Τα 30 χιλιάρικα πρόστιμο για την φούστα στον Καραπαπά και η εύνοια στον Ολυμπιακό!

Τα 30 χιλιάρικα πρόστιμο για την φούστα στον Καραπαπά και η εύνοια στον Ολυμπιακό!

Ο Insider κρίνει τις τελευταίες αποφάσεις της δικαιοσύνης που αφορούν τον Ολυμπιακό και προβληματίζεται

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ολυμπιακός δεν έχει…. αθωωθεί για καμιά από τις δύο τελευταίες υποθέσεις που βγήκαν αποφάσεις ευνοϊκές γι΄αυτόν. Ούτε στο CAS αθωώθηκε, ούτε αθωώθηκε ο Καραπαπάς για την φούστα που πέταξε στον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Οι αποφάσεις όμως είναι τέτοιες που τους ικανοποιούν. Για ματς που μηδενίστηκαν παίρνουν πίσω από το CAS τον μείον έναν βαθμό της εγχώριας απόφασης. Μια χαρά. Ο δε αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός από εκεί που είχε πολύμηνη τιμωρία απαγόρευσης παρουσίας στα γήπεδα, επειδή έδειξε ειλικρινή, ειλικρινέστατη θα λέγαμε μεταμέλεια, πήρε ουσιαστικό συγχωροχάρτι από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, με πρόστιμο 30 χιλιάδων. Ουσιαστική αθώωση.

Υπόθεση που αξίζει περισσότερα

Μια χαρά είναι λοιπόν όλα αυτά για τον Ολυμπιακό, που ταυτόχρονα όπως κι όλοι εμείς οι υπόλοιποι, βλέπει πως δεν έχει ανοίξει μύτη για τα επεισόδια στου Ρέντη και την δολοφονία του αστυνομικού. Και να είστε σίγουροι πως δεν πρόκειται να ανοίξει. Ακόμη κι όποιος χρεωθεί από το πόρισμα ηθική αυτουργία, κάτι μας λέει πως πολύ δύσκολα θα βρεθεί εντός συνόρων.

Ωστόσο στον Ολυμπιακό και σε όλους μας, ειδικά η απόφαση για την φούστα σημαίνει πολλά περισσότερα από 30 χιλιάρικα. Και στοιχίζει πολλά περισσότερα από 30 χιλιάρικα.

Εμπιστοσύνη στους θεσμούς

Προσοχή μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Δεν εννοούμε κάτι ύποπτο. Μιλάμε για τακτική δικαιοσύνη εδώ. Τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου αποτελούνται από τακτικούς δικαστές. Μακριά από μας κάθε τέτοιες βρώμικες σκέψεις, που παραπέμπουν σε Κολομβίες και σκοτεινά μονοπάτια.

Παλέψαμε για τακτικούς δικαστές στο ποδόσφαιρο, δεν μπορούμε να πούμε βέβαια ότι δικαιώθήκαμε κι απόλυτα για τις προσδοκίες μας, αλλά όχι να φτάσουμε και στο σημείο να σκεφτόμαστε πως μπορεί και να αγοράζονται αποφάσεις. Λες και είμαστε σε καμιά Ουγκάντα. Δεν υπάρχουν αυτά, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Μιλάμε για χώρα του δυτικού κόσμου, κοινοβουλευτική δημοκρατία, η δικαιοσύνη είναι πυλώνας.

Η ατιμωρησία δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις

Αυτό που εννοούμε λοιπόν για να μην δημιουργείται καμιά παρεξήγηση, είναι πως οι άσχημες εντυπώσεις που δημιουργούνται από την απόφαση αυτή για ένα τόσο ακραία προφανές περιστατικό πλήρους απαξίωσης και δυσφήμισης των θεσμών του ποδοσφαίρου, αξίζουν πολλά περισσότερα από τα 30 χιλιάρικα του προστίμου. Και 50 χιλιάρικα να ήταν, πάλι δεν θα υπήρχε σύγκριση με το κόστος στην συνείδηση της κοινής γνώμης.

Γιατί η ατιμωρησία ειδικά για τα πολύ σοβαρά παραπτώματα θρέφει την βία. Αυτό δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε και ψάχνουμε να βρούμε διάφορες εξηγήσεις του αέρα. Όταν ακραίες συμπεριφορές στην ουσία κοστολογούνται 30, 40 ή 50 χιλιάρικα, τίποτα δηλαδή για τις εμπλεκόμενες ΠΑΕ, τότε δείχνουμε τον δρόμο της ατιμωρησίας.

Ο Insider

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X