Ολίσθημα μεγαλύτερο της γκάφας!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει στο blog του στο enwsi.gr για το μεγαλύτερο λάθος που έκανε ο Γιώργος Αθανασιάδης στις Σέρρες…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το λάθος είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν περιπτώσεις που για μία ήττα ή για μία γκέλα μπορεί να φταίει αποκλειστικά και μόνο ένας. Συνήθως στο ποδόσφαιρο -και όπως είχαμε μάθει από την ΑΕΚ όλο το προηγούμενο διάστημα- όλοι μαζί κέρδιζαν και όλοι μαζί έχαναν.

Το λάθος που έκανε ο Γιώργος Αθανασιάδης στο ματς με τη Μαρσέιγ αποδείχθηκε καθοριστικό. Δεν υπήρξε κανένας που να τον έβαλε στο στόχαστρο για το «βγαίνω, δεν βγαίνω». Στο Άμστερνταμ ο ίδιος γκολκίπερ έκανε όχι ένα, αλλά δύο λάθη τα οποία αποδείχθηκαν «μοιραία» (βεβαίως στο τρίτο γκολ του Άγιαξ το λάθος ξεκινάει από τον Άμραμπατ, αλλά η τελική ευθύνη είναι δική του).

Ο Έλληνας γκολκίπερ δε «χρεώθηκε» τον αποκλεισμό, διότι υπήρχαν σε όλη την πορεία και άλλες στιγμές που «κόστισαν». Η χαμένη ευκαιρία του Γιόνσον, το λάθος του Στάνκοβιτς στη Μασσαλία, η χαμένη ευκαιρία του Γκαρσία, κ.λ.π. Φτάσαμε λοιπόν στις Σέρρες. Για να έρθει το ολέθριο λάθος του Αθανασιάδη και η γκέλα προηγήθηκαν και άλλες κακές επιλογές. Όπως για παράδειγμα οι δύο που έκανε ο Ελίασον. Στη μία φάση βγαίνει τετ α τετ και αντί να πλασάρει ή να πασάρει δεν κάνει τίποτα. Λίγο πριν τη λήξη, αντί να πάει στο… κόρνερ και να φάει χρόνο, να κυκλοφορήσει τη μπάλα, κάνει μία σέντρα και μετά, ο Πανσερραϊκός που δεν έχει τίποτα να χάσει βγαίνει όλος μπροστά.

Είναι γνωστό ότι στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται και… χάρηκε. Θα μπορούσε να είχε μπει γκολ το σουτ του Τομάς και να μην έφταιγε ο Αθανασιάδης. Δεν μπήκε, η μπάλα πήγε στο δοκάρι! Όπως θα μπορούσε να είχε μπει γκολ στη φάση του Ζίνι να γίνει το 1-3 και τώρα να μην κάναμε καμία κουβέντα. Ούτε αυτό μπήκε.

Ολίσθημα μεγαλύτερο της γκάφας!

Η ΑΕΚ δεν έχει σιγουριά με τον Αθανασιάδη

Σε μία ακίνδυνη σέντρα λοιπόν ο Αθανασιάδης κάνει το λάθος της αγωνιστικής (για τρίτη φορά φέτος) και έρχεται από το πουθενά η ισοφάριση. Βάζει το κεφάλι στη μπλούζα, νιώθει απαρηγόρητος για το λάθος, είναι ψυχολογικά ράκος γιατί αντιλαμβάνεται ότι έκανε κακό στην ίδια του την ομάδα. Όλα αυτά τα δέχομαι και τα καταλαβαίνω. Την ώρα που το βλέπεις να συμβαίνει, είναι λογικό να αρχίσεις τα… γαλλικά. Μετά από 24 ώρες, λες να δω τα πράγματα πιο ψύχραιμα…

Εδώ λοιπόν θέλω να πω ότι όταν θέλεις να πας για το πρωτάθλημα, θα πρέπει να έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στον τερματοφύλακά σου. Δυστυχώς η ΑΕΚ με τον Αθανασιάδη κάτω από τα γκολπόστ, φέτος δεν την έχει αυτή τη σιγουριά. Η απόδοσή του φέτος δεν πλησιάζει καν τα στάνταρ των περσινών εμφανίσεων που και τότε έκανε λάθη.

Μπορεί να φταίει ότι έχασε τη φανέλα του βασικού. Μπορεί να έχει προσωπικά θέματα. Μπορεί χίλια μπορεί. Όμως αυτά δεν είναι μέρος της κουβέντας. Αν δεν μπορείς να παίξεις, αν δεν αισθάνεσαι καλά, το λες. Ζητάς άδεια. Αλλά δε δέχομαι ότι δεν έχεις θέματα σε δύο εξόδους κατά τη διάρκεια του ματς και ξαφνικά αποκτάς θέμα στην τελευταία φάση του αγώνα. Αν συμβαίνει αυτό, είναι γιατί δεν είσαι συγκεντρωμένος.

Κάποτε ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον έδωσε ένα μήνα άδεια στον Πίτερ Σμάιχελ για να πάει στην… Καραϊβική για να αδειάσει το μυαλό του μετά τα συνεχόμενα λάθη που έκανε και όταν ο Δανός επέστρεψε η Γιουνάιτεντ πήρε το τρεμπλ! Αν χρειαζόταν για δικούς του λόγους άδεια και η ΑΕΚ δεν τον προστάτεψε, τότε η ευθύνη είναι της ΑΕΚ.

Πάμε τώρα στο αγωνιστικό μέρος της γκέλας. Για μένα η λογική πως θα πρέπει η ΑΕΚ να βάλει τρία γκολ για να κερδίσει τον Πανσερραϊκό, ή τον Παναιτωλικό, είναι απογοητευτική. Όπως είναι λάθος να λες ότι η ομάδα χρειάζεται μεταγραφές για να κερδίσει την… Κηφισιά! Θα πρέπει να τους βάζει και τρία και τέσσερα γκολ, αλλά θα πρέπει να μάθει να κερδίζει και με 1-0. Τους ίδιους βαθμούς θα πάρεις.

Αντιλαμβάνομαι ότι όλη η χρονιά έχει γίνει άνω κάτω με τις αναβολές, με τους τραυματισμούς, με τις απουσίες, με τη γκίνια και φυσικά με τα φαλτσοσφυρίγματα από τα «κοράκια» που αλλιώς σφυρίζουν τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και αλλιώς την ΑΕΚ. Αλλά δε θα δικαιολογήσω καμία γκέλα και δε θα τα βάλω στην κουβέντα.

Η ΑΕΚ όπως προανέφερα πρέπει να παίρνει και ματς με 1-0. Να μη δεχθεί γκολ ο τερματοφύλακάς της. Ξέρετε πόσες φορές έχει συμβεί αυτό φέτος σε 15 ματς πρωταθλήματος; Μόλις έξι! Δε ζητάω από τον Αθανασιάδη και τον κάθε Αθανασιάδη να βγάλει τη μπάλα που κόντραρε μετά από το σουτ του Μπαλντασάρα στον Μουκουντί και πήγε στο παράθυρο, αλλά έχω την απαίτηση να μην κάνει τα ίδια λάθη και να δουλέψει παραπάνω για να βελτιωθεί στις εξόδους που έχει πρόβλημα από τη χρονιά που ήρθε για πρώτη φορά στην ΑΕΚ! Βελτίωση μηδέν!

Έχω την απαίτηση από τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να μην βλέπει τη μπάλα σαν… βόμβα κάθε φορά που του έρχεται από τα πλάγια, να βγαίνει και να τη μαζεύει, ή να τις δίνει μία και να τη στέλνει στο… διάολο. Έχω την απαίτηση από την ΑΕΚ να δει και να αξιολογήσει καλύτερα κάποια πράγματα ενόψει της συνέχειας για να μην κάνει μόνη της χαρακίρι.

Φέτος στις πρώτες εφτά αγωνιστικές πανηγύριζαν οι Ολυμπιακοί με την υπερομάδα του Μαρτίνεθ. Μετά ήρθαν οι Παναθηναϊκοί μέχρι τη 13η αγωνιστική. Τώρα πανηγυρίζουν οι ΠΑΟΚτζήδες, που όπως πέρσι μετά την ήττα από την ΑΕΚ έκαναν 17 ματς για να ηττηθούν και είχαν κερδίσει και 6-0 τον Ιωνικό. Το θέμα ήταν και θα είναι ποιος θα πανηγυρίσει στο τέλος. Και το φετινό πρωτάθλημα είναι ορθάνοιχτο. Πέρσι σαν… σήμερα η ΑΕΚ ήταν στο -4 από τον Παναθηναϊκό και φέτος είναι στο -3 από τον ΠΑΟΚ. Μία η άλλη… Υπάρχουν ακόμα 21 παιχνίδια…

Ο Αθανασιάδης πριν και μετά το ματς στις Σέρρες

Αυτό λοιπόν που με πείραξε περισσότερο και από τη γκέλα, αυτό που θεωρώ εγώ μεγαλύτερο ολίσθημα, δεν είναι ούτε ότι έκανε λάθος ο Αθανασιάδης, ούτε ότι η ΠΑΕ έκλεισε τα σχόλια για να μην ρίχνουν κατάρες κάποιοι που όταν ανοίγουν το στόμα τους ή πιάνουν το πληκτρολόγιο δεν ξέρουν τι λένε και τι γράφουν… Είναι το πριν και το μετά!

Δε γίνεται κύριε Αθανασιάδη να συμπεριφέρεσαι στον κόσμο που έχει τη δυνατότητα να σε δει μία φορά το χρόνο και… αν, όπως έκανε το βράδυ της Τετάρτης και δεν είναι δυνατόν να βρίζεις αυτούς που σου ζητάνε απλώς να τους μιλήσεις. Το τουπέ και το υφάκι κόστισε πολλές καριέρες.

Βγες μπροστά, αναγνώρισε το λάθος σου, ζήτα συγγνώμη από τον κόσμο και από τους συμπαίκτες σου, πήγαινε να μιλήσεις με τους οπαδούς που στο ζητάνε και δεν έχουν άγριες διαθέσεις και μην ξεστομίζεις πράγματα κάτω από την κουκούλα. Στη ζωή θα πρέπει να ξέρεις πότε θα είσαι σοβαρός, πότε θα γράφεις αμπελοφιλοσοφίες, πότε θα κάνεις χαβαλέ και πότε θα πρέπει να μη μιλάς καθόλου και αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, απλά μπες στο πούλμαν και μη βγάλεις άχνα!

ΥΓ: Κόκκινη ο Μάνταλος στο Περιστέρι πριν από χρόνια για επικίνδυνη προβολή. Στο Βόλο φέτος κόκκινη ξανά στον Μάνταλο για επικίνδυνη προβολή. Στον Ολυμπιακό κλωτσιά πέρσι του Εμβιλά στον Φαν Βέερτ κίτρινη κάρτα. Στον Παναθηναϊκό κλωτσιά του Βιλένα στον Κόμπα στο ματς με τον Βόλο κίτρινη κάρτα. Στον Πανσερραϊκό κλωτσιά του Θυμιάνη στο κεφάλι του Γκαρσία κίτρινη κάρτα. Όλα καλά…

ΥΓ 2: Καλά Χριστούγεννα! Να περάσετε όμορφα με τους δικούς σας ανθρώπους…

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X