Αλμέιδα: «Με γεμίζει να βλέπω τους παίκτες μου να διασκεδάζουν το ματς - Θέλει χρόνο ο Λιούμπισιτς, θα προπονηθεί ο Βίντα τις επόμενες μέρες»

Αλμέιδα: «Με γεμίζει να βλέπω τους παίκτες μου να διασκεδάζουν το ματς - Θέλει χρόνο ο Λιούμπισιτς, θα προπονηθεί ο Βίντα τις επόμενες μέρες»
Photo Credits: INTIME

Τι είπε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης και τόνισε πόσο απολαμβάνει να βλέπει τους παίκτες του να διασκεδάζουν τον αγώνα.

Στάθηκε στην κατάσταση του νεοαποκτηθέντα Ρόμπερτ Λιούμπισιτς λέγοντας πως χρειάζεται χρόνο ακόμα για να φτάσει στην επιθυμητή κατάσταση, ενώ επιχείρησε να… σβήσει τις φωτιές για τον Ντομαγκόι Βίντα λέγοντας ότι θα προπονηθεί τις επόμενες ημέρες ενόψει ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

Για την απόφασή του να χρησιμοποιήσει τον Ραντόνια βασικό ενώ είχε Ρότα, Σιντιμπέ;

«Είναι ένα δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Είναι κάποια πράγματα που μου αρέσουν πολύ στον παίκτη. Τον βλέπω συγκεντρωμένο και με διάθεση. «Εκμεταλλεύεται» τις ευκαιρίες που του δίνω. Ηταν η στιγμή που να μπορούμε να τον δούμε. Καλύπτει τις προσδοκίες και για τώρα και για το μέλλον. Το ίδιο και ο Πήλιος. Με χαροποιεί που τους βλέπω να εκμεταλλεύονται αυτές τις ευκαιρίες. Είναι αυτό που ψάχνω, αυτό που θέλω. Είναι ο ανταγωνισμός ανάμεσά τους».

Αν τον… προβληματίζει το γεγονός ότι μπαίνει ο Πόνσε σκοράρει για τρίτο σερί ματς, μπαίνει ο Γκαρσία σκοράρει κι αυτός;

«Αυτό το περίμενα. Είναι… όμορφες ανησυχίες. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν με απασχολεί, δεν με ανησυχεί όταν δεν σκοράρουν. Ξέρω ότι θα σκοράρουν. Δεν κάναμε λάθος που τον φέραμε (σ.σ. Πόνσε). Χρειάστηκε λίγο χρόνο. Κι εγώ έδειξα πολλή υπομονή επίσης. Αρχίζει και αποκτά ξανά αυτοπεποίθηση. Εκμεταλλευόμενος τα παιχνίδια που ήταν εκτός ο Λιβάι μπόρεσε και σκόραρε. Αυτός είναι ο ανταγωνισμός».

Δεν έχει τώρα μεγαλύτερο… πονοκέφαλο για το ποιον θα επιλέξει;

«Σήμερα όχι! Αύριο (γέλια)!»

Για το ντεμπούτο του Λιούμπισιτς και πότε θα είναι έτοιμος ακόμα και για βασικός;

«Θα χρειαστεί χρόνο. Χάρηκα που μπήκε και έκανε το ντεμπούτο του με νίκη. Αυτό το παρατηρώ πολύ. Όταν ένας παίκτης μπαίνει σε ντεμπούτο και η ομάδα του κερδίζει μου δίνει ωραίο συναίσθημα. Έπειτα έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές να ανταγωνιστεί όπως ο Γιόνσον, ο Μάνταλος, ο Πινέδα, ο Σιμάνσκι, ο Γαλανόπουλος. Υπάρχουν πολλά ματς και εγώ θα τους χρειαστώ όλους. Το σημαντικό είναι να είναι έτοιμοι όταν η ομάδα τους χρειαστεί. Ξέρουν πως ενεργώ. Πάντα σκέφτομαι το γκρουπ και την ομάδα και έπειτα το ατομικό κομμάτι του καθένα. Ο Ρόμπερτ ήρθε πριν λίγες ημέρες, θα χρειαστεί κάποιο χρόνο να προσαρμοστεί σε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού και προπόνησης. Είναι μία καλή ενίσχυση».

Αν είναι κέρδος η επιθετική λειτουργία σήμερα;

«Εκτος από τα γκολ η λειτουργία στο αμυντικό κομμάτι, τον έλεγχο του παιχνιδιού, στην πίεση που ασκήσαμε. Ακόμα και όταν η ομάδα ήταν στο 3-0 επέμενε. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι να βλέπω τους ποδοσφαιριστές μου να απολαμβάνουν και να διασκεδάζουν να παίζουν ποδόσφαιρο. Αυτό με γεμίζει και μου δίνει ευτυχία».

Για την κατάσταση του Βίντα κι αν είναι διαθέσιμος στο ματς με τον ΠΑΟΚ;

«Είχε ένα χτύπημα εκεί που είχε τραυματιστεί. Ήταν ρίσκο να παίξει σήμερα. Αλλά πλέον θα είναι αυτή την εβδομάδα στο πλευρό των συμπαικτών του. Βέβαια φάνηκε σήμερα και κάτι ακόμα: ότι ο Μήτογλου είναι έτοιμος να παίξει. Περιμένουμε να επανέλθει ο Βίντα, γιατί είναι σημαντικός ποδοσφαιριστής. Αν όχι είμαστε ήρεμοι για ο Μήτογλου τα πάει καλά».

Για το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου που πήρε μπάλα ο αντίπαλος;

«Είναι η δεύτερη φορά που με ρωτάτε γι’ αυτό. Θα σας δώσω την ίδια απάντηση: αν υπάρχει κάτι που δεν δέχομαι είναι μια μεγάλη ομάδα να στέκεται πίσω και να περιμένει. Μέσα στη στρατηγική που σκέφτομαι δεν είναι η ομάδα μου να μένει πίσω. Θα πρέπει να κάνουμε μία ανάγνωση και να μην υποτιμούμε τον αντίπαλο. Μία στιγμή περιμέναμε πίσω από τη μπάλα, όπως είπατε και ο αντίπαλος έκανε έξι πάσες. Η δική μας στρατηγική ήταν να πιέσουμε ψηλά. Όχι δεν υπάρχει όταν προηγούμαστε να στεκόμαστε πίσω από τη μπάλα. Δεν υπάρχει αυτό! Ίσως ακούσατε τη φωνή μου απ’ έξω, από τις κερκίδες, να φωνάζω να πάνε να πιέσουν. Για την ώρα αυτό ποτέ δεν το έχω προπονήσει και όσο δεν το προπονώ, ποτέ δεν θα τους ζητήσω να το κάνουν (σ.σ. να περιμένουν πίσω από τη μπάλα). Αν ποτέ το προπονήσω, τότε ναι ίσως το χρησιμοποιήσω ως στρατηγική. Αλλά για την ώρα όχι».

Για τον Άμραμπατ και τον τραυματισμό του;

«Μου είπε ότι ένιωσε να σφίγγει ο μυς. Προληπτικά. Αλλά τώρα πλέον μπαίνει ο ανταγωνισμός που οι παίκτες ξέρουν. Τους αναγκάζω να υπάρχει αυτός ο ανταγωνισμός. Αυτός που βλέπει την πιθανότητα ότι μπορεί να παίξει, θα πρέπει να είναι έτοιμος για να πάρει θέση. Σας έχω πει ότι μου αρέσει η ομάδα που έχουμε. Ότι έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες που έχουμε. Για την ώρα είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο ανταγωνισμός μας είναι σε καλό επίπεδο».

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X