Όταν είναι ΑΕΚ δεν πιάνεται!

Όταν είναι ΑΕΚ δεν πιάνεται!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ αγχώθηκε, αλλά στο β’ ημίχρονο ήταν… Πρωταθλήτρια και γύρισε το ματς κερδίζοντας 4-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έστω και με αρκετό άγχος και νευρικότητα γύρισε το ματς και στο φινάλε πανηγύρισε νέα νίκη με 4-2 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την Ένωση να παραμένει αφεντικό στην κορυφή.

Η Ένωση προηγήθηκε στο 15′ με τον Σιμάνσκι, αλλά πριν το ημίχρονο… σοκαρίστηκε με κακή εμφάνιση και πολλά λάθη με τον ΠΑΣ Γιάννινα να σκορ΄΄αρει στο 35′ με τον Σομπόνσκι και στο 45′ με τον Τζίμα. Το 1-2 προκάλεσε… έμφραγμα και το β’ ημίχρονο μας έδειξε την κανονική ΑΕΚ. Ο Πόνσε στο 69′ και στο 74′ και ο Λιούμπιτσιτς στο 79′ έφεραν την ανατροπή και το τελικό 4-2 που κρατά την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μόνη στην κορυφή.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την Κυριακή στις 19:30 στο Χαριλάου κόντρα στον Άρη για το φινάλε της κανονικής περιόδου πρωταθλήματος.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς LIVE το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Σιντιμπέ δεξί μπακ, τον Πήλιο αριστερό μπακ, τον Βίντα δεξί στόπερ με τον Χατζισαφί αριστερό στόπερ, τον Σιμάνσκι κόφτη με τον Πινέδα χαφ, τον Αμραμπατ δεξιά στην επίθεση, τον Ελίασον αριστερά και τον Τσούμπερ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκαρσία.

Η ΑΕΚ πήρε την μπάλα εξ’ αρχής και απειλούσε. Στο 4’ ο Πινέδα έκλεψε την μπάλα και μοίρασε στον Τσούμπερ, αλλά το σουτ του Ελβετού κατέληξε άουτ. Στο 12′ γύρισμα του Τσούμπερ μέσα στην περιοχή, με το κεφάλι έδιωξε ο Σομποτσίνσκι. Στο 14 ο Σιντιμπέ, έκλεψε την μπάλα, έκανε μια προσποίηση και το σουτ εκτός περιοχής, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ. Το γκολ φαίνεται ότι ερχόταν και τελικά στο 15’ ήρθε με δημιουργό ξανά τον Αμραμπατ! Ο Μαροκινός από δεξιά απείλησε με ατομική ενέργεια, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Σιμάνσκι που πατούσε περιοχή και με σουτ ο Πολωνός έστειλε την μπάλα στη γωνία του Σούλη για το 1-0. Στο 18’ ο Σιντιμπέ τροφοδότησε τον Λιβάι Γκαρσία μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το κοντρόλ και το σουτ, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ. Ο ΠΑΣ αδυνατούσε να απειλήσει όμως στο 22′ κεφαλιά του Ροσάλες, καμία ανησυχία για τον Στάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ είχε σκοράρει στο πρώτο 20λεπτο και είχε το ματς στα χέρια της και στα μέτρα της, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ξεκινά να πιέζει ψηλά για να αντιδράσει μετά το 1-0. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έριξε αδικαιολόγητα ρυθμούς και ένταση, ο ΠΑΣ ανέβηκε μέτρα και έψαχνε μία καλή φάση. Και τελικά στο 36’ την βρήκε. Στατική μπάλα με τον Τσαούση να την φέρνει μέσα στην περιοχή με ωραία εκτέλεση, η μπάλα πέρασε από ολη την άμυνα μετά την κεφαλιά του Τζίμα και στο δεύτερο δοκάρι ο Σομποτσίνσκι με πλασέ ισοφάρισε για τον ΠΑΣ σε 1-1. Η ΑΕΚ δεν ήταν καλά, δεν πατούσε καλά και έκανε συνεχώς λάθη με την μπάλα στα πόδια. Στο 42’ σέντρα του Άμραμπατ από τα δεξιά, ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Σούλης μπλόκαρε εύκολα.

Και πριν το ημίχρονο η ομάδα της Ηπείρου βρήκε και άλλο γκολ! Λάθος του Τσούμπερ, ο Λεό γίνεται κάτοχος, πάσα στον Τζίμα και με ένα τέλειο πλασέ κάνει το 1-2 ψηλά στην εστία του Στάνκοβιτς και παγώνει την OPAP Arena! Και εκεί τελείωσε το ημίχρονο με την ΑΕΚ να σοκάρεται με ανατροπή του ΠΑΣ Γιάννινα πριν το ημίχρονο και να… κυνηγά.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Αλμέιδα έβγαλε τον Λιβάι Γκαρσία που ήταν εμφανώς ανέτοιμος, με τον Πόνσε να παίρνει την θέση του. Στο 49’ κόρνερ του Ελίασον, ο Πόνσε πήρε φόρα, μπερδεύτηκε με τον Σιντιμπέ, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Η ΑΕΚ άρχισε να πιέζει ασφυκτικά. Στο 54′ σουτ του Πινέδα, σε σώμα παίκτη του ΠΑΣ και κόρνερ, με την Ένωση να κερδίζει και άλλα συνεχόμενα. Στο 56′ γύρισμα του Σιντιμπέ στη μικρή περιοχή, πέρασε από όλους η μπάλα. Στο 57’ ο Αλμέιδα έκανε τριπλή αλλαγή με Γιόνσον-Λιούμπιτσιτς-Μάνταλο, αντί Τσούμπερ-Σιντιμπέ-Σιμάνσκι. Ο Πινέδα ήταν δεξί μπακ, στα χαφ Γιόνσον και Λιούμπιτσιτς με τον Μάνταλο πίσω από τον Πόνσε. Στο 61′ γύρισμα του Μάνταλου στην περιοχή, μπλόκαρε σταθερά ο Σούλης, ένα λεπτό μετά σέντρα Πινέδα κεφαλιά Μάνταλου η μπάλα άουτ. Ο Γρηγορίου στο 64’ έβαλε τον Τούτου στην θέση του Καάν, μήπως καταφέρει να πάρει… ανάσα από την ασφυκτική πίεση της Ένωσης. Τρία λεπτά μετά ο Αμραμπατ με ατομική ενέργεια από δεξιά, απείλησε, σούταρε δυνατά και έστειλε την μπάλα άουτ. Και στο 69’ ήρθε η στιγμή η ΑΕΚ να φέρει το ματς στα ίσια. Από δεξιά εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, κεφαλιά του Πόνσε και η μπάλα στο δοκάρι και μέσα για το 2-2! Το γήπεδο πήρε φωτιά και η ΑΕΚ μεγάλωσε την πίεση της! Και λίγα λεπτά μετά ήρθε η λύτρωση! Στο 74’ κόρνερ Ελίασον, κεφαλιά Χατζισαφί, προβολή Λιούμπισιτς και ανατροπή για την ΑΕΚ μέσα σε λίγα λεπτά! Το 3-2 ηρέμησε την κατάσταση στα πόδια των παικτών του Αλμέιδα, με τον Αλμέιδα να βάζει τον Μήτογλου αντί του Πήλιου, ενώ ο Γρηγορίου είχε βάλει Πανάγου αντί για Τζίμα. Στο 79’ η ΑΕΚ είχε νέο στημένο και αυτό έφερε και άλλο γκολ. Ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, ο Πόνσε με τον Λιούμπισιτς σηκώθηκαν για κεφαλιά, ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-2 που έφερε περισσότερο ηρεμία και ασφάλεια στο τέλος.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι χρειαζόταν διαχείριση. Οπως και έγινε. Kαι το τέλος βρήκε την ΑΕΚ νικήτρια και μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League.

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 4-2

Γκολ:

  • 15’ Σιμάνσκι σουτ 1-0
  • 36’ Σομποτσίνσκι σουτ 1-1
  • 45’ Τζίμας σουτ 1-2
  • 69’ Πόνσε κεφαλιά 2-2
  • 74’ Λιούμπιτσιτς σουτ 3-2
  • 79’ Πόνσε κεφαλιά 4-2

Κίτρινες: Τζίμας (39’), Ντεμίρ (50’), Σούλης (65’)

Κόκκινες: –

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς-Σιντιμπέ (57’ Λιούμπισιτς), Βίντα, Χατζισαφί, Πήλιος (79’ Μήτογλου)-Σιμάνσκι (57’ Γιόνσον), Πινέδα-Άμραμπατ, Ελίασον, Τσούμπερ (57’ Μάνταλος)-Γκαρσία (46’ Πόνσε).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γρηγορίου): Σούλης-Σόρια, Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμας, Τσαούσης-Ροσάλες (75’ Πανάγου), Τζίνο (84’ Μπεγκάλα), Λιάσος, Ντεμίρ (63’ Τούτου)-Τζίμας (75’ Κόντε), Λεό.

Ο MVP του ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Έκι Πόνσε μπήκε και άλλαξε τα δεδομένα του ματς. Αρνητική παρουσία του Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης, με τον Αργεντίνο να δίνει δύναμη στις στατικές φάσεις και 2 γκολ λύτρωσης.

Το κλειδί του ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

Το ζήτημα ήταν να μπει στο β’ ημίχρονο όπως έπρεπε. Πίεσε, κυκλοφόρησε σωστά, εκμεταλλεύτηκε τις στημένες φάσεις και το ματς… διαμορφώθηκε στα μέτρα της

Τα γκολ του ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα







Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X