Η εικόνα της ΑΕΚ Betsson προκαλεί θλίψη

Εικόνες από το Κολοσσός Ρόδου - ΑΕΚ Betsson
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για ακόμα μία τραγική εμφάνιση της ΑΕΚ Betsson που σε κάθε παιχνίδι γίνεται και χειρότερη.

Εκεί που λες ότι τα έχεις δει όλα μετά το παιχνίδι της Τετάρτης με την Χολόν, έρχεται και αυτό με τον Κολοσσό και βλέπεις ότι υπάρχει και πιο κάτω για την ΑΕΚ Betsson. Μια ομάδα με «κιτρινόμαυρα» διασύρθηκε από την τοπική ομάδα της Ρόδου, έχοντας μια αποκρουστική εικόνα, που προκαλούσε θλίψη.

Απόλυτη παράδοση

Δεν υπάρχει λόγος να κάνει κριτική κανείς για αυτό το παιχνίδι. Από την αρχή μέχρι το τέλος, η εικόνα της ομάδας ήταν απαράδεκτη. Δεν ήξερε τι ήθελε να κάνει μέσα στο γήπεδο, σε άμυνα και επίθεση και έγινε παιχνιδάκι στα χέρια του Γκάουντλοκ και του Μπραίκοβιτς. Ο Ηλίας Ζούρος είναι λίγες μέρες στην ομάδα και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να διορθώσει πολλά πράγματα ή να βάλει πολλά καινούργια, αλλά τουλάχιστον δεν πρέπει να καταστρέψει αυτά που έκανε καλά η ομάδα.

Η ΑΕΚ από την αρχή της σεζόν είχε ένα πλεονέκτημα, ότι ήταν καλά γυμνασμένη ως ομάδα και μπορούσε και έτρεχε στον αιφνιδιασμό και πετύχαινε εύκολους πόντους. Σε κάθε παιχνίδι είχε 15-16 πόντους από τέτοιες καταστάσεις, αφού αυτό ήταν το στυλ του Πλάθα. Ο Ζούρος είναι ακριβώς το αντίθετο στυλ, αφού θέλει αργό και κοντρολαρισμένο παιχνίδι στο πέντε εναντίον πέντε. Αποτέλεσμα, η Ένωση να μην τρέχει να μην βάζει transition πόντους και να εγκλωβίζεται σε σετ παιχνίδι.

Εκεί, λόγω του ότι ήταν έτσι και αλλιώς αδούλευτη, έχασε και τις όποιες σταθερές είχε και πλέον μοιάζει με ομάδα που βρίσκεται σε προετοιμασία. Κανένας αυτοματισμός, καθόλου καλό spacing, πολλά λάθη και ένα μπάσκετ που χρειάζεται κολλύριο για να το παρακολουθήσεις. Για την άμυνα δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα, αφού οι 103 πόντοι τα λένε όλα.

Περίεργη διαχείριση

Προκαλεί τρομερή απορία πάντως, πως γίνεται ο καλύτερος αμυντικός του ρόστερ και γενικά ο ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχει, ο Χόλινς, να μην παίζει καθόλου σχεδόν για τρία δεκάλεπτα όταν η άμυνα της ΑΕΚ είχε γίνει κέντρο διερχομένων. Ο Νετζήπογλου ξεκίνησε πολύ καλά, φορτώθηκε με δύο φάουλ και ξεχάστηκε στο βάθος του πάγκου μέχρι να πάει στους 20 πόντους η διαφορά. Καλά για τον Μόργκαν δεν συζητάμε, είναι εμφανές ότι δεν ταιριάζει στον προπονητή, που προτιμάει τον Αγραβάνη στο πέντε, την ώρα που δεν μπορεί καλά καλά να παίξει στο τέσσερα.

Η ΑΕΚ είναι βαριά άρρωστη αυτήν την στιγμή και δεν φαίνεται πως μπορεί να αλλάξει αυτό το πράγμα. Η ομάδα δείχνει ανήμπορη να κάνει έστω τα βασικά μέσα σε ένα παιχνίδι και χρειάζεται απλά ένα τσαφ για να καταρρεύσει. Που να το έλεγε κάποιος ότι θα έχει κερδίσει στο πρώτο ματς με 19 πόντους τον Κολοσσό και στο δεύτερο γύρο θα χάσει και την διαφορά εκτός από την νίκη. Συνήθως όταν γίνεται αλλαγή προπονητή, προκαλείται ένα σοκ και οι παίκτες τουλάχιστον τον πρώτο καιρό δείχνουν διάθεση να παλέψουν. Εδώ για πρώτη φορά έχει γίνει το ακριβώς αντίθετο, η ομάδα να παίζει χειρότερα σε κάθε επόμενο ματς.

Πώς γίνεται αυτό το ρόστερ, που κανονικά θα έπρεπε να βγει τρίτο στην Basket League, να παλεύει πλέον για να μπει στην οκτάδα, είναι ένα θέμα προς διερεύνηση. Η διαχείριση της φετινής σεζόν σε όλα τα επίπεδα, από την διοίκηση μέχρι τους παίκτες είναι τραγική και θα πρέπει να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή για το μέλλον.

Πλέον τα βλέμματα όλων στρέφονται στον αγώνα της Τρίτης απέναντι στην Μούρθια. Με την εικόνα αυτή που έχει η ΑΕΚ τα τελευταία παιχνίδια, μοιάζει αδύνατο να προβάλει αντίσταση στην Ισπανική ομάδα που είναι εξαιρετική. Δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει σε μόλις δύο μέρες, αλλά αν θέλει να έχει ελπίδες για τα επόμενα παιχνίδια και να αγοράσει χρόνο για να δουλέψει στην διακοπή, θα πρέπει να κερδίσει. Αλλιώς τελειώνει και η Ευρώπη πολύ νωρίς.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X