Έχει μικρύνει πολύ ο Παναθηναϊκός

Έχει μικρύνει πολύ ο Παναθηναϊκός
Photo Credits: INTIME

Ο Insider αποκωδικοποιεί τα μηνύματα που εκπέμπει ο Παναθηναϊκός και κάνει τις συγκρίσεις με το μέγεθος που λέγεται ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν είναι το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έχει να κατακτήσει το πρωτάθλημα 14 χρόνια. Εμείς είχαμε πολλά περισσότερα. Δεν είναι το γεγονός πως έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες και χρειάστηκε την βοήθεια της ΑΕΚ κι άλλων ομάδων πριν μερικά χρόνια για να μην πέσει κατηγορία. Όλα είναι μέσα, όλα μπορούν να συμβούν. Το μέγεθος των ομάδων χτίζεται σε βάθος δεκαετιών και ο Παναθηναϊκός όπως και η ΑΕΚ είναι τεράστια ομάδα.

Πως μπορεί να μικρύνει μια τεράστια ομάδα; Από τον τρόπο που πολιτεύεται, από τα μηνύματα που εκπέμπει. Από το προφίλ που καλλιεργεί. Ας πούμε πριν από λίγες ώρες είδαμε στα social της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να τρολάρουν τον σκούφο του Λουτσέσκου. Μικραίνεις λοιπόν ως ομάδα όταν μπαίνεις επίσημα σε μια διαδικασία καζούρας τέτοιας στον αντίπαλο. Όχι κάποιο οπαδικό σου σάιτ. Η ΠΑΕ η ίδια. Μπορείτε ποτέ να φανταστείτε την ΠΑΕ ΑΕΚ να κάνει τέτοιο πράγμα; Μιλάμε για μελανή σελίδα, που πρώτα απ’ όλα μεγαλώνει τον ΠΑΟΚ και μετά μικραίνει τον Παναθηναϊκό. Ολόκληρος Παναθηναϊκός και βγαίνει να κάνει τέτοια χαμηλής αισθητικής καζούρα στον ΠΑΟΚ και σε έναν Λουτσέσκου.

Ηθελαν να κάτσει να… χάσει

Και προσέξτε: Μετά από ένα ματς στο οποίο έχουν πέσει από την Ακρόπολη, έχουν κάνει δέκα κωλοτούμπες στο έδαφος κι αντί να αφήσουν την τελευταία τους πνοή, στέκονται όρθιοι κοιτούν κάτω και βρίσκουν ένα πορτοφόλι γεμάτο 500ευρα. Ούτε αυτό δεν σκέφτηκαν. Μετά από ένα τέτοιο ματς, καζούρα στον αντίπαλο… Μικρή ομάδα πλέον, απλά.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Έχουν φέρει ισοπαλία μέσα στο γήπεδο τους με την Λαμία που έπαιζε με 10 για 65 λεπτά. Στο τέλος έπαιζε και με 9 γιατί ο Σίντκλει έκανε τον κώνο αναγκαστικά αφού δεν μπορούσε να αντικατασταθεί. Και βγαίνει ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού και μιλάει για κατά φαντασία πέναλτι και μετά για «θυγατρικές»! Ο μεγάλος Παναθηναϊκός δηλαδή στην πραγματικότητα είχε την απαίτηση να κάτσει η μικρή Λαμία και να χάσει, επειδή στο θολό μυαλό κάποιων έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση με την ΑΕΚ. Η οποία από τότε που η Λαμία που παίζει πρώτη κατηγορία, έχει αφήσει τρεις φορές βαθμούς στην Φθιώτιδα.

Μόνο επικοινωνία και εντυπώσεις

Και το συνεχίζουν με ποστάρισμα για τον Καρλίτος. Που δεν χρειάζεται πλέον να αναλύσουμε πόσο γελοίο ήταν. Έχει αναλυθεί επαρκώς, έχουν ξεφτιλιστεί. Αλλά δεν μένουν εκεί.

Σήμερα βλέπετε τίτλους «στην ΕΕΑ ο Αλαφούζος για τις θυγατρικές». Για να ξέρετε λοιπόν τι έγινε… Όπως συνέβη και με τον Ολυμπιακό, έτσι και ο Παναθηναϊκός πίεσε έτσι ώστε να του δώσει βήμα η ΕΕΑ να πάει και να πει τα δικά του. Όπως και στην περίπτωση του Ολυμπιακού, έτσι και περισσότερο με τον Παναθηναϊκό, όλο αυτό είναι μόνο επικοινωνία και δημιουργία εντυπώσεων. Δεν έχει φυσικά κανένα στοιχείο ο Παναθηναϊκός για οποιαδήποτε ομάδα που να αποτελεί ένδειξη έστω για σχέση θυγατρικής έτσι όπως το απαιτεί το νομικό πλαίσιο που βασίζεται η ΕΕΑ. Βασικά για τίποτα δεν έχει την οποιαδήποτε ένδειξη.

Μικρότητες και πολιτικές καφενείου

Τι επιδιώκει όμως ο ολοένα και συρρικνούμενος ως μέγεθος Παναθηναϊκός; Επιδιώκει τροφή για τίτλους στα Μ.Μ.Ε και δη στα ελεγχόμενα από μέρους του, μέσω των οποίων θεωρούν πως εξασκείται πίεση για τον αγώνα Λαμία – ΑΕΚ.

Μικρότητες, από ομάδες που θα έπρεπε να ξεχωρίζουν για το επίπεδο τους ως μεγέθη. Πρακτικές και πολιτικές καφενειακού επιπέδου, από συλλόγους που καμαρώνουν για το ευρωπαϊκό τους προφίλ. Είχε στο παρελθόν κι ο Παναθηναϊκός διοικήσεις που αντιστοιχούσαν στο μέγεθος τους. Ένας Βαρδινογιάννης για παράδειγμα, δεν θα είχε διανοηθεί καν να δώσει το πράσινο φως για καζούρα για μια πρόκριση στο κύπελλο επί του ΠΑΟΚ μετά από μια αισχρή αγωνιστική εικόνα και με φάρδος ατελείωτο. Ουδέποτε θα είχε βγει να μιλήσει μετά από το συγκεκριμένο ΠΑΟ – Λαμία και να πει αυτά τα εκπληκτικά πράγματα που θα μείωναν την ομάδα του. Τώρα όμως…

Ο Insider

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X