Super league: Τα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια, το Κύπελλο και το σενάριο για πέμπτη ομάδα

Super league: Τα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια, το Κύπελλο και το σενάριο για πέμπτη ομάδα
Photo Credits: INTIME

Η κανονική διάρκεια της Stoiximan Super league ολοκληρώθηκε χθες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η κανονική διάρκεια της Stoiximan Super league ολοκληρώθηκε χθες και σήμερα οι «μονομάχοι» των Play-offs αναμένεται να μάθουν το πρόγραμμά τους για το μίνι πρωτάθλημα… ζωής και θανάτου στο οποίο θα συμμετάσχουν. Φυσικά, όλα τα φώτα πέφτουν πάνω στο Big-4 μεταξύ του οποίου θα κριθεί τόσο ο τίτλος όσο και η κατανομή των ευρωπαϊκών εισιτηρίων για τη νέα σεζόν.

Η Ελλάδα διαθέτει τέσσερα τέτοια για την επόμενη χρονιά. Ο πρωταθλητής θα αγωνιστεί στο Champions League ξεκινώντας από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, ο δευτεραθλητής από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League ενώ ο τρίτος με τον τέταρτο θα παίξουν στο Conference League ξεκινώντας από τον δεύτερο γύρο των προκριματικών της διοργάνωσης.

Τα εισιτήρια αυτά αναμένεται να διαφοροποιηθούν ανάλογα με το ποια ομάδα θα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος. Βλέπετε ο νικητής του θεσμού αυτού θα πάρει το εισιτήριο του Europa League, δηλαδή της δεύτερης θέσης.

Αυτό βέβαια θα ισχύσει μόνο στην περίπτωση που η ομάδα δεν έχει τερματίσει είτε πρώτη (άρα έχει καλύτερο εισιτήριο και κρατάει αυτό) είτε δεύτερη (άρα έχει το ίδιο). Σε περίπτωση, λοιπόν, που η ομάδα που κερδίσει στον τελικό του Κυπέλλου είναι από την τρίτη θέση και κάτω, δηλαδή είτε έχει κατώτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο είτε καθόλου, τότε παίρνει αυτό του δεύτερου. Στην τελευταία περίπτωση εκείνος που τερμάτισε δεύτερος θα πάρει το εισιτήριο του τρίτου και ο τρίτος του τέταρτου κι έτσι εκείνος θα μείνει τελικά εκτός Ευρώπης.

Η περίπτωση του ενός έξτρα εισιτηρίου

Υπάρχει όμως κι ένα σενάριο το οποίο αυξάνει τα ευρωπαϊκά εισιτήρια τα οποία έχει διαθέσιμα η χώρα μας και δεν έχει σχέση με την βαθμολογία της UEFA. Είναι βέβαια δύσκολα υλοποιήσιμο, όμως έχει κάποιες πιθανότητες να συμβεί. Πρόκειται για την περίπτωση που μία από τις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στο Conference League, δηλαδή ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, πάνε μέχρι το τέλος του δρόμου και κερδίσουν το τρόπαιο.

Τότε αυτόματα θα εξασφαλίσουν μία θέση κατευθείαν στους ομίλους του Europa League. Αυτό σημαίνει πως ουσιαστικά θα διαθέτουν καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο από όλες τις θέσεις πλην της πρώτης.

Τι θα συμβεί όμως στο ιδεατό για τις ομάδες αυτές σενάριο που πέρα από το Conference, κατακτήσουν και το πρωτάθλημα; Επειδή η πρώτη θέση δίνει την δυνατότητα συμμετοχής στο Champions League, έστω και μέσω του δεύτερου προκριματικού γύρου, τότε η ομάδα που θα πετύχει το μεγάλο αυτό κατόρθωμα θα έχει την δυνατότητα επιλογής.

Δηλαδή είτε να κρατήσει την εξασφαλισμένη συμμετοχής στους ομίλους του Europa League είτε να επιλέξει εκείνη του Champions League, χωρίς να ξέρεις όμως σε ποια φάση της διοργάνωσης θα μπει, αφού θα εξαρτάται και από το τι θα συμβεί στα υπόλοιπα πρωταθλήματα.

Μάλιστα, υπάρχει η πιθανότητα ανάλογα τι θα συμβεί στις υπόλοιπες λίγκες και το ranking που έχει η ομάδα να φτάσει ακόμα να πάρει και εισιτήριο κατευθείαν για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αν και το σενάριο αυτό δεν συγκεντρώνει προφανώς πολλές πιθανότητες.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X