Η δυσκολία να μπεις και να παίξεις σε αυτή την ΑΕΚ

Η δυσκολία να μπεις και να παίξεις σε αυτή την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη σημαντικότητα της επιλογής να προχωρά η ΑΕΚ με συγκεκριμένες στοχεύσεις στο πλάνο της και όχι με ημίμετρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν υπάρχει μια νίκη που μετράει ως μεγαλύτερη από κάθε άλλη στο project που ο Ματίας Αλμέιδα εφαρμόζει στην ΑΕΚ, είναι η αναγνώριση του ίδιου του οργανισμού ότι ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά σε σχέση με το παρελθόν ώστε να αποφεύγονται κινήσεις που δεν «ακουμπούν» σε συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό σχέδιο.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς. Η απόκτησή του επετεύχθη μέσα από πολλή προσπάθεια, επιμονή και στενή παρακολούθηση. Ο προπονητής είχε εστιάσει σε εκείνον και δεν είχε μάτια για άλλους. Υπήρχαν περιπτώσεις που προτάθηκαν, θα μπορούσε να είχε έρθει κάποιος άλλος, νωρίτερα μέσα στον Ιανουάριο.

Αυτά όμως ίσχυαν σε παλαιότερες εποχές, όταν μαθαίναμε ότι η ΑΕΚ έκανε κίνηση για έναν συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και τελικά αυτός που ερχόταν είχε εντελώς διαφορετικό προφίλ, σε σημείο που να οδηγείσαι σε εύλογες απορίες. Πως είναι δυνατόν να συζητάς για έναν παίκτη με ένταση, ταχύτητα και νιάτα και τελικά να έρχεται ένας με βαρύ σκαρί, αργός και 30άρης;

Πρόχειρο το παράδειγμά, όμως τόσο χαρακτηριστικό και αληθές: προτού η Ένωση καταλήξει στην επιλογή του Νταμιάν Λε Ταλέκ, υπήρχαν άλλες εισηγήσεις που δεν εισακούστηκαν ή στόχοι που δεν επιτεύχθηκαν, παικτών με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του Γάλλου. Κι έτσι, από το να μείνει άπραγη, η ομάδα έβαλε στο ρόστερ της έναν παίκτη που δεν χρειαζόταν και που στην πορεία, έκανε αμάν για να ξεφορτωθεί. Λάθος…

Στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, θα μπαίνουν μόνον ποδοσφαιριστές που θα ταιριάζουν με αυτό που ο προπονητής θέλει να παρουσιάσει. Ναι, ίσως προκύπτουν καθυστερήσεις, δυσκολίες, τροφή για συζήτηση, ακόμα και αστοχίες, όμως τώρα ξέρεις ότι πράγματα που δεν στέκουν, αποκλείεται και να συμβούν. Αυτή είναι μια κατάσταση που συνιστά τον θεμέλιο λίθο για την εξέλιξη ενός project που έχει την καλή συνήθεια να κοιτάζει μόνο μπροστά, ποτέ πίσω του.

Δύσκολο όμως είναι και να μπεις να παίξεις

Έπειτα, οδηγούμαστε στο αμιγώς αγωνιστικό. Για να βρεις ρόλο στην ομάδα του Αλμέιδα, πέραν των στοιχείων που πρέπει να εντοπίζονται στο προφίλ σου για να υποστηρίξεις τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, θα πρέπει και να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα. Να είσαι fit, να μπεις στο νόημα μιας διαδικασίας που απαιτεί σκληρή καθημερινή δουλειά στην προπόνηση ώστε να ανταπεξέλθεις.

Τι είδαμε στα πρώτα λεπτά του Λιούμπισιτς με τη φανέλα της ΑΕΚ; Έναν ποδοσφαιριστή με εξαιρετικά τεχνικά στοιχεία (κάτι που ούτως ή άλλως γνωρίζαμε) ο οποίος ενσωματώθηκε σε ένα στυλ παιχνιδιού πολύ διαφορετικό από αυτό που είχε συνηθίσει. Θα χρειαστεί χρόνο για να το ακολουθήσει, να ενταχθεί ως κρίκος μιας αλυσίδας που απαιτεί ισχυρούς δεσμούς. Αν είναι χαλαρός, θα χαλάσει όλη τη μαγιά, όλη τη σύνθεση.

Εδώ το πέρασε ο Πόνσε, παίκτης πολύ fit, δυνατός, γυμνασμένος. Πόσο χρόνο χρειάστηκε για να το καταφέρει; Αρκετό. Θα το καταφέρει άραγε και ο Πισάρο; Ίσως μέσα από καλοκαιρινή προετοιμασία, για κάποιους απαιτείται μια ολόκληρη σεζόν προκειμένου να το βρουν. Ενδεχομένως και να μην τα καταφέρει, ωστόσο η επιλογή του δεν έγινε με κριτήρια σαθρά.

Ο Αλμέιδα ήξερε γιατί τον επέλεξε, δεν περίμενε ίσως να είναι η διαδικασία τόσο αργή, τόσο ταλαίπωρη. Επίσης, κάποιες μεταγραφές δεν βγαίνουν, υπάρχει και αυτό στο ποδόσφαιρο. Το αποδέχεσαι και προχωράς, δεν κοιτάζεις πίσω διότι κυριαρχεί το πιο σημαντικό από όλα, ότι αυτή τη φορά ξέρεις τι και γιατί το κάνεις.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X