Μπορεί να φτιάξει ΞΑΝΑ, μια ομάδα μπάσκετ που θα εμπνεύσει όσους την αγαπάνε

Μπορεί να φτιάξει ΞΑΝΑ, μια ομάδα μπάσκετ που θα εμπνεύσει όσους την αγαπάνε
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, ασχολείται με το ντέρμπι της Κυριακής, αλλά κυρίως με την επόμενη μέρα της «Βασίλισσας»

Το μυαλό των πολλών είναι ήδη στην Κυριακή και στην Τούμπα. Είναι ένα ντέρμπι αυτό με τον ΠΑΟΚ, πολύ καθοριστικό για τον τίτλο. Δεν κρίνει τα πάντα, αλλά είναι πιθανό να κρίνει το φαβορί. Κι ακόμα πιο πιθανό να κρίνει το ποια ομάδα θα μπει πρώτη στα πλέι οφ.

Και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, είναι δύο σοβαρές και καλές ομάδες, που εστιάζουν στο αγωνιστικό κομμάτι. Η ΑΕΚ αποκλειστικά στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο ΠΑΟΚ με εκφραστή τον προπονητή του, στήνει ενίοτε και το επικοινωνιακό του σόου, κι ακολουθεί το γύρω περιβάλλον με την απαιτούμενη προπαγάνδα. Τα ίδια και τα ίδια, βέβαια, αλλά στη λογική πάντα του… «πες, πες, πες, κάτι θα μείνει».

Η πιο άδικη διαιτητική απόφαση τα τελευταία χρόνια, πάρθηκε πέρυσι στο πιο κομβικό ματς της σεζόν. Στην Τούμπα στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, στα πλέι οφ, με το ακυρωθέν γκολ του Άμραμπατ. Για λόγο που δεν κατάλαβε ποτέ κανείς! Απλά η ΑΕΚ δεν επηρεάστηκε, για φάση που οι «άλλοι» θα ζητούσαν την παραίτηση της Κυβέρνησης, της FIFA και του… ΟΗΕ. Έκανε αυτό που κάνει πάντα. Έπαιξε την μπάλα της. Και νίκησε.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, με κύριο εκφραστή τον Λουτσέσκου, θα κάνει και τώρα το επικοινωνιακό του σόου. Αλλά, η αλήθεια είναι ότι έχει καταφέρει να το ξεχωρίζει από το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Εκεί όπου κάνει εξαιρετική δουλειά, και για την ψυχολογία της ομάδας του, αλλά και για την αγωνιστική της εξέλιξη. Δεν έχει δηλαδή, για παράδειγμα, καμία σχέση με τον ΟΣΦΠ, που ασχολείται μόνο με την προπαγάνδα και μια non stop μίρλα, που την έχουν βαρεθεί εδώ και καιρό, και οι ίδιοι οι οπαδοί του, που μάτια έχουν και βλέπουν.

Η ΑΕΚ θα πάει και στην Τούμπα, όπως πάει σε κάθε γήπεδο, σε Ελλάδα και Ευρώπη, την τελευταία διετία με τον Ματίας στον πάγκο, για να νικήσει. Δεδομένα και απολύτως διαβασμένη για τον αντίπαλο, όπως και προετοιμασμένη για τις προκλήσεις που θα δεχτεί. Ούτε πρόκειται να μασήσει, ούτε πρέπει να εκνευριστεί και να χάσει την αυτοσυγκέντρωση και την αυτοκυριαρχία της.

Από το success story, στις ατυχείς συγκυρίες και στα λάθη

Πάμε τώρα και στο μπάσκετ. Αυτή η βάση οπαδών που έχει η ΑΕΚ, γύρω στους 2.000 «Ενωσίτες», που την τελευταία δεκαετία, από τη στιγμή που αναγέννησε την «Βασίλισσα», ο Μάκης Αγγελόπουλος, και που στηρίζουν αδιάλειπτα την ομάδα, έχουν πάντα έναν λόγο παραπάνω για να κάνουν την κριτική τους, καθώς προφανώς τους στεναχωρεί και περισσότερο όταν η ΑΕΚ δεν πάει καλά. Όχι, δεν βάζω… αεκόμετρα, απλά λέω την αλήθεια. Άμα ζητήσεις αυτή τη στιγμή 100 ΑΕΚτζήδες, να σου πουν τη βασική πεντάδα της ομάδας μπάσκετ, φοβάμαι ότι οι… 70 μπορεί και να μην την ξέρουν.

Μπορούμε να βρούμε πολλά λάθη και πολλές αστοχίες στον Μάκη Αγγελόπουλο, από το 2019 και μετά, αφού για να ξέρουμε τι λέμε, αυτό που είχε πετύχει ως τότε και από τη στιγμή που βγήκε μπροστά και έδωσε ξανά υπόσταση σε ένα τμήμα που ήταν σβησμένο από το χάρτη, ήταν ο ορισμός του «success story». Ήταν μια ιστορία για να διδάσκεται σε σεμινάρια, και επειδή είχα πάρει τότε τη σχετική πρωτοβουλία για να συμβεί αυτό, θα το θυμάμαι και για πάντα.

Συνέβησαν λοιπόν πράγματα, από το 2019 και μετά, που ορισμένα ήταν απόρροια πολύ άτυχων συγκυριών για την ομάδα, ειδικά με τον κορονοϊό, το φάιναλ φορ χωρίς κόσμο στην Αθήνα και την 2η θέση και τη «μετακόμιση» στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων, στο πιο δύσκολο τάιμινγκ.

Κι όταν οι ατυχίες αυτές συμβαίνουν σε ένα περιβάλλον, όπως στο μπασκετικό, όπου είναι εκ προοιμίου αθέμιτος ο ανταγωνισμός, δεν γίνεται να μην την πατήσεις και να μην το βρίσκεις συνέχεια μπροστά σου. Θυμίζω ότι οι «ευρωλιγκάτοι», Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, όταν έκλεισε η οικονομική κάνουλα, από δύο πανίσχυρες οικονομικά οικογένειες, τα βρήκαν πολύ σκούρα και χρειάστηκαν χρόνο για να σηκώσουν κεφάλι.

Πόσο μάλλον όταν αυτό συμβαίνει στην ΑΕΚ, που δεν έχει τα εγγυημένα έσοδα από τα δεκαετή συμβόλαια της Ευρωλίγκα, με όλα τα άλλα πλεονεκτήματα που επιφέρουν αυτά. Φέρνεις έναν καλό παίκτη και… τρέμεις μην τυχόν και το «παρακάνει» και βγάλει μάτια, γιατί θα τον «αρπάξει» ομάδα από την Ευρωλίγκα. Κι εσύ, μετά ξανά, φτου κι από την αρχή.

Επαναλαμβάνω, δεν τα αναφέρω τα παραπάνω ως δικαιολογίες. Είναι η πραγματικότητα. Και δεν αναιρεί αυτή η πραγματικότητα, τα λάθη του Μάκη Αγγελόπουλου, αναφορικά με επιλογές προσώπων και την έλλειψη ενός ξεκάθαρου και σταθερού πλάνου. Στο οποίο όμως, για να ξέρουμε τι λέμε και για να είμαστε ειλικρινείς, πάλι θα απαιτούσε υπομονή, δεδομένη απουσία πρωταθλητισμού, τουλάχιστον για κάποια χρόνια, και σίγουρη γκρίνια.

Αυτοί όμως που ξέρουν, αυτοί που καταλαβαίνουν, αυτοί που δεν ξεχνάνε, αυτοί που εκτιμάνε, κι αυτοί που έχουν τα μυαλά μέσα στο κεφάλι τους, θα ήταν, όπως είναι και όπως θα είναι πάντα, εκεί για να στηρίζουν. Και σε αυτούς, θα προστίθενται πλέον, πάντα και κάποιοι καινούργιοι. Το βασικότερο, κι αυτό που πρέπει και που μπορεί να γίνει, είναι να φτιαχτεί μια ομάδα, πραγματικά αγαπησιάρικη, που θα εμπνεύσει τον κόσμο που αγαπάει το μπάσκετ της ΑΕΚ. Κι αν μη τι άλλο, ο άνθρωπος που το πέτυχε αυτό και με το παραπάνω, μπορεί να το πετύχει ξανά.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X