Έσπασε το... ρόδι η ΑΕΚ Betsson, με ρεσιτάλ στην άμυνα (75-90) πέρασε από το Λαύριο!

Έσπασε το... ρόδι η ΑΕΚ Betsson, με ρεσιτάλ στην άμυνα (75-90) πέρασε από το Λαύριο!
Photo Credits: INTIME

Με διαστημικό Τίλμαν, τρομερούς Νετζήπογλου, Καράμπελα, Κουζέλογλου και σεμιναριακή άμυνα, η ΑΕΚ Betsson πήρε την πρώτη εκτός έδρας νίκη

H AEK Betsson επιτέλους τα κατάφερε και πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στη φετινή Basket League επικρατώντας στο Λαύριο με 75-90 της τοπικής ομάδας!

Η ΑΕΚ Betsson κέρδισε (75-90) με ευκολία μέσα στο Λαύριο την τοπική ομάδα, ούσα απόλυτα σοβαρή και συγκεντρωμένη στον αγώνα. Έτσι με την έναρξη του δεύτερου γύρου πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα, με μια πειστική εμφάνιση. Ουσιαστικά η Ένωση έβαλε τις βάσεις για την νίκη στο πρώτο δεκάλεπτο που προηγήθηκε 11-26 και μετά διατήρησε την διαφορά. Κορυφαίος της ΑΕΚ ο ασταμάτητος Τίλμαν με 31 πόντους, ενώ ο Καράμπελας έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με την Ένωση μοιράζοντας 13 ασίστ. Εξαιρετικός και οικονομικός ήταν ο Νετζήπογλου, που έπαιξε και καλή άμυνα πάνω στους γκαρντ του Λαυρίου. Θετικός στο ντεμπούτο του Τζόρνταν Μόργκαν, που πήρε λεπτά συμμετοχής και έδειξε ότι θέλει λίγο χρόνο για να μάθει την νέα του ομάδα.

Δείτε πώς περιέγραψε το enwsi.gr το Λαύριο – ΑΕΚ Betsson

Το ματς

Ο Ζοάν Πλάθα παρέταξε τους Καράμπελα, Ραντλ, Νετζήπογλου, Κουζέλογλου και Τίλμαν, ενώ ο Κώστας Μέξας τους Θόρτον, Ντε Τζούλιους, Φλάτεν, Μουρ, Γόντικα. Η ΑΕΚ ξεκίνησε με εμφανή διάθεση να τροφοδοτήσει τον Τίλμαν μέσα στην ρακέτα που δεν είχε κανένα πρόβλημα μέσα στην ρακέτα με τον Γόντικα πετυχαίνοντας έξι σερί πόντους και με τρίποντο του Ραντλ, πήρε κεφάλι στο σκορ (0-11). Με 5 ασίστ του Καράμπελα και αντίστοιχα καλάθια του Τίλμαν συνέχισε να προηγείται η ΑΕΚ (3-15). Τρίποντο και δίποντο από τον Νετζήπογλου, που απάντησε στο καλάθι και φάουλ του Καστανέδα (8-20). Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε ένα καλό δεκάλεπτο με δύσκολο καλάθι του ΜακΡέι (11-26).

Δύο σερί τρίποντα από Καστανέδα και Ζάρα, κατέβασαν την διαφορά κάτω από τους 10 μετά από πολύ ώρα (20-29). Το Λαύριο συνέχισε να εκτελεί από την περιφέρεια, με τον Ντε Τζούλιους να ευστοχεί για δεύτερη φορά (25-31). Ο Τίλμαν με καλάθι και φάουλ έφτασε τους 15 πόντους, οδηγώντας την ΑΕΚ (27-36). Με συνεχόμενες βολές και καλάθια του Κουζέλογλου, η Ένωση επανάφερε την διαφορά στους 13 (29-42). Ο Θόρτον πέτυχε δύο σερί τρίποντα μειώνοντας την διαφορά, όμως ο Τίλμαν και ο Νετζήπογλου ανέβασαν την διαφορά (35-45). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο βολές του Χόρχλερ και την ΑΕΚ να προηγείται (37-45).

Χαλαρές άμυνες στο δεύτερο μέρος με τις δύο ομάδες να σκοράρουν σε κάθε επίθεση τους και την διαφορά να παραμένει αναλλοίωτη (43-51). Τρίποντο από τον Κουζέλογλου που από νωρίς έφτασε στο νταμπλ-νταμπλ (45-59). Με δύο βολές του Τίλμαν η διαφορά πήρε την μεγαλύτερη τιμή της (45-61) με την ΑΕΚ να πιέζει καλύτερα στην άμυνα. Ο Μόργκαν πέρασε για πρώτη φορά στο παρκέ και πέτυχε τους πρώτους του πόντους με την φανέλα της ΑΕΚ που ανέβασε και άλλο την διαφορά (48-66). Με τρίποντο στο τέλος του δεκαλέπτου, ο Φλιώνης εκτόξευσε και άλλο την διαφορά (48-71).

Ο Ζοάν Πλάθα έδωσε χρόνο και στον Φλιώνη στην τελευταία περίοδο με την ΑΕΚ να συνεχίζει να είναι σοβαρή και να μεγαλώνει την διαφορά (50-76). Το Λαύριο προσπάθησε να μειώσει με συνεχόμενες βολές από τον Καστανέδα (57-76). Η Ένωση χαλάρωσε λίγο στην άμυνα με αποτέλεσμα να μειώσει την μεγάλη διαφορά το Λαύριο με τον Θόρτον, σε ένα διαδικαστικό τελευταίο πεντάλεπτο (64-80). Εύκολη νίκη για την ΑΕΚ με τελικό σκορ 75-90.

Λαύριο-ΑΕΚ: 75-90

Δεκάλεπτα: 11-26, 37-45, 48-71, 75-90

Λαύριο (Μέξας): Τσάμης 5, Φλάτεν, Μουρ 5, Καστανέδα 17, Ντε Τζούλιους 19, Καββαδάς, Μουράτος, Ζάρας 5, Χόρχλερ 7, Θόρτον 12, Γόντικας, Οικονομόπουλος 3.

ΑΕΚ (Πλάθα): Τίλμαν 31, Χολ , Ραντλ 6, Καράμπελας 3 (13 ασίστ), Φλιώνης 5, Νετζήπογλου 12, Κουζέλογλου 11, Μόργκαν 4, Ματαλλιωτάκης 2, ΜακΡέι 13, Μαραθωνίτης, Χατζηδάκης 4.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X