Να’ χεις χίλια μάτια να θαυμάζεις τον Γκαρσία, η ΑΕΚ έκανε το… δύσκολο!

Να’ χεις χίλια μάτια να θαυμάζεις τον Γκαρσία, η ΑΕΚ έκανε το… δύσκολο!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου υποκλίνεται στον εκπληκτικό Λιβάι Γκαρσία και τα μυθικά που κάνει με τη φανέλα της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οποιοι έχουν μεγαλώσει με αναμνήσεις άλλων εποχών, τότε που οι ποδοσφαιριστές ήταν οι ήρωες της Κυριακής, εκείνοι που πλημμύριζαν τα παιδικά όνειρα, μπορεί να καταλάβει το νόημα. Οσοι έχουν φορτωμένες αναμνήσεις από τον Μίμη και τον Θωμά, τον Σαραβάκο, τον Αναστόπουλο, τον Κούδα, δεν μπορεί να μένουν ασυγκίνητοι. Σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο φτωχό σε αληθινούς πρωταγωνιστές και όχι διάφορους ποκοπίκους, είναι μεγαλείο να βλέπεις Πινέδα, Κωνσταντέλια, Ιωαννίδη, Φορτούνη. Αλλά είναι ευλογία να απολαμβάνεις τον Λιβάι Γκαρσία με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Δεν θέλω να μπω σε παιδικές συγκρίσεις για το ποιος είναι καλύτερος. Είναι μεγάλη υπόθεση να τους βλέπουμε. Για την ΑΕΚ συγκεκριμένα – και αυτό είναι ακόμα μια απόδειξη της ανωτερότητας της – είναι τεράστια δύναμη να έχει ταυτόχρονα στην 11άδα Πινέδα και Λιβάι. Μόλις στο τελευταίο μου κείμενο, σας έλεγα πόσα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για την Ενωση, εάν ο Λιβάι δεν είχε ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ στη διάρκεια της σεζόν από τραυματισμούς.

Πυρηνικό όπλο

Αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει νόημα να συζητάμε για τη ζωή που δεν… έζησε και όσα θα μπορούσε να κάνει εκείνος και η ομάδα εάν ήταν διαθέσιμος. Οποτε αγωνίζεται, κάνει εκπληκτικά πράγματα. Μαγικά. Μην σας φαίνεται περίεργο. Πρόκειται για ένα θαύμα της φύσης, έναν ποδοσφαιριστή που αποτελεί μακράν τον αυθεντικότερο ταλέντο που βρίσκεται στα ελληνικά γήπεδα και δεν είμαι διόλου βέβαιος, πως όσο και αν δεν θέλει ο Μελισσανίδης θα μπορεί να τον κρατήσει για καιρό εδώ.

Ο άνθρωπος είναι πυρηνικό όπλο. Αναλογιστείτε μόνο, πως σκοράρει ένα γκολ ανά παιχνίδι! Είναι απίθανο, αλλά πρόκειται για ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί όλα κι όλα 1279 αγωνιστικά λεπτά και έχει σκοράρει 14 φορές. Πόσα θα μπορούσε να βάλει εάν είχε μεγαλύτερη συχνότητα παρουσιών μέσα στο γήπεδο και εάν ήταν σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, ο καθένας εύκολα το καταλαβαίνει. Αλλά μιλάμε για κάτι που είναι μόνο ενδεικτικό των όσων μπορεί να πράξει.

Μαζί με Πόνσε και το «ποίημα»

Ο Αλμέιδα είπε πως δεν αποκλείει την πιθανότητα να τους δει να παίζουν μαζί με τον Πόνσε. Ισως γι’ αυτό τον επανάφερε μετά από πολύ καιρό σε ρόλο δεξιού χαφ, που είχαμε ξεχάσει από πότε είχε να αγωνιστεί εκεί ο Λιβάι. Δεν μπορείς να μην μπεις σε πειρασμό, όταν αυτά τα δύο «κανόνια» έχουν μαζί 25 γκολ στο πρωτάθλημα, έχοντας χάσει αμφότεροι πολλά παιχνίδια μέχρι τώρα. Πως θα τους χωρέσει είναι ένα θέμα. Αλλά είναι από τα ωραία θέματα.

Για να κλείσω με τον Λιβάι, το πρώτο γκολ που πετυχαίνει είναι ένα ποίημα. Στα δικά μου μάτια το εντυπωσιακό δεν είναι τόσο το τελείωμα – μυθικό, εκπληκτικό, αντάξιο της κλάσης του – αλλά ο τρόπος που ξεμαρκάρεται από τέσσερις αντιπάλους και μάλιστα είναι τόσο… σβηστός, που σε κάποια φάση γυρίζει και προς τα πίσω για να δει τον αντίπαλο του που απεγνωσμένα προσπαθεί να τον τραβήξει για να τον σταματήσει.

Εκανε τη νίκη θρίαμβο

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X