Η ΑΕΚ που όλους τους… ενώνει και το πάθημα που έγινε μάθημα

Η ΑΕΚ που όλους τους… ενώνει και το πάθημα που έγινε μάθημα
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τις νέες… αγάπες που δημιουργεί η ΑΕΚ και το κρίσιμο σημείο της χρονιάς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παράπονο δεν μπορεί να έχει κανείς. Μπορεί να υπήρξε καταποντισμός των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη – τζάμπα δηλαδή και οι ετοιμασίες για να αγωνιστούν στην «OPAP Arena» – αλλά έχουμε άλλες ομορφιές. Μπορεί να μην έχουμε παικταράδες, να υπάρχει «εγκληματική οργάνωση» που ελέγχει τα πάντα όπως λέει και μια ψυχή, αλλά έχουμε αγάπη. Αγάπη μόνο. Φουλ του φουλ, αθεράπευτα ερωτευμένοι, άνθρωποι που δεν αφήνουν ποτέ δύο κουβέντες να χαλάσουν την αγάπη τους. Αρκεί να υπάρχει κοινός στόχος, ιδανικά η ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης.

Στο πέρασμα των χρόνων έχουμε δει πολλά. Εχουμε δει αφωνίες, έχουμε δει επιλεκτικές ευαισθησίες, έχουμε δει ψυχούλες σε ασανσέρ, έχουμε δει κροτίδες και εντάσεις της στιγμής. Όπως επιβεβαιώνεται κάθε φορά, τίποτα δεν είναι τόσο ισχυρό για να προκαλέσει ρήγμα, αρκεί να εξυπηρετεί το ενιαίο μέτωπο. Ετσι και τώρα, που εμφανίστηκε ο κ. Μπέος με νομικό εκπρόσωπο τον κ. Κούγια. Και δύο κουβέντες που ειπώθηκαν, κάτι σκάλες που εμφανίστηκαν, νερό κι αλάτι.

Δεν έχω πια καμία αμφιβολία. Ειδικά στον αγγελικό χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, πολλές φορές σε φτάνουν οι καταστάσεις να συμμαχήσεις και με τον διάβολο για να πετύχεις τη δουλειά σου. Το θέμα είναι η δουλειά να γίνεται. Και περιμένω με αγωνία, τώρα που φτάνουμε στο κυρίως μενού της σεζόν και σώζονται οι δικαιολογίες και μειώνονται οι μεγαλοστομίες, να δω πόσοι όψιμοι έρωτες θα υπάρξουν ακόμα προς τον κοινό στόχο.

Η ΑΕΚ μπορούσε περισσότερα

Ο καθένας τη δουλειά του, η ΑΕΚ τη δική της. Βλέποντας τα ματς Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, ολοκληρώνοντας την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος στη 2η θέση και όντας ήδη εκτός κυπέλλου, η ΑΕΚ πρέπει να ξέρει πολλά από τα λάθη που έκανε. Προσέξτε: δεν συγκρίνω την πορεία και τον πήχη δυσκολίας της ΑΕΚ με των άλλων ομάδων, γιατί δεν υφίσταται σύγκριση. Αλλά είναι δεδομένο πως εκεί που έφτασε, τόσο με την Αντβέρπ, όσο και στον όμιλο, πως η ΑΕΚ μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο.

Για τα εντός συνόρων, είναι αλήθεια πως πολλές φορές οι παίκτες της ΑΕΚ ξεπέρασαν τη λογική. Εδωσαν δικαιώματα. Ακόμα και στο τελευταίο ματς με τον Αρη, χάθηκε η νίκη σε φάση που δεν υπάρχει καν διεκδίκηση από παίκτη του Άρη, με το μπέρδεμα από Γιόνσον και Βίντα. Γκέλα μεγατόνων, όπως και εκείνες με Παναιτωλικό και Κηφισιά, όπου ο αντίπαλος έμοιαζε ανίκανος να προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα. Ομάδες που δεν έπαιζαν καλά, η ΑΕΚ τους έδωσε την ευκαιρία να μπουν μέσα στα ματς.

Ο Λιβάι έλειψε πολύ

Αν και ο χρόνος δεν γυρίσει πίσω, η ταπεινή μου εκτίμηση είναι πως πολλά θα ήταν διαφορετικά για την ΑΕΚ, εάν ήταν διαθέσιμος και σε καλή αγωνιστική κατάσταση ο Λιβάι Γκαρσία. Τέτοιο «πυρηνικό» όπλο και να μένει συνέχεια σε χαμηλές πτήσεις, είναι άδικο. Όταν έχει παίξει σε λιγότερα παιχνίδια απ’ όσα δεν έχει παίξει, αυτό σηματοδοτεί ένα ζήτημα που φέρνει την ΑΕΚ πολύ πίσω σε σχέση με τις πραγματικές της δυνατότητες.

Θα είναι κρίσιμο για την ΑΕΚ να έχει τον Λιβάι υγιή. Γι’ αυτό και ελάχιστα ενδιαφέρει αν θα ταξιδέψει στη Λαμία και αν θα αγωνιστεί εκεί. Απαιτείται σύνεση και σωστή προσαρμογή, ώστε να μην αποδειχθεί αρνητικά καθοριστικό για την τελική έκβαση της μάχης. Διότι, η ΑΕΚ έχει βρει λύσεις και από τον Πόνσε και συνολικά έχει δύο φορ που σκοράρουν περισσότερο από ένα γκολ ανά ματς στο πρωτάθλημα. Αλλά σαν τον Λιβάι δεν έχει.

Το μείζον για την ΑΕΚ είναι Λιβάι και Πινέδα να είναι σε τοπ κατάσταση στο φινάλε. Αμφότεροι έχουν υπερατλαντικά ταξίδια και ματς με τις εθνικές των χωρών τους στις 23 Μαρτίου. Τελευταία φορά για φέτος και με το θετικό, πως η επιστροφή τους θα συμβεί έγκαιρα, ώστε να έχουν και κάποιες ημέρες προπόνησης με την ομάδα πριν την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Με αυτό το δίδυμο, εμφανίζεται μια άλλη ΑΕΚ και όλα είναι δυνατά.

Τα μαθήματα και η διαιτησία

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X