Η Ιστορία διδάσκει για τις σχέσεις ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Το «κλεμμένο» γκολ που στέρησε τη νίκη και τον τίτλο! (VIDEO)

Η Ιστορία διδάσκει για τις σχέσεις ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Το «κλεμμένο» γκολ που στέρησε τη νίκη και τον τίτλο! (VIDEO)

Ο διαιτητής Πανάκης σφύριξε τη λήξη του αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ όταν η μπάλα έφτανε στον Παπαϊωάννου από κόρνερ του Νικολαϊδη!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια από τις πολλές περιπτώσεις κλοπής του δίκιου της ΑΕΚ έλαβε χώρα σαν σήμερα πριν από 57 χρόνια. Με το καλημέρα του 1966, το ποδοσφαιρικό κατεστημένο έδειξε τις προθέσεις του απέναντι στην ΑΕΚ που είχε κάνει ένα πολύ φιλόδοξο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

Το 1-1 στην Τούμπα τη δεύτερη μέρα εκείνου του χρόνου, θα μπορούσε να θεωρηθεί επιτυχία, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν. Η αθηναϊκή ομάδα, με τον Τρύφωνα Τζανετή στον πάγκο της, έπεσε θύμα εχθρικής διαιτησίας από τον διαιτητή Πανάκη και της στερήθηκε με ξεδιάντροπο τρόπο η νίκη, αφού ο Πανάκης είχε σφυρίξει τη λήξη τη στιγμή που η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα του ΠΑΟΚ για το 1-2 που δεν έγινε ποτέ!

Έπαιξαν μπουνιές!

Ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί στο 4′ με τον Χαραλαμπίδη, όμως οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσάιντ, περικυκλώνοντας τον διαιτητή. Πάνω στο κομφούζιο μάλιστα, ο αρχηγός της αποστολής της ΑΕΚ Τρανόπουλος και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Δημάδης έπαιξαν μπουνιές!

Η ΑΕΚ πίεσε και έχασε πολλές ευκαιρίες, κατορθώνοντας τελικά να φτάσει στην ισοφάριση στο 86′. Μετά από σέντρα του Στέλιου Σκευοφύλακα και αρχική κεφαλιά του Ιορδάνου που απέκρουσε ο τερματοφύλακας Μουσεμελίδης, η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Μίμη Παπαϊωάννου που έκανε το 1-1.

Η κλοπή

Και θα μπορούσε να έχει νικήσει η ΑΕΚ, αν στο 90′ ο διαιτητής τολμούσε να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να αφήσει την τελευταία φάση να ολοκληρωθεί και να μη… σπεύσει να σφυρίξει λήξη, όταν η μπάλα έφτανε στον Παπαϊωάννου μετά από κόρνερ του Κώστα Νικολαϊδη.

Το 1-1 ήταν το τελικό σκορ και η ΑΕΚ έμεινε να φωνάζει δικαιολογημένα για την αδικία που δεν της επέτρεπε να πλησιάσει τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στον ένα βαθμό

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Πετράκης, Κεφαλίδης, Σοφιανίδης, Βασιλείου, Ιορδάνου, Σκευοφύλαξ, Σταματιάδης, Καραφέσκος, Νικολαϊδης, Πετρίδης, Παπαϊωάννου

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X