Χρειάζεται μία νίκη statement τώρα, περισσότερο από ποτέ

Χρειάζεται μία νίκη statement τώρα, περισσότερο από ποτέ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για το ντέρμπι με τον ΠΑΟ και την ανάγκη της ΑΕΚ να πάρει μία νίκη με τον... τρόπο της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το βράδυ της Κυριακής θα είναι πάλι παγωμένο. Το γήπεδο πάλι άδειο. Η ΑΕΚ δεν μπορεί όμως να είναι πάλι ίδια. Ούτε καν όπως με τον Ολυμπιακό, πολύ περισσότερο όπως ήταν κόντρα στον Άρη. Διότι τώρα δεν θα φτάνει. Ναι, δεν έχασε κανένα από τα δύο, κέρδισε στο Καραϊσκάκη και είναι ακόμη «ζωντανή» στο Κύπελλο.

Όμως το βράδυ της Κυριακής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό χρειάζεται πολύ περισσότερο από κάθε άλλο ματς να θυμίσει κάτι από την περσινή ΑΕΚ, να κάνει μία νίκη statement για το φετινό πρωτάθλημα. Να δηλώσει στον βασικό ανταγωνιστή της ότι και φέτος είναι αυτή εδώ για το πρωτάθλημα. Όπως το έκανε στον α’ γύρο με μεγάλη επιτυχία.

Να το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε στο τέλος του ντέρμπι να έχει γεμίσει η ίδια με αυτοπεποίθηση, αλλά και ο οργανισμός ότι «πάνε καλά» τα πράγματα. Ότι το τρένο είναι πάνω στις ράγες και έχει πάρει το δρόμο για το νταμπλ και φέτος…

Ο Ματίας Αλμέιδα δίνει συνεχώς χρόνο στους παίκτες του για να του δείξουν το καλό πρόσωπο της ΑΕΚ συνολικά. Όχι ατομικά, συνολικά. Η κούραση, οι απουσίες, τα συνεχή ματς ήταν εμπόδιο για να το καταφέρει η ΑΕΚ αυτό στο πρώτο μισό της σεζόν. Τώρα όμως τα ματς κρίνουν πολλά και τα λάθη δεν έχουν περιθώρια πια για να τα διορθώνεις.

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη να θυμηθεί την καλή ΑΕΚ

Με νίκη η ΑΕΚ την Κυριακή το βράδυ θα είναι ξανά πρώτη. Αν πάνε όλα καλά την Τετάρτη στο Χαριλάου, θα είναι στο δρόμο για τον τελικό ξανά. Έχω πει πολλές φορές ότι η ΑΕΚ έχει ανάγκη να θυμηθεί ξανά ποια είναι και τι μπορεί να κάνει, τι ποδόσφαιρο μπορεί να παράγει, να βάλει το τσιπάκι ξανά. Προφανώς και υπάρχει αντίπαλος και δη ομάδες που την έμαθαν πια.

Για αυτό ο Αλμέιδα και το τιμ του οφείλουν να βρίσκουν και άλλους τρόπους να φτάσουν εκεί που θέλουν ή να τελειοποιήσουν αυτό που δουλεύουν για να μην μπορεί να αντιμετωπίζεται έτσι εύκολα όπως το έκανε πχ ο Μάντζιος την περασμένη Τετάρτη. Τίποτε δεν είναι εύκολο. Και η πορεία της ΑΕΚ μέχρι εδώ το έχει αποδείξει.

Χρειάζεται μία νίκη statement τώρα, περισσότερο από ποτέ

Όμως αν δεν πάει καλά το ντέρμπι με τον ΠΑΟ θα την έχει αφήσει πίσω. Κυρίως ψυχολογικά διότι βρίσκεται σε μία περίοδο που ψάχνει τις σταθερές της για να πιαστεί αφού «γέμισε» ξανά μετά από αρκετό καιρό.

Ο Γκαρσία γύρισε και είναι μία τέτοια. Ο Στάνκοβιτς γύρισε και είναι μία τέτοια, ο Βίντα επίσης. Ο Σιμάνκι είναι και αυτός μια τέτοια, ο Πινέδα μπορεί να κάνει πολλά και αν πιάσει ρυθμό από τον άξονα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα του ντέρμπι. Αν και οι υπόλοιποι βγάλουν τον καλό εαυτό της ομάδας (όχι τον δικό τους), η ΑΕΚ θα είναι ξανά πολύ καλή και θα πάρει αυτό που θέλει.

Τι θέλει; Εκτός από τη νίκη statement και μία εικόνα αντάξια της νταμπλούχου, της ομάδας που θαύμασε όλη η Ελλάδα πέρυσι και φέτος παραμένει έστω και έτσι το φαβορί για να κρατήσει στα χέρια της ότι κατέκτησε το περασμένη Μάη.

ΥΓ: Νίκη σημαίνει κορυφή. Πρώτη θέση. Νίκη την Τετάρτη σημαίνει πρόκριση. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να «βολεύεται» με άλλα αποτελέσματα. Δεν πρέπει να μάθει να «βολεύεται» και να δικαιολογεί άλλα αποτελέσματα. Η ΑΕΚ του Αλμέιδα είναι ομάδα φτιαγμένη να κερδίζει τους πάντες, παντού. Και πρέπει να συνεχίσει να το κάνει.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X