Η ΑΕΚ προχωρά με… Matias we trust!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου περιμένει την ενίσχυση της ΑΕΚ, αλλά ξέρει πως στα χέρια του Αλμέιδα τα πράγματα είναι σε καλό δρόμο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οπου σταθώ και όπου βρεθώ τις τελευταίες μέρες, το ερώτημα που μου τίθεται είναι ένα: «Θα πάρει κάναν παίκτη η ΑΕΚ;». Απάντηση ακόμα δεν έχω. Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ έχει ανάγκες. Και για άμεσα, έστω και εάν με τις επιστροφές που υπήρξαν και τη διατήρηση ενός μόνο αγωνιστικού στόχου βγαίνει η χρονιά με τις υπάρχουσες επιλογές, αλλά κυρίως για το καλοκαίρι, όταν και θα πρέπει να υπάρξουν κατά πως φαίνεται γενναίες αποφάσεις για την αναβάθμιση του έμψυχου δυναμικού.

Είναι επίσης δεδομένο, πως η ΑΕΚ ακόμα δεν έφτασε – με εξαίρεση ίσως εκείνο το διάστημα του Σεπτέμβρη και τα ματς με Ολυμπιακό, Μπράιτον και Παναθηναϊκό – στα επίπεδα απόδοσης της περυσινής σεζόν. Δεν είναι και εύκολο να πω την αλήθεια. Γιατί η ΑΕΚ έκανε μια μικρή επανάσταση πέρυσι, όχι απλά επειδή κατέκτησε το νταμπλ, αλλά επειδή το έκανε με τον απόλυτα δικό της τρόπο, παίζοντας μπαλάρα και φτάνοντας σε απίστευτα στάνταρ απόδοσης για μια ομάδα που μετρούσε μόνο μερικούς μήνες ζωής.

Το βήμα που δεν έγινε και η προσωπολατρεία

Η ΑΕΚ παραμένει ανταγωνιστική, αλλά για διάφορους λόγους (τραυματισμοί, πιο ζόρικα παιχνίδια, ελάχιστη βοήθεια από μεταγραφές) δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω. Γιατί όταν μιλάμε για την ΑΕΚ, ο στόχος δεν μπορεί να είναι η διεκδίκηση των τίτλων, αλλά η κατάκτηση τους. Ένα, δύο, τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα όπως στις αρχές του ’90 και πρόκληση για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Εδώ είμαστε, θα τα δούμε όλα στο διάστημα που απομένει.

Αυτό που σίγουρα πάντως έχει κερδίσει η ΑΕΚ, είναι η σιγουριά για το μέλλον της. Ξέρετε, ειδικά για τους παλιότερους, πάντα υπήρχε η ατάκα να μην υπάρχουν συναισθηματικοί δεσμοί με πρόσωπα. «Όχι στην προσωπολατρεία» έλεγαν συχνά πυκνά. Σε γενικό πλαίσιο δεν αδικώ κανέναν. Αλλά από την άλλη, σκεφτείτε πως την ιστορία κάθε ομάδας, αυτά τα πρόσωπα τη σχηματίζουν. Μερικοί δε μάλιστα είναι τόσο καθοριστικοί, που είναι ευτυχία που τους βρίσκεις μπροστά σου έπειτα από τόσο χαμένο χρόνο με διάφορες παταγώδεις αποτυχίες.

Ο ξεχωριστός Αλμέιδα

Όπως σωστά κατανοήσατε, όλο το ζουμί για την ΑΕΚ, η ειδοποιός διαφορά εντός του οργανισμού (η πρώτη νίκη δηλαδή) και εκτός των τειχών, λέγεται Ματίας Αλμέιδα. Απόλυτα εύστοχα το αλάθητο σε αρκετές περιπτώσεις κριτήριο του κόσμου, τον περιέβαλε με απόλυτη εμπιστοσύνη. Matias we trust. Εγινε σύνθημα, έγινε μπλουζάκι, κασκόλ, καπελάκι. Εγινε κυρίως συναίσθημα, πίστη πως αφού είναι ο Ματίας, θα βρεθεί η λύση.

Δεν είναι μόνο το τελικό αποτέλεσμα και η κατάκτηση του νταμπλ, που εκτίναξε τον Αλμέιδα στη συνείδηση των Ενωσιτών. Είναι συνολικά η προσωπικότητα, ο μεθοδικός τρόπος δουλειάς του, που έπεισαν, ότι εδώ υπάρχει κάτι πολύ καλό. Κάτι που ταιριάζει απόλυτα με τις ανάγκες αυτής της ομάδας, την ιδιοσυγκρασία, αλλά και τον ψυχισμό της. Και φάνηκε φέτος, όταν ακόμα και στις δύσκολες στιγμές του αποκλεισμού από την Αντβέρπ, της ευρωπαϊκής εξόδου, της απώλειας του κυπέλλου, που όλοι στράφηκαν στον Αλμέιδα.

Ο καλύτερος όλων

Εχει κάνει λάθη; Δεδομένα. Θα κάνει κι άλλα αναμφίβολα. Αλλά είναι σημαντικό, πως είναι εδώ για να δίνει στην ΑΕΚ τη σταθερότητα και την ηρεμία που χρειάζεται για να προχωρήσει στο σωστό δρόμο. Δεν θα είναι εύκολο. Είναι και ιστορικά απίθανο, να υπάρχουν τόσο μεγάλα επιχειρηματικά μεγέθη στις ανταγωνίστριες ομάδες. Αλλά ο Αλμέιδα είναι το στοιχείο που κάνει την ΑΕΚ να ξεχωρίζει, να είναι μπροστά από κάθε άλλον.

Δεν υποτιμώ κανέναν. Πως θα μπορούσα άλλωστε, όταν ο Τερίμ είναι ένας μύθος στην Τουρκία, ο Λουτσέσκου αποτελεί τον πλέον επιτυχημένο τεχνικό στην ιστορία του ΠΑΟΚ, ο Καρβαλιάλ κουβαλά σημαντικό βιογραφικό. Αλλά κρίνοντας πόσο επιδραστικός είναι κάθε ένας εξ αυτών πάνω στην ομάδα του, πιστεύω πως η σφραγίδα του Αλμέιδα φαίνεται πιο έντονα από κάθε άλλη. Και αυτό αποτελεί την απάντηση σε όλα: πρωτάθλημα, μεταγραφές, αποχωρήσεις.

Το ζητούμενο

Διαβάστε περισσότερα

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X