Αν το έδινε θα ήταν άλλο ένα πέναλτι - απάτη

Αν το έδινε θα ήταν άλλο ένα πέναλτι - απάτη
Photo Credits: INTIME

Ο Γκρανκάσας αποκαθιστά την αλήθεια για τη διαιτησία στο ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάνεις μια προσπάθεια να επικεντρωθείς στο τι είδαμε ποδοσφαιρικά στο ντέρμπι της «Αγιά Σοφιάς – OPAP Arena» και δεν σε αφήνουν. Στο ντέρμπι στο οποίο η ΑΕΚ δέχθηκε ένα γκολ από φάουλ που δόθηκε ανάποδα. Για την ακρίβεια που δόθηκε ως συνέχεια φάσης στην οποία προηγήθηκε φάουλ σε βάρος του Γκατσίνοβιτς. Φάουλ για κίτρινη, με ξεκάθαρο και παρατεταμένο τράβηγμα φανέλας.

Για το οποίο η ΑΕΚ δεν έκανε καμιά αναφορά. Όπως δεν έκανε καμιά αναφορά ούτε για το πέναλτι που δεν δόθηκε στην ανατροπή του Βίντα στην εκπνοή με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Όπως δεν έκανε ούτε και για το ματς στις Σέρρες, που δέχθηκε δύο γκολ από παίκτη που έπρεπε να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη, αλλά δεν δέχθηκε στην συγκεκριμένη φάση ούτε την δεύτερη κίτρινη! Μιλάμε για δύο περιπτώσεις σε ματς που η ΑΕΚ έγραψε απολογισμό μείον τέσσερις βαθμούς.

Τα απίθανα της Κηφισιάς οδηγούν στο -6

Μίλησε η ΑΕΚ μια φορά μόνο. Μετά το ματς με την Κηφισιά. Με αφορμή την πιο ακραία από όλες τις περιπτώσεις. Για ανατροπή – μαρς του Γκαρσία με τον διαιτητή μπροστά στην φάση στα δύο μέτρα και τον VARίστα να μην έχει απολύτως καμιά δικαιολογία. Και πάλι η ΑΕΚ στην θέση που έδωσε στην δημοσιότητα, ξεκίνησε από το γεγονός πως η ομάδα της έπρεπε σε κάθε περίπτωση να παίξει καλύτερα και να κερδίσει αυτό το ματς ανεξάρτητα από τις διαιτητικές αποφάσεις.

Να μην ξεχαστώ… Με αυτό το ματς πήγαμε τον απολογισμό στο μείον έξι. Δηλαδή έξι χαμένοι βαθμοί σε ματς που καθοριστικές λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις σε βάρος της ΑΕΚ στοίχισαν την προφανή ευκαιρία να αλλάξει την μοίρα των αγώνων υπέρ της. Δύο πέναλτι και αντίπαλος με δέκα παίκτες από το πρώτο ημίχρονο.

Πέναλτι απάτη κατά… συρροή!

Κανείς λοιπόν μετά απ’ όλα αυτά δεν έχει μιλήσει για αλλοιώσεις σε βάρος της ΑΕΚ. Όμως πραγματικά απηυδήσαμε να διαβάζουμε και να ακούμε από χθες πως το καθοριστικό σημείο του ΑΕΚ – Παναθηναϊκός ήταν η απόφαση διαιτητή και VAR να μην δοθεί πέναλτι στην φάση του Πινέδα με τον Βέρμπιτς.

Να είμαστε ξεκάθαροι. Αν δινόταν αυτό το πέναλτι θα ήταν ένα πέναλτι – απάτη. Από αυτά που κατά κόρο παίρνει ο Παναθηναϊκός από πέρσι. Κατά κανόνα από Έλληνες διαιτητές. Γιατί την απάτη δεν την έφαγαν οι ξένοι πέρσι στο 1-0 από τον ΟΣΦΠ στο Φάληρο στα play offs (με Σπόραρ – Ρέαμπτσουκ) και δεν την έφαγαν και ο Σουηδός με τον Κροάτη το βράδυ της Κυριακής. Που έγκειται η απάτη; Στο ότι ξεκάθαρα πάλι παίκτης του Παναθηναϊκού κοιτάει να βρει ένα πόδι, γίνεται μια πραγματικά πολύ light επαφή και – κοιτάξτε το, ΑΦΟΥ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ- πέφτει εντυπωσιακά.

Δεν καθόρισε και τίποτα

Ναι, δεν έδωσαν πέναλτι και πολύ καλά έκαναν.

Αλλά ας πούμε πως το έδιναν. Θα έκανε ενδεχομένως το 1-2 ο Παναθηναϊκός. Που το έκανε λίγα λεπτά αργότερα. Κι αφού είχε ακυρωθεί με χρήση VAR γκολ της ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός δηλαδή προηγήθηκε σε χρονικό σημείο ακόμη πιο κοντά στην λήξη του αγώνα. Άρα ντε φάκτο η απόφαση για την φάση Πινέδα και Βέρμπιτς δεν καθόρισε τίποτα. Η χρονική διαφορά είναι τόσο μικρή, που το καταλαβαίνει αυτό και νήπιο. Επαναλαμβάνουμε, ο μη καταλογισμός ενός πέναλτι – απάτη.

Ο Γκρανκάσας

 

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X