«Δώρο» της ΑΕΚ ο ένας βαθμός στον ΠΑΟΚ, δικό της αυτό το Πρωτάθλημα!

«Δώρο» της ΑΕΚ ο ένας βαθμός στον ΠΑΟΚ, δικό της αυτό το Πρωτάθλημα!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ είχε τη νίκη στα χέρια της, αλλά στο τέλος ξανά από στημένο δέχθηκε γκολ και έφυγε με 1-1 από την Τούμπα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ είχε τη νίκη δική της, αλλά στο τέλος μία ολιγωρία ξανά σε στημένο έκανε… δώρο τον έναν βαθμό στον ΠΑΟΚ απόψε στην Τούμπα.

Έτσι, η Ένωση έμεινε 3η πλέον στη βαθμολογία της Super League, στο -2 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και στο -1 από τον δεύτερο ΠΑΟ. Ομως για ακόμη ένα ντέρμπι δείχνει ότι δεν χάνει, είναι καλύτερη από τον αντίπαλο της και μοιάζει ακόμη το φαβορί για αυτόν τον τίτλο!

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, σκόραρε πρώτη στο 47′ με τον Ελίασον, αλλά μετά… έκατσε, δέχθηκε πολλές στημένες φάσεις και τελικά στο 89′ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Κετζιόρα.

Μετά από ένα πρώτο μέρος χωρίς πολλές στιγμές, η ΑΕΚ μπήκε μπροστά στο σκορ στο ξεκίνημα του β’ μέρους, αλλά από το 60’ και μετά έδωσε χώρο και πολλές στατικές μπάλες στον ΠΑΟΚ, που άγγιξε το γκολ με το δοκάρι του Ντεσπόντοφ και τελικά το βρήκε με τον Κεντζιόρα.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την επόμενη Κυριακή (19:00) με την Κηφισιά στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το enwsi.gr

Tο ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα άρχισε τον αγώνα με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Ρότα δεξί μπακ, τον Πήλιο αριστερό μπακ, τον Βίντα με τον Κάλενς στο κέντρο της άμυνας, τον Γιόνσον με τον Πινέδα στον άξονα, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά στην επίθεση, τον Ελίασον δεξιά, τον Τσούμπερ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκαρσία.

Από την πλευρά του ο Λουτσέσκου ξεκίνησε με τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, Σάστρε δεξί μπακ, Κεντζιόρα-Κουλιεράκη στα στόπερ, Μπάμπα αριστερό μπακ, Οζντόεφ-Μεϊτέ στον άξονα, Ζίβκοβιτς δεξιά στην επίθεση, Τάισον αριστερά και τον Μουργκ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ Σαμάτα.

Το ντέρμπι άρχισε με τον ΠΑΟΚ πιο πιεστικό, αλλά δίχως να έχει στα πρώτα λεπτά κάποια φάση για γκολ, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να κυκλοφορήσει την μπάλα και να διασπάσει το press. Έτσι έμενε πίσω από την σέντρα και έψαχνε μεγάλες μπάλες με κόντρα αέρα. Στο 15’ η ΑΕΚ έφτιαξε την πρώτη απειλή όταν ο Γκατσίνοβιτς μοίρασε στον Πήλιο στα αριστερά και αυτός έκανε το γέμισμα, αλλά ο Κουλιεράκης πρόλαβε τον Τσούμπερ και παραχώρησε κόρνερ λίγο πριν εκτελέσει. Αμέσως μετά ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά και έστρωσε στον Ελίασον που προσπάθησε να μπει στην περιοχή, αλλά οι Μπάμπα και Κεντζιόρα κάλυψαν τον χώρο και τον σταμάτησαν πριν σουτάρει.

«Δώρο» της ΑΕΚ ο ένας βαθμός στον ΠΑΟΚ, δικό της αυτό το Πρωτάθλημα!

Η ΑΕΚ μετά το 15’ είχε πάρει τον αέρα του ΠΑΟΚ, ανέβαινε κυρίως από αριστερά με build up προς το επιθετικό τρίτο του αντιπάλου, με την ομάδα του Λουτσέσκου να πιέζει αλλά δίχως να κρατά μπάλες για να επιτεθεί. Στο 34’ ο Λιβάι Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ, ο Μεϊτέ απομάκρυνε με το πόδι και ο Κοτάρσκι έστρωσε το κόρνερ.

Ωραία επίθεση από την ΑΕΚ στο 35’, ο Γκατσίνοβιτς μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 41’ ο ΠΑΟΚ έκλεψε την μπάλα, ο Ζίβκοβιτς μοίρασε στον Οζντόεφ που είχε κενό χώρο εκτός περιοχής. Ο Ρώσος δοκίμασε το σουτ, το οποίο δεν ήταν άσχημο, με τον Στάνκοβιτς να πέφτει στη γωνιά του και να μπλοκάρει. Στο 42’ γέμισμα του Γκατσίνοβιτς από τα δεξιά, ο Κάλενς πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κοτάρσκι έπεσε στη γωνιά του και μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Πινέδα γλίτωσε την ΑΕΚ προς το τέλος του ημιχρόνου. Ο Μεξικανός έπελεξε να σουτάρει, αλλά ο Μεϊτέ του έβαλε το στοπ και ο ΠΑΟΚ έφυγε στην αντεπίθεση. Ο Μουργκ έψαξε από τα δεξιά τον Ζίβκοβιτς στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Πινέδα γύρισε γρήγορα και απομάκρυνε με το κεφάλι την καίρια στιγμή. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων υπέροχη ατομική ενέργεια του Σουαλιό Μεϊτέ, απέφυγε τον Γιόνσον και έκανε το σουτ από δύσκολη γωνία, αλλά ο Στάνκοβιτς αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ΑΕΚ. Και εκεί τελείωσε το ημίχρονο με την ΑΕΚ να είναι μέσα στο παιχνίδι και να δείχνει ζωντανή για να το πάρει.

Το β’ ημίχρονο άρχισε δίχως αλλαγές αλλά η ΑΕΚ χτύπησε αμέσως. Στο 47’ ο Γκαρσία έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ μετά από τρομερή μπαλιά του Πινέδα, ο φορ της Ένωσης έκανε το γύρισμα στον Ελίασον και αυτός από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Η ΑΕΚ πλέον πήρε την ψυχολογία μετά το γκολ και έπαιζε πιο σίγουρα και με ασφάλεια με την μπάλα στα πόδια της. Αμέσως μετά όμορφη επίθεση της ΑΕΚ, η σέντρα του Ελίασον δεν βρήκε τον Γκαρσία. Ο Πινέδα δοκίμασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά κόπηκε από την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 56’. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, αρκετοί παίκτες κινήθηκαν προς την μπάλα, κανείς δεν την απομάκρυνε, αυτή στρώθηκε στον Σαμάτα που έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ στο 60’. Ο Ντεσπόντοφ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Μουργκ. Ο Τάισον στον άξονα και ο Ζίβκοβιτς αριστερά.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μέτρα και πίεσε με στημένα. Στο 64’ κόρνερ του Ζίβκοβιτς, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά αλλά αυτή πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Στάνκοβιτς. Δύο λεπτά μετά ο Ντεσπότοφ προσπάθησε με νέα ψιλοκρεμαστή κεφαλιά να σκοράρει, αλλά ο Στάνκοβιτς την μπλόκαρε. Στο 69’ ο Ντεσπόντοφ έφυγε ωραία στην αντεπίθεση και έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Στάνκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 72’ ο Λουτσέσκου έβαλε τον Κωνσταντέλια αντί του Ζίφκοβιτς, με τον Αλμέιδα αμέσως να απαντά με τον Μάνταλο αντί του Ελίασον. Ο Γκατσίνοβιτς πήγε δεξιά, ο Τσούμπερ αριστερά και ο Μάνταλος πίσω από τον Γκαρσία. Στο 75’ ο Αλμέιδα ο Γκαρσία βγήκε για να μπει στην θέση του ο Πόνσε και η Ένωση άλλαξε φορ. Ντεμπούτο για τον Γιόνι που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Σάστρε στο 77’. Μέσα πέρασαν και οι Σβαμπ και Τόμας αντί των Οζντόεφ και Σαμάτα. Μακρινό σουτ του Γιόνσον στο 80’, ο Κοτάρσκι μπλόκαρε την μπάλα. Αμέσως μετά ωραία ατομική ενέργεια του Κωνσταντέλια, που έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 81’ ο Ντεσπότοφ άγγιξε την ισοφάριση. Ωραία ενέργεια από τον Ντεσπόντοφ που έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή. Ο Βούλγαρος έκανε το σουτ και η μπάλα τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Στάνκοβιτς. Μάλιστα ο Αυστριακός απέφυγε την μπάλα με ωραίο ελιγμό για να μην χτυπήσει πάνω του και μπει στα δίχτυα. Στο 83’ Αραούχο, Ζίνι και Λιούμπιτσιτς ήταν οι τελευταίες κινήσεις του Αλμέιδα από τον πάγκο. Πέρασαν εκτός οι Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς και Ρότα. Ο Ζίνι δεξιά, ο Αραούχο αριστερά, ο Πινέδα δεξιά στην άμυνα και ο Λιούμπιτσιτς στον άξονα.

Στο 89′ ο ΠΑΟΚ όμως βρήκε το γκολ από τα πολλά στημένα που κέρδισε. Εκτέλεση φάουλ του Τάισον, ο Κετζιόρα πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με την άμυνα της Ένωσης να… κοιτά. Έτσι έγινε το 1-1.

Μετά το γκολ δεν είχαμε κάποια σημαντική φάση και τελικά έμεινε το σκορ μέχρι το τέλος του ματς με την ΑΕΚ να μένει αήττητη σε ακόμη ένα ντέρμπι…

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-1

Γκολ:

  • 47’ Ελίασον σουτ 0-1
  • 88’ Κετζιόρα κεφαλιά 1-1

Κίτρινες: Σαμάτα (33’), Tόμας (91’) – Ρότα (25’), Βίντα (35’), Κάλενς (88’)

Κόκκινες:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (76′ Γιόνι), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (76′ Σβαμπ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (72′ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (59′ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Σαμάτα (76′ Τόμας).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (82′ Λιούμπιτσιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον (73′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (82′ Ζίνι), Τσούμπερ (82′ Αραούχο), Γκαρσία (73′ Πόνσε).

O MVP του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Ο Γενς Γιόνσον έκανε πολλή δουλειά στον άξονα, έτρεχε και έκοβε παντού και ήταν σημείο αναφοράς αμυντικά για την ΑΕΚ. Ο Δανός έκανε μεγάλο ματς στον άξονα, μαζί με τον Πινέδα. Από κοντά και ο Στίβεν Τσούμπερ

Το κλειδί του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Η αδυναμία της ΑΕΚ στα στημένα. Έδωσε πολλά, σε ένα την πλήρωσε στο τέλος. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έφυγε νικήτρια σήμερα από την Τούμπα.

Τα γκολ του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Δείτε το 0-1 του Ελίασον

Δείτε το 1-1 του Κετζιόρα

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X