Η ΑΕΚ ήθελε το «αφεντικό» της, τα διδάγματα από μια παλιά ιστορία στην Κατερίνη! (VIDEO)

Η ΑΕΚ ήθελε το «αφεντικό» της, τα διδάγματα από μια παλιά ιστορία στην Κατερίνη! (VIDEO)

Δύο φορές πήρε προβάδισμα δύο γκολ η ΑΕΚ, δύο φορές απάντησε ο Πιερικός

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εχουμε πει πολλές φορές, ότι το παρελθόν διδάσκει. Ενα απο τα ζητήματα της φετινής ΑΕΚ, είναι η αδυναμία να κρατήσει προβάδισμα στο σκορ, ακόμα και όταν προηγείται με δύο τέρματα. Κάτι που συνέβαινε και παλιότερα, εκεί στις αρχές του 1967.

Τότε, η διοίκηση της ΑΕΚ υπό τον Μιχάλη Τρικόγλου είχε αποφασίσει να καλέσει ξανά τον προπονητή Γένε Τσάκναντι, ο οποίος είχε έρθει τη σεζόν 1962-63, είχε οδηγήσει την ΑΕΚ στον τίτλο και είχε φύγει το καλοκαίρι του ‘63, αφού δεν μπορούσε να συνυπάρξει με τους Έλληνες παράγοντες.

Ωστόσο, μετά από τριάμιση χρόνια, οι διοικούντες είχαν πειστεί ότι έπρεπε να επιστρέψει ο Ουγγρογερμανός μετρ της φυσικής κατάστασης και της πειθαρχίας, αφού τα πειράματα με τους Μίλερ (1963-64) και Κοκότοβιτς (1964-65) δεν είχαν αποδώσει και η ΑΕΚ είχε στραφεί και πάλι στον παλιό μεγάλο ποδοσφαιριστή της και αιώνιο «στρατιώτη» της Τρύφωνα Τζανετή που από το καλοκαίρι του 1965 καθοδηγούσε την ομάδα.

Η αποστολή του Μαρόπουλου

Ο πρώην άσος και πλέον μέλος του ΔΣ της ΑΕΚ Κλεάνθης Μαρόπουλος, ο «διόσκουρος» του Τζανετή στα γήπεδα και στη ζωή (φίλοι από παιδιά, συμπαίκτες, αλλά και συνέταιροι στο εμπόριο αθλητικών ειδών) είχε ήδη μεταβεί στη Φρανκφούρτη, για να μεταφέρει την πρόταση της ΑΕΚ στον αγαπητό στον κόσμο της ομάδας προπονητή και όλα έδειχναν ότι ήταν θέμα ημερών να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του ο Τζανετής (στη συνέχεια θα αναλάμβανε τον Απόλλωνα) και να επιστρέψει ο πρωταθλητής του 1963.

Ακόμα και το αποτέλεσμα της Κυριακής 15 Ιανουαρίου «έπειθε» ότι εκείνη η γεμάτη ταλέντο ομάδα χρειαζόταν έναν επαγγελματία προπονητή υψηλής εμπειρίας. Το 4-4 στην Κατερίνη ήρθε με τρόπο… αυτοκτονικό. Η ΑΕΚ είχε προηγηθεί δύο φορές με δύο γκολ διαφορά, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει.

Εχασε δικό της ματς!

Σκόραρε στο 6’ με τον Σπύρο Πομώνη και στο 10’ με τον Στέλιο Σκευοφύλακα, αλλά στη συνέχεια οπισθοχώρησε θεαματικά και ο Πιερικός κατάφερε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο με τα γκολ των Αμανατίδη και Φουλίδη στο 23’ και 42’ (με πέναλτι που έκανε ο Βασιλείου στον Αμανατίδη) αντίστοιχα.

Η ΑΕΚ έδειξε ικανή να ξαναβάλει τα πράγματα στη θέση τους όταν μπήκε στο σκορ με 2-3 και 2-4 από τα γκολ του Μίμη Παπαϊωάννου στο 58’ και του Κώστα Νικολαϊδη στο 63’. Μέσα σε πέντε λεπτά, όμως, ο Πιερικός είχε ισοφαρίσει με τους Αμανατίδη (65’) και Λιάπη (68’)!

Το πόσο χρειαζόταν να έρθει κάποιος να… τραβήξει τα γκέμια, ήταν πια ολοφάνερο. Ο Γένε Τσάκναντι θα ήταν αυτός και η ΑΕΚ –που μετά την Κατερίνη ήταν 6 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό- θα ξεκινούσε μια μεγάλη αντεπίθεση που θα της επέτρεπε ακόμα και να μπει στη μάχη του τίτλου! Ο Ολυμπιακός τελικά κράτησε την πρώτη θέση, αλλά ο τίτλος του 1968 κατέληξε στην ΑΕΚ.

Η σύνθεση της ΑΕΚ στην Κατερίνη: Σεραφείδης, Κεφαλίδης, Μπαλόπουλος, Βασιλείου, Σοφιανίδης, Σκευυοφύλαξ, Σταθόπουλος, Σταματιάδης, Νικολαϊδης, Παπαϊωάννου, Πομώνης.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X