Αποσύρθηκε μετά από 23 χρόνια καριέρας ο Ρόκο Λένι Ούκιτς!

Αποσύρθηκε μετά από 23 χρόνια καριέρας ο Ρόκο Λένι Ούκιτς!
Photo Credits: INTIME

Ο πρώην γκαρντ ΑΕΚ και ΠΑΟ ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, μετά από σπουδαία καριέρα

Οπως ανακοίνωσε η πρώτη και τελευταία ομάδα του, Σπλιτ, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς αποφάσισε να «κρεμάσει τα παπούτσια» του σε ηλικία 39 ετών, μετά από 23 χρόνια σπουδαίας καριέρας στο κορυφαίο ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Ούκιτς ξεκίνησε την καριέρα του στη Σπλιτ το 2000 και την ολοκλήρωσε εκεί, αγωνιζόμενος μέχρι το τέλος της σεζόν 2022-23 χωρίς μάλιστα πληρωμή στην τελευταία του σεζόν. Πρόσφατα ξεκίνησε να εργάζεται ως σχολιαστής μπάσκετ στην Κροατία. Στην Ελλάδα, τον μάθαμε από τη διετή θητεία του στον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR (2012-14) αλλά και από τη μονοετή στην AEK Betsson (2016-17).

Σε όλη τη μακρόχρονη καριέρα του στο μπάσκετ, ο Ούκιτς κέρδισε 20 τίτλους με πολλές διαφορετικές ομάδες. Η… αφεντιά του έφτασε και μέχρι το NBA, όπου φόρεσε τις φανέλες των Τορόντο Ράπτορς και Μιλγουόκι Μπακς.

Στην Ευρώπη, πέρα από τις δύο ελληνικές ομάδες αγωνίστηκε για την Μπασκόνια, την Μπαρτσελόνα, τη Ρόμα, τη Φενέρμπαχτσε και την Τσεντεβίτα στη Euroleague. Μάλιστα, αναδείχθηκε MVP του Κυπέλλου Ελλάδας το 2013, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού AKTOR.

Ο Ούκιτς, φυσικά, ήταν ήταν σταθερός στην εθνική ομάδα της Κροατίας, εκπροσωπώντας το έθνος σε 10 μεγάλα διεθνή τουρνουά σε όλη την καριέρα του.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X