Οι αριθμοί του Απόλλων Πάτρων - ΑΕΚ Betsson μέσα από τα... μάτια του ΕΣΑΚΕ

Οι αριθμοί του Απόλλων Πάτρων - ΑΕΚ Betsson μέσα από τα... μάτια του ΕΣΑΚΕ
Photo Credits: INTIME

Διαβάστε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία με τη «γλώσσα» των αριθμών για το προσεχές ματς της ΑΕΚ Betsson με τον Απόλλωνα Πατρών για τη Basket League

Στην Πάτρα θα κλείσει το πρόγραμμα του Σαββάτου (13/1, 20:15, ΕΡΤ3) για τη 14η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Ο Απόλλων Carna θα υποδεχτεί την ΑΕΚ Betsson.

Η ομάδα της Πάτρας (12η, 2-11) μετράει τρεις διαδοχικές ήττες μετά την επικράτηση της επί του Λαυρίου Megabolt στις 9 Δεκεμβρίου. Έχασε κατά σειρά στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, την Καρδίτσα Ιαπωνική και τον Άρη Midea, σε όλα εκτός έδρας. Επιστρέφει λοιπόν στην έδρα του μετά από ένα μήνα.

Η «Ένωση» (6η, 6-7) πάει στην Πάτρα μετά την ήττα της στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μακριά από τα Άνω Λιόσια έχασε τα πρώτα πέντε παιχνίδια της αλλά αυτό το σερί έλαβε τέλος στο ματς της 12ης αγωνιστικής στο Λαύριο. Η ΑΕΚ Betsson θα πρέπει όμως να κερδίσει και στα τελευταία πέντε εκτός έδρας παιχνίδια της προκειμένου να μην συμπληρώσει τρεις σερί σεζόν με αρνητικό πρόσημο αποτελεσμάτων ως φιλοξενούμενη στην κανονική περίοδο. Είχε 4-8 στην περίοδο 2021-22 και 5-6 στην περίοδο 2022-23.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

70 αγώνες θα συμπληρώσουν οι δύο ομάδες στη μεταξύ τους ιστορία που άρχισε να γράφεται στην περίοδο 1971-72. Η ΑΕΚ Betsson έχει υπερδιπλάσιο αριθμό νικών από τον Απόλλωνα Carna ενώ έφτασε σε διψήφιο προβάδισμα στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, μετά την επικράτηση της στο ματς του πρώτου γύρου.

Στα ματς της Πάτρας πάντως και στο πλαίσιο της Stoiximan Basket League, υπάρχει απόλυτη ισορροπία. Ο Απόλλων Carna είχε τον πρώτο λόγο μέχρι και την περίοδο 2006-07, όμως επιστρέφοντας στην κατηγορία το 2014, υποχρεώθηκε σε τέσσερις ήττες σε πέντε εντός έδρας ματς από την ΑΕΚ Betsson. Η μοναδική φορά που οι γηπεδούχοι νίκησαν στα τελευταία πέντε παιχνίδια ήταν για την περίοδο 2021-22 όταν και σημείωσαν μάλιστα την ευρύτερη επικράτηση τους επί της «Ένωσης» (84-68).

Τι έγινε στον πρώτο γύρο: Η ΑΕΚ Betsson μπήκε εντυπωσιακά στο παιχνίδι που έγινε στις 21 Οκτωβρίου προηγούμενη με 31-16 στην πρώτη περίοδο. Ο Απόλλων Carna μάζεψε μέχρι ενός σημείου τη διαφορά στη δεύτερη (48-41) ωστόσο η ομάδα του Ζοάν Πλάθα έφτασε χωρίς προβλήματα στην επικράτηση με 100-70.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν ο Μπεν ΜάκΛεμορ (26π, 3/4β, 4/6δ, 5/5τρ, 28rank.) και ο Τζάστιν Τίλμαν (18π, 6/6β, 6/9δ, 6ρ). Για τον Απόλλωνα Carna είχαν ξεχωρίσει ο Τι Τζέι Σταρκς (22π, 4ρ, 7κ.φ) και ο Παναγιώτης Φιλιππάκος (16π, 6/8δ).

Οι αριθμοί των αγώνων των δύο ομάδων…

Οι αριθμοί του Απόλλων Πάτρων - ΑΕΚ Betsson μέσα από τα... μάτια του ΕΣΑΚΕ

ΑΠΟΛΛΩΝ CARNA

MILESTONE

* Ο Χρήστος Σαλούστρος χρειάζεται μία ασίστ για να φτάσει τις 300 στη Stoiximan Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Μαλίκ Όσμπορν είχε μέσο όρο 5 πόντων στις 10 πρώτες αγωνιστικές, ωστόσο στις τρεις τελευταίες είχε 13.

* Ο Τσαντ Μπράουν με τα 18 ριμπάουντ που είχε στο ματς της 8ης αγωνιστικής με το Μαρούσι, έχει την τρίτη καλύτερη φετινή επίδοση.

* Οι δύο Αμερικανοί που προστέθηκαν προσφάτως στο ρόστερ του Απόλλωνα Carna, ο Τζάστιν Μπιμπς και ο Τζος Πέρκινς, μέτρησαν συνολικά 2/19 τρίποντα στις δύο εμφανίσεις τους.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η αχαϊκή ομάδα έφτασε σε διψήφιο αριθμό επιθετικών ριμπάουντ μόνο μία φορά στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, αλλά το έκανε έξι φορές στις οχτώ που ακολούθησαν. Στο τελευταίο του παιχνίδι κόντρα στον Άρη Midea σημείωσε και την κορυφαία επίδοση της (13).

– Ο Απόλλων Carna είχε διψήφιο αριθμό εύστοχων τριπόντων στα τρία από τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του στο φετινό Πρωτάθλημα, αλλά σε κανένα από εννιά που ακολούθησαν.

ΑΕΚ BETSSON

MILESTONE

* Ο Λάνγκστον Χολ απέχει τρία κλεψίματα από τα 100 στην καριέρα του στη Stoiximan Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Ζώης Καράμπελας πλασαρίστηκε στην πρώτη οχτάδα των πασέρ της φετινής Stoiximan Basket League, φτάνοντας τις 57 ασίστ. Το έκανε έχοντας 15,82 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, ενώ κανείς από τους υπόλοιπους επτά δεν έχει μικρότερο από 25,33.

* Ο Γιάννης Κουζέλογλου έχει δύο από τις πέντε διψήφιες επιδόσεις ριμπάουντ της ΑΕΚ Betsson ως τώρα στη φετινή Stoiximan Basket League. Είχε 12 κόντρα στον Άρη Midea και 11 στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου με το Λαύριο Megabolt.

* Ο Τζάστιν Τίλμαν θα γίνει ο πρώτος παίκτης της φετινής AEΚ Betsson που θα φτάσει τους 200 πόντους. Θα γίνει παράλληλα ο 67ος ξένος στην ιστορία της που θα φτάσει σε αυτό το milestone στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η «Ένωση» είχε 40+ ριμπάουντ στα τρία τελευταία παιχνίδια της και 42+ πόντους στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια στης στη Stoiximan Basket League. Παράλληλα μετράει επτά σερί παιχνίδι με 11+ επιθετικά ριμπάουντ.

– Στα πέντε από τα έξι τελευταία της, η ΑΕΚ Betsson δεν ξεπέρασε το 33,33% στα τρίποντα. Εξαίρεση ήταν το παιχνίδι με το Μαρούσι (40%).

ΠΗΓΗ: ΕΣΑΚΕ

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X