Carabao Cup: «Πάτησε» την Τσέλσι στην παράταση και σήκωσε το Λιγκ Καπ η Λίβερπουλ

Carabao Cup: «Πάτησε» την Τσέλσι στην παράταση και σήκωσε το Λιγκ Καπ η Λίβερπουλ
Photo Credits: INTIME

Νίκη για τη Λίβερπουλ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Μάιο του 2022 ο Κώστας Τσιμίκας είχε χαρίσει το τρόπαιο του Κυπέλλου στη Λίβερπουλ στη διαδικασία των πέναλτι επί της Τσέλσι (6-5), απόψε ο Έλληνας διεθνής άσος πέρασε αλλαγή στο 87ο λεπτό του τελικού του Λιγκ Καπ, Λίβερπουλ-Τσέλσι κι από δική του ασίστ (κόρνερ) ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ στο 118ο λεπτό της παράτασης χάρισε τον τίτλο στους «κόκκινους» με 1-0.

Ο καταληκτικός αγώνας της διοργάνωσης ήταν συγκλονιστικός στην κανονική του διάρκεια, με το 0-0 να χαρακτηρίζεται «μαγική εικόνα». Στο επιβλητικό Γουέμπλεϊ οι δύο φιναλίστ έδωσαν μία μοναδική παράσταση, με πολλές και κλασικές ευκαιρίες εκατέρωθεν, δύο δοκάρια (ο Χάκπο για τη Λίβερπουλ στο πρώτο μέρος, ο Γκάλαχερ για την Τσέλσι στο ξεκίνημα του δεύτερου), δύο γκολ που δε μέτρησαν λόγω VAR (του Ραχίμ Στέρλινγκ στο 33΄ και του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ στο 60΄ (και στις δύο περιπτώσεις είχαν προηγηθεί οφσάιντ), με τη Λίβερπουλ να «λυτρώνεται» τελικά στο 118΄ από την κεφαλιά του αρχηγού της.

Οι Λονδρέζοι πάλεψαν για να πάρουνη τον τίτλο, καθώς έχουν μείνει πάρα πολύ πίσω στην «κούρσα» του πρωταθλήματος, αλλά δεν τα κατάφεραν και πλέον το μόνο που τους έχει απομείνει είναι το Κύπελλο, όπου έχουν προκριθεί στους «16».

Η πρωτοπόρος της Premier League, Λίβερπουλ, κατέκτησε τον πρώτο από τους τέσσερις τίτλους που κυνηγά, μιας κι εκτός του πρωταθλήματος διεκδικεί και το τρόπαιο του Κυπέλλου, αλλά και αυτόν του Europa League σε μία χρονιά που είναι ιδιαίτερη για το σύλλογο μετά την ανακοίνωση του Γιούργκεν Κλοπ ότι θ΄ αποχωρήσει στο τέλος της περιόδου.

Η Λίβερπουλ με το τρόπαιο που κατέκτησε έφτασε τα 10 στη διοργάνωση, στην οποία είναι η πολυνίκης.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X