Οταν η ΑΕΚ είχε άμυνα... μπετό και δεν δεχόταν γκολ με τίποτα! (VIDEO)

Οταν η ΑΕΚ είχε άμυνα... μπετό και δεν δεχόταν γκολ με τίποτα! (VIDEO)

Η άμυνα-κάστρο της ΑΕΚ του Φάντρονκ κράτησε το μηδέν και σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου του 1974 η ΑΕΚ έφτανε σε ένα επίτευγμα πολύ χαρακτηριστικό του τι ομάδα δημιουργούσε ήδη επί πέντε μήνες ο Φράντισεκ Φάντρονκ, ο άνθρωπος που μετά τη συμμετοχή του στην πορεία της Εθνικής Ολλανδίας ως τον τελικό του Μουντιάλ του 1974, είπε το «ναι» στο κάλεσμα του νέου προέδρου Λουκά Μπάρλου, να έρθει στην Ελλάδα και να δημιουργήσει μια ομάδα-πρότυπο.

Με τις «αγορές» του Μπάρλου, με το ήδη καλό ρόστερ που προϋπήρχε και με την πρωτοποριακή δουλειά του Φάντρονκ, η ΑΕΚ παρουσίασε ένα πολύ καλό σύνολο που στο τέλος του 1974 μοιραζόταν την κορυφή της βαθμολογίας με Εθνικό και Ολυμπιακό (πρωταθλητής επί δύο χρόνια και θα έπαιρνε δύσκολα έναν ακόμα τίτλο, αφήνοντας δεύτερη την ΑΕΚ).

 Σαν σήμερα πριν από 49 χρόνια, η ΑΕΚ έφερνε 0-0 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και συμπλήρωνε έξι εκτός έδρας αγώνες από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος χωρίς παθητικό γκολ! Η ΑΕΚ είχε περάσει από τις έδρες των Πανιωνίου, Παναχαϊκής, Καβάλας, Ολυμπιακού Βόλου, Ηρακλή και Παναθηναϊκού με τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και με γκολ 5-0. Θα δεχόταν το πρώτο εκτός έδρας γκολ στην Τούμπα, την πρώτη Κυριακή του 1975.

 Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σιδηρόπουλος, Θεοδωρίδης, Ζαρζόπουλος, Ραβούσης, Νικολάου, Τσανλάιτερ (65’ Τσάμης) Αρδίζογλου, Λ. Παπαδόπουλος, Βάγκνερ, Παπαϊωάννου, Δέδες.

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X