν, είναι το εξής: Ποιος ήταν τόσο «ευαίσθητος» το βράδυ της Κυριακής, αλλά στις δολοφονίες τόσο του Μιχάλη Κατσούρη, όσο και του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, δεν έκανε τα βασικά με αποτέλεσμα οι ένοχοι να κυκλοφορούν ελεύθεροι;

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες «πηγές», η ταυτοποίηση των έξι συλληφθέντων έγινε τόσο από το πλάνο της τηλεόρασης στο 69’ αμέσως μετά το γκολ του Πόνσε, όσο και από video και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στη συνέχεια στο διαδίκτυο.

Το παράλογο της υπόθεσης

Για να διαπιστώσετε πόσο παράλογη, παρανοϊκή και… ηλίθια, ήταν και είναι η συγκεκριμένη κίνηση, σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, αν οι συγκεκριμένοι φίλαθλοι δεν φορούσαν κασκόλ, δεν είχαν διακριτικά, ή δεν είχαν πανό τα οποία να «επιβεβαίωναν» ότι ήταν φίλοι της ΑΕΚ, τότε θα μπορούσαν να επικαλεστούν ότι είχαν πάει να γιορτάσουν κάποια… γενέθλια και η πράξη τους αυτή δε θα εντασσόταν στον αθλητικό νόμο, άρα δε θα κινδύνευαν με τέτοια ποινή, η οποία, δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και οι συλληφθέντες θα πρέπει υποχρεωτικά να εκτίσουν ποινή φυλάκισης! Την ίδια ώρα ληστές και… βιαστές τιμωρούνται με ποινές που έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε ότι δεν πρέπει να τηρούνται οι νόμοι. Όμως υπάρχει το πνεύμα και το γράμμα του νόμου. Είναι λοιπόν αδιανόητο να τιμωρείται κάποιος επειδή πανηγύρισε για την ομάδα του χωρίς να προκαλέσει ή να προχωρήσει σε πράξεις βίας και την ίδια ώρα εγκληματίες να κυκλοφορούν ελεύθεροι!

Δεν γνωρίζω κανένα από τα παιδιά που έχουν εμπλοκή σε αυτή την ιστορία και ζούνε ένα απίστευτο «Γολγοθά». Όμως σκέφτομαι, ότι στα 20 μου θα μπορούσα να ήμουν εγώ στη θέση του ή να ήταν το δικό μου παιδί. Αν είχαν πετάξει τον πυρσό, αν είχαν κάνει επεισόδια, αν είχαν ουσίες, όλη αυτή η υπόθεση θα ήταν διαφορετική. Όμως δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ από αυτά. Και τώρα κινδυνεύουν να στιγματιστούν, διότι κάποιος αποφάσισε να το παίξει σερίφης στην Άγρια Δύση…

ΥΓ: Θα ήθελα να γράψω πολλά για τα χθεσινά ματς και τις σφαλιάρες που έφαγαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Οι δύο υπερδυνάμεις «λύγισαν» και ξεκίνησαν οι δικαιολογίες. Έκανα καινούριο συκώτι από τα γέλια το πρωί ακούγοντας στο ραδιόφωνο και διαβάζοντας σε εφημερίδες και ιστοσελίδες τις κωμικές δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Φταίει ο Τσιλούλης, φταίει το… εξαντλητικό πρόγραμμα, φταίει ο ανάδρομος Ερμής, φταίει ο έρωτας…

Μα καλά ρε… Εσείς δε μας λέγατε πως έχετε υπερομάδες; Πως έχετε δύο ισάξιες ενδεκάδες με παικταράδες; Πως τώρα φαίνεται το έργο του Μιντιλίμπαρ και του Ρουμάνου; Εσείς δεν κάνατε αφιερώματα για τα μαεστρικά rotation και τη σωστή νοοτροπία; Εσείς δεν εξυμνούσατε τον Ισπανό μετά την τεσσάρα στην Τούμπα και μας λέγατε ότι όλοι τρέμουν γιατί… πλησιάσατε; Εσείς δεν μας λέγατε για το μυδράλιο των 5.000 γκολ της Ρεάλ Τούμπας που στα ματς με τις ομάδες του Big5 έχει σκοράρει μόλις 11 φορές;

Φανταστείτε οι ομάδες σας να είχαν και να παίξουν την Κυριακή μετά τα ματς της Πέμπτης τι θα γινόταν… Πάλι καλά που σας έσωσε η Εθνική…

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X