Μαθήματα ποδοσφαιρικής ιστορίας από τον κύριο Αλέξη

Μαθήματα ποδοσφαιρικής ιστορίας από τον κύριο Αλέξη
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις διδακτικές παραδοχές από το στέλεχος του Ολυμπιακού και θέλει να ελπίζει σε καλύτερη ΑΕΚ στη συνέχεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν μου προξενεί την παραμικρή εντύπωση το γεγονός της συμπόρευσης και συνεργασίας ανθρώπων που παλαιότερα έσταζαν χολή ο ένας για τον άλλον. Ειδικά επειδή αυτό συμβαίνει σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να σου προκαλέσει έκπληξη όταν μιλάμε για το συγκεκριμένο σωματείο.

Εύκολο είναι για τον καθένα να ανατρέξει στο παρελθόν μέσω των μηχανισμών διαδικτυακής αναζήτησης για να διαπιστώσει πώς μιλούσε ο Κούγιας για τον Μαρινάκη -πριν τα γυρίσει και πει ότι ζούσε μία πλάνη- ή ποιους χαρακτηρισμούς χρησιμοποιούσε ο Κώστας Καραπαπάς όταν αναφερόταν στον κύριο Αλέξη. Άνθρωποι αταίριαστοι, παλαιότερα εχθροί, σήμερα έχουν γυρίσει το μπιφτέκι και τα βρίσκουν μια χαρά. Δικαίωμά τους, όπως ανέφερα και πριν, αυτά είναι πράγματα που είθισται να συμβαίνουν στον Ολυμπιακό, είναι γνωρίσματα της φύσης του. Και σε κάθε τομέα της ζωής που δύσκολα συναντάς ανθρώπους σταθερούς στις απόψεις τους.

Αυτό όμως που έχει πραγματικά ενδιαφέρον είναι πόσα πράγματα μπορείς να μάθεις από τον κύριο Αλέξη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να μιλάει τόσο ανοιχτά και εύκολα για την παράγκα του Θωμά Μητρόπουλου, για την οποία όλοι γνωρίζουμε πώς δημιουργήθηκε και πού αποσκοπούσε. Θα ήθελα βέβαια να ξέρω πώς αισθάνεται ο μέσος φίλος του Ολυμπιακού ακούγοντας έναν ξένο άνθρωπο να απορρίπτει με τέτοια ευκολία την κυριαρχική εποχή του Σωκράτη Κόκκαλη. Δεν είπε κάποιο ψέμα βέβαια ο κύριος Αλέξης, απλώς μου κάνει εντύπωση το πόσο κατευθυνόμενα ο ίδιος ο ερυθρόλευκος οργανισμός αποκηρύσσει την εποχή Κόκκαλη για να υπάρχει μόνο η εποχή Μαρινάκη.

Είναι σαν να εμφανιστεί αύριο ένας άνθρωπος του Δημήτρη Μελισσανίδη, δίχως μάλιστα να είναι καν ΑΕΚτζής και να σβήνει με γόμα την εποχή Λουκά Μπάρλου, σαν να μη συνέβη ποτέ. Βέβαια, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης μεταξύ μιας τεράστιας αμιγώς ποδοσφαιρικής περιόδου με τα μαύρα χρόνια της παράγκας του ελληνικού ποδόσφαιρο, αλλά όπως και να το κάνουμε στο μυαλό των φίλων του Ολυμπιακού, όλα (ή τουλάχιστον τα περισσότερα, γιατί υπάρχουν και 5-6 που παραδέχονται κάτι) ήταν καθαρά! Πώς έρχεστε τώρα εσείς κύριε Αλέξη μου να μιλήσετε με τέτοιο τρόπο για εκείνη την περίοδο της Ολυμπιακής παντοκρατορίας;

Πρέπει και μπορεί να παίξει καλύτερα η ΑΕΚ

Πάμε και παρακάτω, στα ποδοσφαιρικά. Η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό θα μπορούσε να έρθει πολύ πιο εύκολη, αν όμως διαιτητής ήταν πιο σχολαστικός στις φάσεις που όντως θα μπορούσε να αποφασίσει και διαφορετικά -δεν τα γινόταν για παράδειγμα επανάσταση αν μετρούσε το γκολ του Μασούρα καθώς η στιγμή αυτή επιδέχεται διαφόρων ερμηνειών- το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό και όχι καλό. Ξανά όμως επειδή ίδια η ΑΕΚ θα το επέτρεπε.

Η αφέλεια του 44ου λεπτού, να βρίσκεται δηλαδή ο τελευταίος παίκτης της κοντά στο ημικύκλιο της μεσαίας γραμμής, είναι μία κατάσταση επαναλαμβανόμενη την οποία η ομάδα χθες δεν πλήρωσε, όμως της έχει κοστίσει στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Λίγο παραπάνω κυνισμός, ελάχιστη παραπάνω σκοπιμότητα,.δεν βλάπτουν σε τέτοιες καταστάσεις, μόνο καλό κάνουν και λειτουργούν αποτρεπτικά. Η ομάδα πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια αλλά με κακή ψυχολογία. Δεν το λέω εγώ, ο Τσούμπερ το είπε. Φάνηκε άλλωστε ξεκάθαρα με την εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο.

Θεωρώ ότι ουδείς από εμάς αισθάνεται απαισιόδοξα για αυτή την ομάδα ή θεωρεί πως δεν θα καταφέρει να είναι μέσα στη διεκδίκηση και των δύο τίτλων έως το τέλος. Όμως μπορούμε και να διακρίνουμε ότι υστερεί σε κάποια πράγματα εν συγκρίσει με πέρυσι. Πιο εύκολα κάνει πίσω το λάθος, πιο εύκολα αφήνει κενά, πιο εύκολα χάνει τη συγκέντρωσή της. Ίσως αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι τώρα κάποιοι παίκτες, μετά από πολλά μπες-βγες λόγω τραυματισμών, προσπαθούν να φορμαριστούν.

Η έλλειψη ενός σταθερού κορμού για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει πλήξει κομμάτια όπως η συγκέντρωση, η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά. Όμως μέσα από αυτή τη νίκη βρίσκει και την αφετηρία για να τα ενισχύσει όλα αυτά. Άλλωστε η παραμένει από τα περυσινά play offs η μοναδική ομάδα του αποκαλούμενου BIG 5 που δεν έχει ήττα για το πρωτάθλημα, στα μεταξύ τους παιχνίδια. Τώρα καλείται να διευρύνει αυτό το σερί και στο Κύπελλο, ενδεχομένως μέσα και από εκτεταμένου rotation λόγω του ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό, την ερχόμενη Κυριακή. Αυτή η ομάδα, όμως όλα τα μπορεί, αρκεί να έχει υγεία, επιστροφές όσων έφυγαν με τις Εθνικές και δύο καλές προσθήκες διότι αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να ξεχαστεί.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X