ΑΕΚ: Ο ρόλος του Άμραμπατ και τα πλάγια μπακ

ΑΕΚ: Ο ρόλος του Άμραμπατ και τα πλάγια μπακ
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει μόνο ποδοσφαιρικά, για την τεράστια νίκη της ΑΕΚ στο Φάληρο και όχι μόνο για το αποτέλεσμα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θα μου επιτρέψετε να μην μπω περαιτέρω στην συζήτηση για το τι έγινε και τι δεν έγινε με τον διαιτητή την Κυριακή στο Φάληρο. Αισθάνομαι άλλωστε πως αν συνεχίσουμε να ακολουθούμε αυτή την ομοβροντία ουρλιαχτών, θα ξεχάσουμε κιόλας πως η ΑΕΚ πήρε μια τεράστια νίκη, σ’ ένα πολύ κομβικό παιχνίδι. Άλλωστε από την στιγμή που δεν έχει παρέμβει η κυβέρνηση, το πατριαρχείο Αντιοχείας, τα Ηνωμένα Έθνη και η Διεθνής αμνηστία για να διακόψουν το πρωτάθλημα επειδή δεν πήρε ένα πέναλτι ο Ολυμπιακός, μπορούμε να συνεχίσουμε να κουβεντιάζουμε για ποδόσφαιρο.

Διότι για να ξέρουμε και τι λέμε, η ΑΕΚ με τον προπονητή της και με το ποδόσφαιρο της, πήρε το ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής. Ένα ακόμα στην φετινή σεζόν. Το τρίτο στη σειρά και αυτό έχει και την αξία. Η ΑΕΚ μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, κέρδισε τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, κέρδισε τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, κέρδισε τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Ξέρετε, το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο παίζει τον ρόλο του η τύχη, αλλά τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Και το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει αυτά τα αποτελέσματα, κάτι δείχνει.

ΑΕΚ: Ο ρόλος του Άμραμπατ και τα πλάγια μπακ

Στο ματς της περασμένης Κυριακής, νομίζω πως ο Αλμέιδα έκανε μια κίνηση που ήταν κλειδί για να πάρει η ΑΕΚ το παιχνίδι. Είχε μελετήσει πολύ τον τρόπο παιχνιδιού του αριστερού μπακ του Ολυμπιακού, του Ορτέγκα. Έριξε πάνω του τον Άμραμπατ, ξέροντας πολύ καλά τι αυτό θα σήμαινε. Όλα τα κόρνερ που κέρδισε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, ήταν από την πλευρά του Ορτέγκα και από την ταλαιπωρία στην οποία τον υπέβαλε ο Άμραμπατ. Συμπεριλαμβανομένων και των δυο που έφεραν τα γκολ. Ο Αλμέιδα ήξερε πως ο Μαροκινός είχε όλα εκείνα τα αγωνιστικά στοιχεία, για να κάνει πάρτι απέναντι στον συγκεκριμένο αριστερό μπακ του Ολυμπιακού. Νομίζω, για παράδειγμα, πως ο Ελίασον με τα στοιχεία που έχει, δεν θα μπορούσε να είναι το ίδιο αποτελεσματικός στον συγκεκριμένο ρόλο. Ο Φερνάντες αν ήταν στο 100% της ετοιμότητας, θα μπορούσε.

Για τέτοια ματς και για τέτοιες αποστολές ήθελε πολύ ο Αλμέιδα να έχει τον Άμραμπατ στην ομάδα. Ξέρει καλά ο Πελάδο τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει ο Μαροκινός. Τι θα του δώσει και τι ενδεχομένως θα του στερήσει, όπως έγινε στο Άμστερνταμ στο ματς με τον Άγιαξ. Στο ζύγι, τουλάχιστον γι αυτή την σεζόν, στον Αλμέιδα μέτρησε περισσότερα όσα θα μπορεί να του δώσει ο Άμραμπατ. Και η αλήθεια είναι πως σ’ όλα τα μεγάλα ματς αυτή ήταν η επιλογή που έχει κάνει ο Αλμέιδα και μόνο με τον Άγιαξ δεν του βγήκε. Αλλά στο Φάληρο ήταν μια κίνηση ματ για να πάρει το ματς.

Επίσης, επειδή μια νίκη δεν πρέπει να είναι ποτέ παραμορφωτικός καθρέφτης, η συζήτηση για τα ακραία μπακ της ΑΕΚ, πρέπει να παραμείνει ανοιχτή. Και φάνηκε και την Κυριακή στο Φάληρο. Αν δεν ήταν εξαιρετικά συνεπής ανασταλτικά και ο Γκατσίνοβιτς από την αριστερά πλευρά (που νομίζω πως έκανε τακτικά τρομερό ματς), αλλά και ο Άμραμπατ με τον Πινέδα από δεξιά, θα είχε προβλήματα η ΑΕΚ αμυντικά και από τα δυο άκρα. Δεν ήταν καλό το παιχνίδι που έκανε ο Σιντιμπέ στα δεξιά και δεν ήταν η πρώτη φορά φέτος.

Στα αριστερά ήταν απολύτως λογική ποδοσφαιρικά η σκέψη του Αλμέιδα, να μην βάλει τον Πήλιο μόλις στο δεύτερο ματς του ως βασικός στην ΑΕΚ, να αντιμετωπίσει ένα δίδυμο Ποντένσε και Ροντινέϊ. Προτίμησε τον Ρότα για να αισθανθεί η ομάδα πιο μεγάλη ασφάλεια. Τελικά έπαιξε ο Μασούρας από εκείνη την πλευρά και δημιούργησε και τα περισσότερα προβλήματα. Δεν μπορείς γενικώς για όλη την προσπάθεια να ψέξεις τον Ρότα που πρώτη φορά παίζει αριστερό μπακ. Αλλά στην φάση του γκολ είναι ανεπίτρεπτο για την εμπειρία του πλέον, να του βγαίνει ο παίκτης του τρία μέτρα μπροστά του.

Το πιθανότερο είναι πως ο Πήλιος θα επιστρέψει στην ενδεκάδα ως βασικός αριστερός μπακ στο αυριανό ματς με τον Άρη. Και μακάρι να συνεχίσει να πηγαίνει καλά και να δείχνει αυτή την τεράστια αυτοπεποίθηση, όπως έκανε στο ντεμπούτο του με τον Βόλο. Τεράστιο κέρδος θα είναι για την ΑΕΚ. Όμως είναι πολύ προφανές πως η ομάδα χρειάζεται να κρατήσει ανοιχτή την κουβέντα ενίσχυσης και στα δυο άκρα της άμυνας. Σίγουρα όχι απλώς για να καλύψει το κενό επειδή λείπουν και οι δυο Ιρανοί, όπως πολύ σωστά είπε ο Αλμέιδα, αλλά για να κάνει την αναβάθμιση που απαιτεί το παιχνίδι της ομάδας. Σ’ αυτό νομίζω πως ο Ματίας ήταν πολύ ξεκάθαρος.

Η ΑΕΚ έχει τρία συμβόλαια ακραίων μπακ που λήγουν το καλοκαίρι. Του Σιντιμπέ, του Χατζισαφί και του Μοχαμάντι. Έχει και μια αγωνιστική εικόνα ήδη από το πρώτο μισό της φετινής σεζόν. Έχει επίσης και το δεδομένο πως το καλοκαίρι θα μπει έτσι κι αλλιώς νωρίτερα από κάθε άλλη φορά στις ευρωπαϊκές αγωνιστικές υποχρεώσεις. Και ως εκ τούτου κάποιες κινήσεις θα πρέπει να γίνουν με μεγάλη πίεση χρόνου. Όλα αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να τα συνοπολογίσει η ΑΕΚ, στον τρόπο που θα κινηθεί και στην χειμερινή μεταγραφική αγορά.

Και κάτι τελευταίο επειδή κάποιοι στούρνοι θαρρούν πως μας έπιασαν με την γίδα στην πλάτη. Στην περιβόητη φάση που ο Φορτούνης ορμάει και παίρνει την μπάλα την ώρα που ο Ρότα ετοιμάζεται να εκτελέσει φάουλ, είναι απολύτως ξεκάθαρο τι έχει. Ο Κάλενς σπρώχνει με το πόδι του την μπάλα στο σημείο που θα γίνει εκτέλεση και τόσο αυτός, όσο και ο Ρότα κάνουν πίσω βήματα και συνεννοούνται για την εκτέλεση. Ναι, τυπικά, έχει γίνει μια επαφή, που μπορεί να θεωρηθεί εκτέλεση φάουλ. Και πάλι τυπικά, όχι, ο Φορτούνης δεν παραβιάζει κανονισμό. Αλλά επειδή είναι πολύ προφανές πως οι δυο παίκτες της ΑΕΚ συνεννοούνται για να εκτελέσουν το φάουλ και δεν το έχουν ήδη εκτελέσει, πείτε μου εσείς σε ποιο άλλο ματς εκτός απ’ αυτό, θα όρμαγε έτσι ο Φορτούνης για να μπει ανάμεσα και να τους πάρει την μπάλα. Προφανώς σε κανένα.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X