Τσέλσι: Κινδυνεύει με βαριά «καμπάνα» λόγω του FFP, οι δύο τρόποι για να γλιτώσει την τιμωρία

Τσέλσι: Κινδυνεύει με βαριά «καμπάνα» λόγω του FFP, οι δύο τρόποι για να γλιτώσει την τιμωρία
Photo Credits: INTIME

Η μη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις φέτος ενδέχεται να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην Τσέλσι όσον αφορά το FFP της UEFA

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ελάχιστα καλύτερα από ότι πέρσι κινείται φέτος η Τσέλσι. Οι «μπλε» έχουν παρουσιάσει μια κάποια βελτίωση ωστόσο η βαθμολογία δεν τους δικαιώνει, καθώς η ομάδα του Ποτσετίνο παραμένει στη μέση του πίνακα της Premier League και μακριά από τις ευρωπαϊκές θέσεις. Οι Λονδρέζοι παρουσιάζουν πολλά προβλήματα στον αγωνιστικό τομέα, ωστόσο δεν είναι μονάχα αυτό που προβληματίζει τη διοίκηση, καθώς οι δαπάνες των περασμένων καλοκαιριών φέρνουν σε δύσκολη θέση τον σύλλογο όσον αφορά το Financial Fair Play της UEFA.

Ναι μεν η Τσέλσι έχει προχωρήσει σε σημαντικές πωλήσεις, ωστόσο τα έξοδα της ξεπερνάνε το 1.5 δισ. ευρώ. Τη δεδομένη στιγμή ο ισολογισμός της Τσέλσι εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός ισορροπίας κάτι που σημαίνει ότι ο κίνδυνος τιμωρίας από την UEFA είναι αρκετά πιθανός.

Η βαριά τιμωρία και οι τρόποι να την… σκαπουλάρει

Όπως δήλωσε στον «αέρα» του TalkSport ο πρώην οικονομικός σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι, Στέφαν Μπόρσον, η Τσέλσι πολύ δύσκολα δεν θα τιμωρηθεί για παραβίαση του FFP. Από τη στιγμή που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή συμμετοχή για την εφετινή σεζόν, τα έσοδα των «μπλε» μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό και με βάση τα έξοδα των περασμένων ετών ο σύλλογος βρίσκεται σε μεγάλο μείον το οποίο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί τη δεδομένη στιγμή.

Υπάρχουν ωστόσο δύο τρόποι για να καταφέρει να γλιτώσει. Ο ένας είναι να προχωρήσει σε πωλήσεις «δικών» της ποδοσφαιριστών και να φέρει έσοδα της τάξης των 100 εκατομμυρίων. Τι εννοείται με τις πωλήσεις «δικών» της ποδοσφαιριστών. Να προχωρήσει σε πωλήσεις παικτών του ρόστερ που αποτελούν προϊόντα των δικών της ακαδημιών. Γκάλαχερ, Μπρόγια, Τσάλομπα είναι οι παίκτες στους οποίους ποντάρει η Τσέλσι εν όψει του ερχόμενου καλοκαιριού. Ο Άγγλος χαφ διανύει μια πολύ καλή σεζόν και κοστολογείται στα 50 εκατομμύρια από την Τσέλσι, ωστόσο με τη λήξη της εφετινής σεζόν μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Από την άλλη, ο Αλβανός φορ δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και η αξία του έχει πέσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, με τον δανεισμό του στη Φούλαμ να αποτελεί μεγάλο στοίχημα. Όσο για τον Άγγλο αμυντικό, δύσκολα θα καταφέρει η Τσέλσι να εξασφαλίσει ποσό άνω των 20 εκατομμυρίων λιρών.

Υπάρχει βέβαια και άλλος τρόπος για να γλιτώσει η Τσέλσι. Ναι μεν θα χρειαστεί να πουλήσει δικούς της ποδοσφαιριστές, ωστόσο η ζημιά θα είναι μικρότερη. Ο τρόπος είναι να καταφέρει να προκριθεί στο επόμενο Champions League. Πράγμα που τη δεδομένη στιγμή μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο καθώς οι «μπλε» είναι στο -12 από την 4η Τότεναμ και θα πρέπει να κάνουν έναν άθλο για να τα καταφέρουν.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X