Eγκρίθηκε το νέο καταστατικό της ΕΠΟ - Τι προβλέπεται με την ψήφο των εν ενεργεία διαιτητών και την Ένωση Διαιτητών

«Επίσκεψη» Ολυμπιακών στην ΕΠΟ και πανό της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ
Photo Credits: INTIME

Η Ένωση Διαιτητών δύναται να γίνει μέλος της ΕΠΟ στην γενική συνέλευση του προσεχούς Ιουνίου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με την υπ’ αρ. 569/2023 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις στο καταστατικό της ΕΠΟ, που αποφασίστηκαν στην τακτική γενική συνέλευση της 30ης Ιουνίου 2023.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τροποποίηση που έγινε ώστε να εναρμονιστεί η ΕΠΟ με το αρ. 25 του ν. 5025/23 και να μπορούν οι εν ενεργεία διαιτητές να εκλέγονται και να εκλέγουν τα μέλη της Ένωσης Διαιτητών και το ίδιο να συμβαίνει με τα καταστατικά όργανα της ΕΠΟ μέσω της Ένωσης Διαιτητών.

Βάσει του καταστατικού της ΕΠΟ η Ένωση Διαιτητών δύναται να γίνει μέλος της ΕΠΟ στην γενική συνέλευση του προσεχούς Ιουνίου.

To λεκτικό της νέας διάταξης έχει ως εξής:

“Οι εν ενεργεία και μη εν ενεργεία διαιτητές δεν επιτρέπεται να είναι μέλη ποδοσφαιρικού σωματείου και να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες αυτού καθώς και της αντίστοιχης ποδοσφαιρικής ένωσης για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου ή άλλου οργάνου διοίκησης, διαχείρισης ή εκπροσώπησης, πριν από την παρέλευση πέντε (5) πλήρων ετών από τη διαγραφή τους από τους πίνακες ενεργών διαιτητών της ΕΠΟ ή την παρέλευση πέντε (5) ετών από τη λήξη του τελευταίου διοριστηρίου τους.

Η κατά παράβαση της διάταξης αυτής συμμετοχή τους, ως υποψηφίων, σε αρχαιρεσίες σωματείου ή Ένωσης, και η τυχόν εκλογή τους είναι αυτοδίκαια άκυρες. Οι εν ενεργεία διαιτητές έχουν δικαίωμα να είναι μέλη της Ένωσης Διαιτητών μέλους της ΕΠΟ (άρθρο 10 του Καταστατικού), να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες της Ένωσής τους και της ΕΠΟ, να εκλέγουν και να εκλέγονται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διαιτητών-μέλους της ΕΠΟ (άρθρο 10 του Καταστατικού) ή στην Εκτελεστική Επιτροπή ή σε άλλο Καταστατικό Όργανο της ΕΠΟ και να είναι αντιπρόσωποι στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.”

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X