Champions League: Γιορτή τoυ... έρωτα και της μπάλας - Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν θέλουν να δείξουν απόψε ότι είναι τα φαβορί

Champions League: Γιορτή τoυ... έρωτα και της μπάλας - Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν θέλουν να δείξουν απόψε ότι είναι τα φαβορί
Photo Credits: INTIME

Η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπάγερν είναι θεωρητικά τα φαβορί κόντρα σε Ρεάλ Σοσιεδάδ και Λάτσιο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε Παρίσι και Ρώμη συνεχίζεται απόψε (22:00) η φάση των «16» του Champions League.

Η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπάγερν είναι θεωρητικά τα φαβορί κόντρα σε Ρεάλ Σοσιεδάδ και Λάτσιο αντίστοιχα, αλλά θα πρέπει να το αποδείξουν και μέσα στο γήπεδο.

Οι Γάλλοι φιλοξενούν τους Ισπανούς (Cosmotesport 4), ενώ οι Βαυαροί έχουν ταξιδέψει στη Ρώμη για το πρώτο παιχνίδι με τους «λατσιάλι» (Cosmotesport 2).

Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεάλ Σοσιεδάδ

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ ήταν μια από τις… εκπλήξεις της φάσης των ομίλων, τερματίζοντας μπροστά από την φιναλίστ της περασμένης σεζόν, την Ίντερ, στην κορυφή του (4ου) ομίλου της. Οι Ισπανοί ξέρουν ότι η αποστολή τους στα νοκ άουτ είναι δύσκολη κόντρα στην ποιοτική Παρί, αλλά με τις εμφανίσεις τους στον όμιλο μπορούν να ελπίζουν ότι θα τα καταφέρουν ξανά.

Κι αυτό διότι οι Βάσκοι δέχθηκαν μόλις δύο γκολ στη φάση των ομίλων, τα λιγότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, με το κανονικό δίδυμο των κεντρικών αμυντικών τους, Ιγκόρ Θουμπελντία και Ρόμπιν Λε Νόρμαντ, να κάνουν εξαιρετικές εμφανίσεις κόντρα σε δυνατούς επιθετικούς.

«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, σήμερα η ομάδα που έχει η Παρί δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή της Σοσιεδάδ, αλλά αν είμαστε προσεκτικοί, αν η Ρεάλ αγωνιστεί όπως έπαιξε στη φάση των ομίλων μπορεί να σας… εκπλήξει. Θέλουμε να παίξουμε το καλύτερο παιχνίδι μας και να προσφέρουμε στους οπαδούς μας έναν αξέχαστο δεύτερο αγώνα στον οποίο μπορούμε να παλέψουμε για να προκριθούμε στα προημιτελικά» σχολίασε ο προπονητής Iμανόλ Αλγουαθίλ.

Από την άλλη, οι Παριζιάνοι παραμένουν αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις από τις 7 του περασμένου Νοεμβρίου, έχοντας από τότε 12 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Έμειναν στην δεύτερη θέση στον όμιλό της, πίσω από τη Μίλαν. Σκρίνιαρ, Κιμπεμπέ και Μέντες είναι οι απόντες για τον Λουίς Ενρίκε, ο οποίος υπολογίζει κανονικά τον Κιλιάν Μπαπέ και έδειξε στη συνεντευξη Τύπου ότι σέβεται τον σημερινό αντίπαλό της ομάδας του.

«Η Ρεάλ Σοσιεδάδ έχει σφιχτή άμυνα στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν δίνει εύκολα την μπάλα. Πρέπει να την πιέσουμε επιθετικά. Είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες ομάδες στη διοργάνωση, γι’ αυτό προκρίθηκε ως νικήτρια του ομίλου της. Ήταν σε έναν όμιλο με την περσινή φιναλίστ» είπε σχετικά.

Πιθανές ενδεκάδες

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα – Χακίμι, Μαρκίνιος, Ντανίλο, Λούκας – Ουγκάρτε, Ζαϊρ Εμερί, Βιτίνια – Ντεμπελέ, Κόλο Μουανί, Μπαπέ

Ρεάλ Σοσιεδάδ: Ρεμίρο – Τραορέ, Θουμπέλδια, Λε Νορμάν, Γκαλάν – Μέντες, Μερίνο, Θουμπιμέντι, Κούμπο – Σίλβα, Σαντίκ

Λάτσιο-Μπάγερν

«Είναι ένα παλιό, διάσημο στάδιο που έχει δει τόσες πολλές μάχες στο παρελθόν. Είναι ωραίο να αντιμετωπίζεις αυτή την ατμόσφαιρα» ήταν η αντίδραση του Τόμαρ Μίλερ στο άκουσμα της κλήρωσης με τη Λάτσιο στη φάση των «16».

Οι Ιταλοί στηρίχθηκαν στους παθιασμένους οπαδούς τους στη φάση των ομίλων, κερδίζοντας δύο και φέρνοντας ισοπαλία σε μία από τις αναμετρήσεις τους στη Ρώμη για να τερματίσουν ως δεύτεροι στον (5ο) όμιλό τους. Ωστόσο, η Μπάγερν μπορεί να έχει ψυχολογικό πλεονέκτημα: κέρδισε τους Ιταλούς με 6-2 συνολικά σε αυτή τη φάση στην αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Μπορεί λοιπόν η Λάτσιο να προχωρήσει ένα βήμα πιο κοντά σε έναν πρώτο προημιτελικό σε αυτή τη διοργάνωση μετά από 24 χρόνια ή θα μπορέσει η Μπάγερν να αρχίσει να ανυπομονεί να κάνει 12 εμφανίσεις στους τελικούς οκτώ από τις τελευταίες 13 σεζόν;

«Είναι αστείο να λέμε ότι η Μπάγερν αντιμετωπίζει προβλήματα και αυτό θα μας δώσει περισσότερες πιθανότητες. Σίγουρα δεν έχει συνηθίσει να μην είναι στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα αλλά παραμένει μια τοπ ομάδα και είναι το φαβορί για την πρόκριση. Εμείς θα δούμε το πρώτο παιχνίδι με τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση, θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας» ήταν τα λόγια του τεχνικού των «λατσιάλι», Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος δεν υπολογίζει τους Τζακάνι και Πάτρικ.

Η Μπάγερν ταξίδεψε στη Ρώμη μετά την τριάρα που «έφαγε» το περασμένο Σάββατο από τη Λεβερκούζεν για το πρωτάθλημα, όπου βρίσκεται στην δεύτερη θέση και δείχνει ότι δεν μπορεί να παλέψει για τον τίτλο φέτος. Η… μουρμούρα για τον Τόμας Τούχελ είναι έντονη και ο Γερμανός προπονητής θέλει να… παίξει το χαρτί της Ευρώπης για να κρατήσει και την δουλειά του.

«Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μία εντελώς διαφορετική διοργάνωση. Ακόμη και όταν η Μπάγερν χάνει, ο ήλιος συνεχίζει να ανατέλλει» σχολίασε ο Τούχελ και πρόσθεσε: «Η Λάτσιο είναι μια πολύ πειθαρχημένη ομάδα, πολύ ομοιογενής στον τρόπο που κάνει τα πράγματα, είναι ξεκάθαρη στην προσέγγισή της στο πρέσινγκ. Όπως πάντα με τον Μαουρίτσιο Σάρι, κρατούν τα πράγματα σφιχτά, είναι δύσκολο να τους νικήσεις. Νομίζω ότι θα είναι ένα συναισθηματικό παιχνίδι με τους οπαδούς. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

Πιθανές ενδεκάδες

Λάτσιο: Προβεντέλ – Μάρουσιτς, Χίλα, Ρομανιόλι, Χισάι – Γκεντουζί, Βεσίνο, Λουίς Αλμπέρτο – Φελίπε Άντερσον, Ιμόμπιλε, Πέδρο.

Μπάγερν: Νόιερ – Μαζραουί, Κιμ, Ντάιερ, Γκερέιρο – Γκορέτσκα, Κίμιχ – Μουσιάλα, Μίλερ, Σανέ – Κέιν.

Το πρόγραμμα:

Πρώτοι αγώνες
Λειψία (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-1
Κοπεγχάγη (Δανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 1-3
Λάτσιο (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 14/2
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία) 14/2
Ιντερ (Ιταλία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 20/2
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 20/2
Πόρτο (Πορτογαλία)-Αρσεναλ (Αγγλία) 21/2
Νάπολι (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 21/2

Ρεβάνς
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) -Λάτσιο (Ιταλία) 5/3
Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 5/3
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Λειψία (Γερμανία) 6/3
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) -Κοπεγχάγη (Δανία) 6/3
Αρσεναλ (Αγγλία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 12/3
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Νάπολι (Ιταλία) 12/3
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Ιντερ (Ιταλία) 13/3
Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία) 13/3

Η κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X