Με 2.5 παίκτες και μείον 40 πόντους δύσκολα να πάρει κάτι παραπάνω η ΑΕΚ Betsson

Με 2.5 παίκτες και μείον 40 πόντους δύσκολα να πάρει κάτι παραπάνω η ΑΕΚ Betsson
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την ήττα της ΑΕΚ Betsson, το βάθος που λείπει και την εμφάνιση του Καράμπελα

Η ΑΕΚ Betsson έχασε από τον Ολυμπιακό, σχετικά εύκολα θα έλεγα, καθώς εκτός από ένα διάστημα στην 4η περίοδο, δεν μπόρεσε να είναι ευθέως ανταγωνιστική. Ήταν αρκετά περιορισμένες οι λύσεις που είχε στα χέρια του ο Ζοάν Πλάθα για ένα τέτοιο παιχνίδι και φάνηκε κατά την διάρκεια του.

Λείπουν 40 πόντοι

Είναι δεδομένο ότι για να έχεις τύχη σε τέτοια παιχνίδια, πρέπει η ομάδα που είναι ξεκούραση να τα κάνει όλα σχεδόν τέλεια, να είναι εύστοχη από την περιφέρεια, να της βγουν όλα μέσα στο παιχνίδι και ταυτόχρονα ο αντίπαλος να βρεθεί σε κακή μέρα ή να τον αναγκάσεις σε κακή μέρα. Τίποτα από όλα αυτά δεν έγιναν σήμερα, ίσα ίσα που η κακή μέρα άνηκε στην ΑΕΚ.

Η Ένωση αρχικά στο πρώτο ημίχρονο είχε μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα της και έτσι προχώρησε πολύ γρήγορα σε άμυνα αλλαγών για να δώσει ότι μπορεί. Το θέμα είναι ότι και επιθετικά βρέθηκαν σε πολύ κακή μέρα τα ατού της και αν δεν ήταν ο άνιωθος ΜακΡέι, που δεν καταλαβαίνει από αντίπαλο, τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολα.

Αν τα βάλουμε κάτω, λείπουν αρκετοί πόντοι αυτήν την στιγμή από την Ένωση, σχετικά με το πώς σχεδιάστηκε. Ο Κουζμίνσκας έβαζε 14.6 πόντου, ο Καμπενγκέλε 14 και ο Μάκλεμορ 9.7. Αν κάνουμε την σούμα, είναι περίπου 40 πόντου που λείπουν από την ομάδα. Είναι γεγονός ότι οι Έλληνες παίκτες έχουν βγει μπροστά με τους Καράμπελα, Νετζήπογλου και Κουζέλογλου να κάνουν καλά παιχνίδια, όμως αν σε τέτοιο ματς ο Ραντλ μένει στους 4 πόντους με 0/7 τρίποντα, το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.

Η πιο σημαντική απουσία αυτήν την στιγμή βέβαια, είναι του Κούζμι, που ομορφαίνει το παιχνίδι της ΑΕΚ με την παρουσία του. Ο Ματαλλιωτάκης προσπάθησε αρκετά αλλά δεν είναι για αυτό το επίπεδο και φάνηκε σε κάποιες φάσεις. Επιπλέον ο Τίλμαν, ήταν ανεξήγητα κακός στα τελειώματα του, πολύ νευρικός με αποτέλεσμα όσα σουτ δεν έχει χάσει μέχρι σήμερα να τα χάσει κόντρα στον Ολυμπιακό.

Κάπως έτσι έμεινε μόνο ο ΜακΡέι με κάποια ξεσπάσματα από τους Έλληνες παίκτες. Από αυτήν την άποψη, ήταν μεγάλη έκπληξη ότι η ΑΕΚ το έφτασε στο -4  στην 4η περίοδο και εκεί αν είχε 1-2 καλύτερες επιλογές ίσως μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Σημασία έχει όμως ότι προσπάθησε και δεν το παράτησε ακόμα και στο -17.

Κρατάει την εμφάνιση Καράμπελα

Αν μπορούμε να κρατήσουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι είναι η μεγάλη προσπάθεια για 40 λεπτά παρά τις απουσίες και η εμφάνιση του Καράμπελα. Ο νεαρός άσος για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλός, έτρεξε με μεγάλη ένταση την ομάδα και έκανε αυτό που θέλει ο Ζοάν Πλάθα. Επιτέλους έσπασε και την κατάρα του τρίποντου, πήρε εννιά (!!) ριμπάουντ, μοίρασε έξι ασίστ για μόλις δύο λάθη, απέναντι σε μια από τις πιο πιεστικές ομάδες στην περιφέρεια. Στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει 19 ασίστ για τρία λάθη και δείχνει να φτιάχνει τις αποφάσεις του, πότε πρέπει να πασάρει και πότε να σουτάρει. Σίγουρα η παρουσία δίπλα στον Μπράντον Νάιτ, θα του μάθει πολλά.

Η ΑΕΚ αυτήν την στιγμή έχει μεγάλα κενά στο ρόστερ της, που πρέπει να καλυφτούν όταν θα μπουν οι νέες μεταγραφές. Η αγωνιστική κατάσταση τους, θα κρίνει που θα μπορέσει να φτάσει η ομάδα στην συνέχεια. Ας ελπίσουμε να μπουν όσο πιο σύντομα γίνεται, γιατί με την τωρινή σύνθεση όλα τα ματς θα είναι επικίνδυνα.

Όπως και να έχει καλά τα ντέρμπι με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, αλλά τα σημαντικά ματς και αυτά που έχουν πληγώσει την ΑΕΚ είναι τα υπόλοιπα. Η Ένωση έχει να παίξει τρία εκτός έδρας στα υπόλοιπα τέσσερα με Απόλλωνα, Άρη (εντός), Καρδίτσα και Κολοσσό. Αν θέλει να βρίσκεται κοντά στην τετράδα θα πρέπει να κάνει το 4/4, κάτι που βέβαια αυτήν την στιγμή μοιάζει αρκετά δύσκολο. Μακάρι η εικόνα της ομάδας να αλλάξει με τις προσθήκες και να αποκτήσει το βάθος που χρειάζεται για να τα καταφέρει.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X