ΑΕΚ: Ο Αραούχο που παίζει όλο και λιγότερο, το κόστος της απουσίας και η ετοιμασία του Λιούμπιτσιτς

ΑΕΚ: Ο Αραούχο που παίζει όλο και λιγότερο, το κόστος της απουσίας και η ετοιμασία του Λιούμπιτσιτς
Photo Credits: INTIME

Ο αγωνιστικός χρόνος του Σέρχιο Αραούχο ολοένα και μειώνεται, ο Στίβεν Τσούμπερ επιβαρύνεται και ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς ίσως είναι η λύση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η περυσινή «θυσία» του Σέρχιο Αραούχο ο οποίος αποκολλήθηκε από την κορυφή της επίθεσης για να ανταποκριθεί σε έναν πολύ διαφορετικό ρόλο εν συγκρίσει με όλους τους προηγούμενους στην καριέρα του, έπιασε τόπο. Ο αρχηγός της ΑΕΚ, έκανε καταλυτική δουλειά ως ένας «all around» μεσοεπιθετικός με μοναδική υποστηρικτική παρουσία και προσφορά στην πίεση του αντιπάλου αλλά και στο μοίρασμα του παιχνιδιού.

Η φετινή σεζόν, κυλάει σε πολύ μακρινά δεδομένα από τα περυσινά. Μπήκε πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν μετά την επέμβαση στο γόνατό του, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια για να το πετύχει, όμως το πρόβλημα εμφανίστηκε ξανά. Με κοινή απόφαση, εκείνος και η ΑΕΚ πορεύτηκαν στην οδό των θεραπειών και της διαχείρισης από το να μπει ξανά στο χειρουργείο, όμως όλη αυτή η κατάσταση δεν αποδίδει καρπούς.

Δεν είναι μόνο τα 3 γκολ και οι 0 ασίστ (έχοντας μάλιστα να σκοράρει από τον περασμένο Νοέμβριο) που κοστίζουν, όσο οι τόσες δουλειές του «εργάτη» που έκανε μέσα στο γήπεδο τις οποίες δεν βρίσκει η ΑΕΚ στα πόδια κανενός άλλου, όσο φιλότιμα κι αν το προσπαθεί ο Τσούμπερ που κάνει καλύτερα άλλα πράγματα.

Το πιο ανησυχητικό όλων, είναι ότι ο καιρός περνάει, τα play offs πλησιάζουν και ο «Τσίνο» αντί να ανεβάζει στροφές, παίζει ολοένα και λιγότερο: 23 λεπτά κόντρα στον Ατρόμητο, 18’ απέναντι στον ΟΦΗ, 16’ στο παιχνίδι με το Αστέρα, μόλις 8’ στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ταυτόχρονα, ο χρόνος στα πόδια του Τσούμπερ αυξάνεται Ο Ελβετός έχει ήδη παίξει 400 λεπτά περισσότερα (2051 αντί 1648) απ’ ότι πέρυσι σε όλη τη σεζόν κι ενώ υπάρχουν μπροστά 14 ολόκληρα παιχνίδια!

Η ελπίδα και η άλλη λύση

Ο Αραούχο το προσπαθεί, δουλεύει, όμως δεν μπορεί να βρει ρυθμό και τούτο έχει να κάνει πρωτίστως με την αδυναμία του να παίξει από την αρχή των αγώνων και να βγάλει 60λεπτα ώστε να μοιράζεται το χρόνο και τα παιχνίδια με τον Τσούμπερ, όπως ίσχυε πέρυσι στο διάστημα που ήταν και οι δύο υγιείς.

Το αν αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορεί ή αν διότι ο Αλμέιδα βλέπει ότι υστερεί σε ανταπόκριση εν συγκρίσει με πέρυσι, είναι κάτι που το γνωρίζουν οι ίδιοι. Σημασία έχει ότι αν ο Αργεντινός δεν συνέλθει, αν δεν πάρει λεπτά δίνοντας πράγματα στην ομάδα, πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ώστε να μην πέφτει όλο το βάρος στον Τσούμπερ.

Και κάπου εδώ, έρχεται ο Λιούμπιτσιτς. Ο Αλμέιδα ξεκαθάρισε ότι θα τον χρησιμοποιεί μόνο στη μεσαία γραμμή και πως με αυτόν τον σκοπό έγινε η μεταγραφή του, όμως ξεκάθαρη εικόνα για το ρόλο του δεν έχουμε ακόμα. Κρατάμε όμως αυτό που είπε ο κόουτς μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όταν τον χαρακτήρισε επιθετικογενή.

Με τους Γιόνσον, Σιμάνσκι στο «6» και τους Πινέδα, Μάνταλο στο «8», χώρος για τον Λιούμπιτσιτς δύναται να προκύψει και στη θέση που χρησιμοποιούνται οι Αραούχο και Τσούμπερ, πίσω δηλαδή από τον φορ περιοχής. Ο Κροάτης έχει τρεξίματα και καλά ανασταλτικά στοιχεία καθώς έπαιζε και ως μπακ, άρα θεωρητικά μπορεί να δώσει κάποια από αυτά που λείπουν από το παιχνίδι έντασης και πίεσης που θέλει πάντα να παρουσιάζει η ΑΕΚ.

Το πρωτεύον, βέβαια, είναι να έρθει ο Αραούχο σε κατάσταση που θα μπορεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες και όχι να μπαινοβγαίνει στα ματς, απλά γράφοντας συμμετοχές. Διαφορετικά, υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές, εντός του υπάρχοντος ρόστερ.

Πηγή: Sport24 

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X