Το πλεονέκτημα του Αλμέιδα και η ανάγκη ενίσχυσης

Βαγγέλης Αρναούτογλου: «Παλιές ανεπιθύμητες παθογένειες» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης σχολιάζει τις σημερινές εξελίξεις, καταγράφει μία διδακτική και επικοινωνιακή ιστορία και έχει υστερόγραφα…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όταν έχεις την ανεπανάληπτη αβάντα του συνόλου των ΜΜΕ, μπορείς να κάνεις πολύ εύκολα παιχνίδι. Όταν δεν βρίσκεις πλην των οπαδικών ούτε σταγόνα υποστήριξης, θα σε περνάνε πριονοκορδέλα και θα αναγκάζεσαι να ασχολείσαι με… τρίχες.

Πάρτε για παράδειγμα όλα όσα συνέβησαν πριν από λίγες ώρες στον Παναθηναϊκό και κάντε μόνοι σας τη σύγκριση. Όλο το προηγούμενο διάστημα αυτό που ακούγαμε ήταν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει θέμα Γιοβάνοβιτς. Ξαφνικά μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα ο Γιοβάνοβιτς που είχε αναδειχθεί ως ο απόλυτος γκουρού, είχε αυτοχαρακτηριστεί ως ο… «τελευταίος των Μοϊκανών» και όλοι μας είχαν ζαλίσει τον έρωτα με το μότο «ο Ιβάν ξέρει…», έγινε ο τύπος που δεν ξέρει και δεν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό.

Το θέμα σερνόταν για ώρες επειδή το αποκάλυψαν οι Τούρκοι και από όλα τα ΜΜΕ άκρα του τάφου σιωπή. Όλα τα ρεπορτάζ ήταν: «Οι Τούρκοι λένε…». Μέχρι που έκανε τη «ζημιά» ο Τερίμ και επιβεβαίωσε την άφιξή του στην Αθήνα και μετά όλοι έτρεχαν και δεν έφταναν!

Δεν πρόκειται να κρίνω προπονητικά ούτε τον Γιοβάνοβιτς, ούτε τον Τερίμ που έχει βαρύ βιογραφικό. Δεν με απασχολεί. Δεν μου καίγεται καρφί τι θα γίνει. Απλά καταγράφω μιντιακές συμπεριφορές.

Όταν λοιπόν το θέμα έφτασε στο… μη παρέκει, ο Αλαφούζος έκλεισε το λογαριασμό του στο Instagram. Είδατε κανέναν να το αναδεικνύει; Όχι! Στο Enwsi.gr το διαβάσατε. Όταν όμως η ΠΑΕ ΑΕΚ έκλεισε τα σχόλια για να μην ρίχνουν κατάρες στον Αθανασιάδη, είδατε πως έγινε τούμπανο το θεματάκι;

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε στις 18:30 την απόλυση του Γιοβάνοβιτς. Την ανάρτηση στα social media την έκανε  στις 19:18! Σχεδόν 50’ αργότερα… Εντυπωσιακό ε; Στις 18:42 έγινε η ανακοίνωση πρόσληψης του Φατίχ Τερίμ και στις 19:25 μπήκε στα social

Τα παιχνίδια με τις λέξεις συνεχίστηκαν: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον προπονητή, Ιβάν Γιοβάνοβιτς». Η ουσία όμως είναι μία. Καμία συνεργασία δεν ολοκληρώθηκε. Αυτή θα ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι. Ο Σέρβος ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ! Αυτό σημαίνει μονομερής λύση της συνεργασίας.

Μετά είχαμε αυτούς που μας κούναγαν το δάχτυλο. Ήταν… άδικη η απομάκρυνση, αγαπήθηκε ο Γιοβάν, έφυγε… πετυχημένος, ήταν απόφαση της διοίκησης. Έβαλαν πάλι και το κασετόφωνο με τον Νταμπάνοβιτς και τον κορονοϊό, παρότι τους άδειασε στην συνέντευξη Τύπου ο ίδιος ο πρόεδρός τους με όσα είπε! Θυμάμαι λοιπόν όλους αυτούς που μας έκαναν και μαθήματα δημοσιογραφίας, αλλά μας είχαν φλομώσει στις παρλαπίπες πόσο δημοσιογραφάρες αποδείχθηκαν σήμερα!

Μήπως είδατε πως έσπευσαν κάποιοι δήθεν αντικειμενικοί να στηρίξουν την απόφαση γιατί ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει το βήμα παραπάνω; Ήταν αυτοί που έλεγαν «ο Ιβάν ξέρει καλύτερα» (από τις μεταγραφές μέχρι τις ηθικολογίες του μπροστά στις κάμερες, διότι πίσω από αυτές άστο) και τα σάλια έφταναν στο πάτωμα.

Θέλετε και άλλο παράδειγμα που έχει μάλιστα και άμεση σχέση με την ΑΕΚ; Πάμε λοιπόν στην περίπτωση του Γιάννη Παπαδημητρίου. Αλήθεια ο πρώην «κιτρινόμαυρος» παράγοντας και νυν Τεχνικός Διευθυντής του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε για να γίνει η συγκεκριμένη κίνηση; Αν ναι, σημαίνει ότι έχει παίξει ρόλο στην απόλυση του Γιοβάνοβιτς.

Αν ΔΕΝ έχει ερωτηθεί, διότι όπως υποστηρίζουν τα «πράσινα» ρεπορτάζ, ο Αλαφούζος πήρε μόνος του την απόφαση και ζήτησε βοήθεια από τον… Ατζούν, τότε η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν έχει «αδειάσει» μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο τον Τεχνικό της Διευθυντή; Αναρωτιέμαι λοιπόν εγώ τώρα, που πήγε τώρα όλη αυτή η… αξιοπρέπεια και η ευθιξία του; Αλήθεια θα μάθουμε ποτέ ποια ήταν η γνώμη του, ή οι «κολλητοί» του δεν έχουν πια το ρεπορτάζ;

Για κάποιους η απόλυση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Για κάποιους άλλους ήταν αναμενόμενη εξέλιξη. Για παράδειγμα εμείς στον ΔΙΚΕΦΑΛΟ από το Σάββατο (και συγκεκριμένα στη σελίδα του Σταύρου), είχαμε γράψει ότι μετράει ώρες ο Σέρβος και δικαιωθήκαμε μέσα σε 72 ώρες…

Μήπως είδατε καμία αντίδραση για το γεγονός ότι ο Γιοβάνοβιτς έμαθε την απόλυσή του από τα… social media και από ξένα δημοσιεύματα; Αλλά ξέχασα… ήρθε ο «αυτοκράτορας» και έγινε και θέμα μέχρι το τι είχαν πετύχει στη Γαλατά όταν ήταν προπονητής στη μπασκετική ομάδα ο Αταμάν. Το… 2013!

Για σκεφτείτε λοιπόν τώρα τι θα γινόταν αν η ΑΕΚ απέλυε για παράδειγμα τον Αλμέιδα, επειδή «στράβωσαν» κάποια αποτελέσματα και συμπεριφερόταν ο οργανισμός της, όπως αυτός των «πράσινων».

Το πλεονέκτημα της ΑΕΚ και η ανάγκη ενίσχυσης!

Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή έχει ένα πλεονέκτημα το οποίο λέγεται Ματίας Αλμέιδα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο προπονητής της ΑΕΚ ξέρει το ρόστερ του, το ελληνικό πρωτάθλημα και μπορεί να διαχειριστεί πρόσωπα και καταστάσεις. Στο ίδιο σημείο είναι και ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ. Αυτές οι ομάδες έχουν ποδοσφαιρική συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη και ο Παναθηναϊκός ρισκάρουν πολύ. Και επειδή κανένας νέος προπονητής δεν μπορεί να κάνει θαύματα και καμία ομάδα δεν μπορεί να πάρει «τρένο», εδώ έρχεται η ευθύνη της ΑΕΚ, του Δημήτρη Μελισσανίδη, του Παναγιώτη Κονέ, του Ράντεκ Κουχάρσκι και φυσικά και του Ματίας Αλμέιδα.

Η ΑΕΚ χρειάζεται αναβάθμιση σε συγκεκριμένες θέσεις. Δε λέω ότι είναι εύκολο, λέω ότι είναι απαραίτητο. Δε λέω ότι μπορεί να γίνει απλά, αλλά πρέπει να γίνει. Για να δοθεί η δυνατότητα σε αυτή την ομάδα να λειτουργήσει ακόμα πιο σωστά, να έχει τη δυνατότητα ο προπονητής να κάνει το rotation που απαιτείται και λόγω των πολλών τραυματισμών δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οκτώ συν ένας τραυματίες: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Κάλενς, Γιόνσον, Πινέδα, Πισάρο, Αραούχο, Πόνσε και Φενράντες. Κάποιοι αναμένεται να επιστρέψουν προσεχώς. Θα είναι μεγάλη ανακούφιση για τον Αλμέιδα. Το επόμενο διάστημα όμως θα λείψουν οι Μουκουντί, Χατζισαφί, Μοχαμάντι και Ζίνι για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και το Κύπελλο Ασίας. Θα ζορίσουν πάλι τα πράγματα για όλους. Θα αντέξει πάλι η ΑΕΚ αυτό τον «Γολγοθά»;

Διότι μέσα σε 19 ημέρες, δηλαδή το διάστημα 3 με 21 Ιανουαρίου η ΑΕΚ καλείται να δώσει εφτά ματς! Ο Δικέφαλος θα φιλοξενήσει στις 3/1 τον Βόλο στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη συνέχεια στης 7/1 θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στις 10/1 είναι προγραμματισμένο το πρώτο παιχνίδι με τον Άρη για το Κύπελλο Ελλάδας στην «Αγιά-Σοφιά» και στις 14/1 το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο. Τρεις μέρες αργότερα (17/1) είναι προγραμματισμένη η ρεβάνς με την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να ολοκληρωθεί η ανάβαση του αγωνιστικού «Γολγοθά» στις 21 Ιανουαρίου -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο.

Όταν θα έχεις τόσες απουσίες, με τόσα συνεχόμενα ματς δε θα πρέπει να κάνεις κάτι για να στηρίξεις τον προπονητή και τα κεκτημένα σου;

ΥΓ: Έχω μία απορία: Τώρα στη Λεωφόρο θα συνεχίσουν να τραγουδάνε για την… Τουρκία ή θα σηκώνουν και… ερυθρόλευκες σημαίες με ημισέληνο και αστέρι;

ΥΓ 2: Υπάρχει μία ιστοσελίδα στο Νότιγχαμ που έχει εξαιρετικά θέματα. Η διεύθυνση είναι: https://nottinghamforestfire.co.uk/ Μπείτε και απολαύστε υπεύθυνα!

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X