H διαφορά στην απόδοση της ΑΕΚ στην Τούμπα πριν και μετά το 60ο λεπτό - Τα δικαιώματα που έδωσε

H διαφορά στην απόδοση της ΑΕΚ στην Τούμπα πριν και μετά το 60ο λεπτό - Τα δικαιώματα που έδωσε
Photo Credits: INTIME

Στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (1-1), η Ένωση παρουσίασε μια εικόνα τα πρώτα 60', εντελώς διαφορετική από τα υπόλοιπα 38' που παίχτηκαν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έφερε 1-1 στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, παρουσιάζοντας δύο διαφορετικά πρόσωπα. Το πρώτο ήταν αυτό των πρώτων 60 λεπτών και το δεύτερο ήταν αυτό της υπόλοιπης αναμέτρησης.

Στο πρώτο μέρος, η Ένωση κατάφερε και πήρε την μπάλα στα πόδια της, έχοντας 65% κατοχή κόντρα στο 35% του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Αλμέιδα, υπερτερούσαν επίσης και στις τελικές φάσεις, καταγράφοντας 7 τελικές (2 στην εστία) σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που έκανε μόλις 3 (2 στην εστία).

Παραδόξως, αυτή η ανωτερότητα της ΑΕΚ δεν αποτυπώθηκε στα xGoals, εκεί οπού υπήρξε ισορροπία. Οι «κιτρινόμαυροι» 0,45 και οι «ασπρόμαυροι» 0,53. Στις ολοκληρωμένες πάσες βλέπουμε ξανά χαοτική διαφορά, με την Ένωση να ολοκληρώνει 295 πάσες με ποσοστό επιτυχίας 84% σε αντίθεση με τον Δικέφαλο του Βορρά που συμπλήρωσε μόλις 132 σε ποσοστό 70%.

Οι επαφές στο αντίπαλο 3ο ήταν ξανά ισορροπημένες, με την ΑΕΚ να έχει μια παραπάνω (22-21), όπως ισορροπία είχαμε και στην επαφές στην αντίπαλη περιοχή, με 6 για την κάθε ομάδα. «Ισοπαλία», είχαμε και στις χαμένες κατοχές και στα κλεψίματα με τον ΠΑΟΚ να έχει μια παραπάνω χαμένη κατοχή (69-68) και ένα παραπάνω κλέψιμο (51-50) από την ΑΕΚ. Εκεί οπού η Ένωση έχει το προβάδισμα, είναι στο PPDA, στο πόσες πάσες επιτρέπει δηλαδή στον αντίπαλο να πραγματοποιήσει, πριν πάρει πίσω την μπάλα. Εκεί οι παίκτες του Αλμέιδα επέτρεψαν μόλις 5,17 πάσες ανά κατοχή ενώ οι παίκτες του Λουτσέσκου 6,31.

Η εικόνα αυτή, άλλαξε εντελώς από το 61ο λεπτό μέχρι και το σφύριγμα της λήξης καθώς η ΑΕΚ έχασε την κατοχή της μπάλας (60-40 υπέρ του ΠΑΟΚ) ενώ πραγματοποίησε και λιγότερες τελικές (6-2). Τα xGoals ήταν 0,48 έναντι 0,11, ενώ χάλασε και το ποσοστό ολοκληρωμένων πασών ( 93 με ποσοστό επιτυχίας 74%, σε αντίθεση με τις 137 στο 72% των γηπεδούχων).

Η μεγάλη διαφορά έρχεται στις επαφές στην αντίπαλη περιοχή. Εκεί η ΑΕΚ από το 61′ μέχρι το 98′ είχε μόλις μια, σε αντίθεση με τις 10 του ΠΑΟΚ, ενώ στο PPDA, το πρέσινγκ της Ένωσης έπεσε και πλέον επέτρεπε 6,33 πάσες ενώ ο ΠΑΟΚ επέτρεπε μόλις 2,95.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X