Πρωταθληματική και αγριεμένη ΑΕΚ!

Πρωταθληματική και αγριεμένη ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ κέρδισε άνετα στη Λαμία με 1-3 και με τρομερή διαχείριση από τον Αλμέιδα ανέβηκε στο +4 στην κορυφή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πήγε στη Λαμία για να κερδίσει και να παραμείνει στην κορυφή και η αλήθεια είναι ότι το έκανε να φαίνεται εύκολο και με πειστική εμφάνιση να νικά 1-3 την τοπική ομάδα και να ανεβαίνει στο +4 από τους διώκτες της που παίζουν αύριο.

Η Ένωση σκόραρε 2 γκολ στο α’ ημίχρονο με τον Βίντα (17’) και τον Ελίασον (41’), ενώ στο β’ ανέβασε τον δείκτη ο Τσούμπερ (63’) και μείωσε σε 1-3 ο Σίντλεϊ (64’).

Κορυφαίοι για την ΑΕΚ οι… παλιοσειρές Βίντα και Άμραμπατ με τον Κροάτη να είναι απροσπέλαστος και τον Μαροκινό να δίνει δύο ασίστ από στημένα στο 0-1 και στο 0-3.

Η Ένωση πλέον είναι στο +4 από ΠΑΟΚ και ΠΑΟ και στο +8 από τον Ολυμπιακό, έχοντας ένα παιχνίδι παραπάνω.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την Τετάρτη (19:00) στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα για την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς LIVE το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματία Αλμέιδα αποφάσισε να ξεκινήσει τον αγώνα στη Λαμία, με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Σιντιμπέ δεξί μπακ, τον Πήλιο αριστερό μπακ, τον Βίντα με τον Κάλενς στο κέντρο της άμυνας, τον Γιόνσον με τον Πινέδα στα χαφ, τον Αμραμπατ δεξιά και τον Ελίασον αριστερά στα άκρα της άμυνας, τον Τσούμπερ σε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον Πόνσε που έπαιξε φορ.

Ο Λεωνίδας Βόκολος δεν υπολόγιζε στον τιμωρημένο λόγω καρτών Καρλίτος και τον Σωτήρη Τσιλούλη που έμεινε εκτός λόγω ενοχλήσεων. Η Λαμία ξεκίνησε με τριάδα στα στόπερ Κορνέζο-Παπαδόπουλο-Τζανετόπουλο και τριπλή ζώνη άμυνας, ενώ η Ένωση στα πρώτα λεπτά ψαχνόταν. Όμως στο 7’ κατάφερε να βρει φάση, με τον Πινέδα από δεξιά, αλλά η προβολή του Ελίασον έφυγε άουτ. Στο πρώτο 15λεπτο η Λαμία προσπάθησε να ισορροπήσει, με την ΑΕΚ να την κρατά μακριά από το αμυντικό μισό της, αλλά δίχως να έχει απειλήσει με μεγάλη φάση για γκολ.

Στο 16’ ο Ελίασον και ο Πόνσε απείλησαν εντός περιοχής και κέρδισαν το κόρνερ, από το οποίο με την εκτέλεση του Αμραμπατ στο επόμενο λεπτό, ο Βίντα μακριά από τα μαρκαρίσματα πήρε φόρα και με κεφαλιά-οβίδα έκανε το 0-1!

Στο 22’ π Κοσέλεφ έκανε λάθος και ο Άμραμπατ προσπάθησε να τον κρεμάσει, αλλά η εκτέλεσή του ήταν κακή και ο Σέρβος κίπερ μάζεψε την μπάλα. Πέντε λεπτά μετά ο Τσούμπερ από αριστερά βγήκε, σούταρε ξαφνικά απευθείας με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Η ΑΕΚ δεν είχε ένταση και ρυθμό στο παιχνίδι της, η Λαμία έτσι βρήκε λίγο χώρο και ο Τόσιτς είχε ένα καλό σουτ στο 32’ που κατέληξε στην αγκαλιά του Στάνκοβιτς. Στο 35’ η ΑΕΚ είχε ένα καλό φάουλ, ο Σιντιμπέ το εκτέλεσε εξαιρετικά, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Τελικά στο 41’ από πρέσινγκ Πινέδα-Γιόνσον στον άξονα έκλεψαν την μπάλα από τον Τόσιτς, ο Μεξικάνος κουβάλησε την μπάλα, πάσαρε ιδανικά στον Ελίασον και αυτός από αριστερά πλάσαρε υπέροχα για το άνετο 0-2. Ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο και έτσι τελείωσε το ημίχρονο με την ΑΕΚ να έχει καθαρό προβάδισμα και να είναι το αφεντικό του αγώνα.

Το β’ ημίχρονο άρχισε δίχως αλλαγές για Αλμέιδα και Βόκολο. Στο 48’ μπήκε επικίνδυνα η Λαμία με τον Σλίβκα στην περιοχή, πήγε να κάνει την τελική πάσα, αλλά ο Βίντα έκανε καταπληκτικό κόψιμο.

Καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο 50’. Ο Ελίασον είδε την κίνηση για τον Πινέδα και τον τροφοδότησε μέσα στην περιοχή. Αυτός έκανε το σουτ και ο Κοσέλεφ με ωραία επέμβαση παραχώρησε κόρνερ. Στο 54’ νέα εξαιρετική κάθετη πάσα του Τσούμπερ, ο Ελίασον βγήκε τετ α τετ, πλάσαρε αλλά αυτή τη φορά νικήθηκε από τον Κοσέλεφ πριν σκοράρει το 3ο γκολ. Η Ένωση έδειξε να είναι πιο απελευθερωμένη και επιθετική στο β’ ημίχρονο δημιουργώντας καθαρές ευκαιρίες. Στο 57′ δυνατό σουτ του Τόσιτς εκτός περιοχής, έβγαλε με δυσκολία ο Στάνκοβιτς. Στο επόμενο λεπτό ο Βόκολος έβαλε Σαντάνα-Λέικ και έβγαλε Τζανδάρη-Τόσιτς.

Στο 63΄ήρθε και το 3ο γκολ. Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Άμραμπατ και ο Τσούμπερ με φανταστική γυριστή κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3. Όμως η Λαμία αντέδρασε άμεσα. Ο Σίντκλεϊ έφυγε στην αντεπίθεση μετά από κάθετη πάσα του Σλίβκα, απέφυγε τον Σιντιμπέ και με εξαιρετικό τελείωμα από δύσκολη θέση νίκησε τον Στάνκοβιτς για το 1-3.

Στο 66′ δυνατό σουτ του Ελίασον, δύσκολη απόκρουση του Κοσέλεφ και στο επόμενο λεπτό φανταστική σέντρα του Άμραμπατ, ο Ελίασον πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έστελε την μπάλα στην πάνω πλευρά του οριζόντιου. Στο 67’ ο Αλμέιδα έβαλε Μάνταλο-Λιούμπιτσιτς αντί Τσούμπερ-Πινέδα με την ΑΕΚ να έχει τον πρώην αρχηγό της πίσω από τον Πόνσε. Στο 76′ πολύ καλή επέμβαση του Στάνκοβιτς στο δυνατό σουτ του Σίντκλεϊ μέσα από την περιοχή. Στη συνέχεια ο Λέικ έκανε τη σέντρα αλλά ο Σιμόν αστόχησε με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση.

Στο 82’ ο Αλμέιδα έκανε τριπλή αλλαγή με Αμραμπατ-Ελίασον-Πόνσε και έβαλε Αραούχο-Φερνάντες-Πισάρο, με τον πρώτο φορ και τους άλλους δύο στα άκρα. Στο 87′ Φερνάντες και Σιντιμπέ έκαναν το 1-2, ο Ισπανός έπιασε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και αστόχησε. Στο 89′ ο Μάνταλος από πολύ πλάι αστόχησε. Στις καθυστερήσεις δοκάρι με τρομερό σουτ ο Πήλιος!

Και κάπου εκεί τελείωσε το ματς με την ΑΕΚ να κερδίζει άνετα 1-3 στη Λαμία και να είναι με διαφορά πια στην κορυφή.

Λαμία – ΑΕΚ 1-3

Γκολ:

  • 17’ Βίντα κεφαλιά 0-1
  • 41’ Ελίασον σουτ 0-2
  • 63’ Τσούμπερ κεφαλιά 0-3
  • 65’ Σίντλεϊ σουτ 1-3

Κίτρινες: Τόσιτς (42’), Σαντάνα (83′) – Πισάρο (87′)

Κόκκινες:

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ, Τζανδάρης (59’Σαντάνα), Σλίβκα, Τόσιτς (59′ Λέικ), Νούνιες, Μάλτσι (77′ Τσούκαλος)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Πήλιος, Κάλενς, Βίντα, Σιντιμπέ, Γιόνσον, Πινέδα (67′ Λιούμπισιτς), Ελίασον (81′ Φερνάντες), Άμραμπατ (81′ Πισάρο), Τσούμπερ (67′ Μάνταλος), Πόνσε (81′ Αραούχο)

Ο MVP του Λαμία – ΑΕΚ

Αρχοντικός σε… όλα του. Ο Ντομαγκόι Βίντα στα 35 του έκανε ακόμη μία σημαντική εμφάνιση και μάλιστα σκόραρε το γκολ που άνοιξε το δρόμο. Μετά από κόρνερ του Αμραμπατ, κινήθηκε από την πίσω γραμμή και με κεφαλιά-οβίδα έκανε το 0-1. Αμυντικά απροσπέλαστος σε κάθε φάση, ενώ με την έναρξη του β’ ημιχρόνου έκανε καίριο κόψιμο πριν βγει τετ α τετ παίκτης της Λαμίας.

Από κοντά του ως MVP και ο Νορντίν Άμραμπατ με τις δύο τρομερές ασίστ στο 0-1 και στο 0-3 και την γενικότερη εικόνα του.

Το κλειδί του Λαμία – ΑΕΚ

Το πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κατάφερε να σκοράρει δις και με την εμφάνιση της να δείξει ότι είναι αφεντικό στο ματς. Στο β’ ημίχρονο έκανε και το 0-3 και ηρέμησε περισσότερο…

Τα γκολ του Λαμία – ΑΕΚ





Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X