Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Φλουμινένσε για την... κορυφή του κόσμου

Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Φλουμινένσε για την... κορυφή του κόσμου
Photo Credits: INTIME

Η Μάντσεστερ Σίτι απόψε στο στάδιο «King Abdullah Sports City» αντιμετωπίζει τη Φλουμινένσε του Μαρσέλο, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στα ημιτελικά η  πρωταθλήτρια Ευρώπης ξεπέρασε εύκολα (3-0) τη Ουράβα Ρεντ Ντάιμοντς, ενώ η κάτοχος του Copa Libertadores, νίκησε 2-0 την Αλ Αχλί.

Δημιούργησαν έτσι, ακόμη έναν τελικό Ευρώπης εναντίον Νότιας Αμερικής – ο 13ος σε 19 διοργανώσεις-  που θα κρίνει τον τελευταίο τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με την τρέχουσα μορφή που άρχισε το 2005.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα χρειασθεί να κάνει τα σχέδιά του χωρίς τους Κέβιν Ντε Μπρόινε, Τζέρεμι Ντόκου και Έρλινγκ Χάαλαντ, ενώ  ο Φερνάντο Ντινίζ δεν αντιμετωπίζει  προβλήματα τραυματισμών.

Η Μάντσεστερ Σίτι προσπαθεί να γίνει η πρώτη αγγλική ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο στην παρθενική της εμφάνιση. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2000), η Λίβερπουλ (2005) και η Τσέλσι (2012) δεν τα κατάφεραν.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα στοχεύει να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα κατακτήσει τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα συλλόγων της FIFA. Έχοντας καθοδηγήσει τη Μπαρτσελόνα στη δόξα το 2009 και το 2011, και τη Μπάγερν Μονάχου στον τίτλο το 2013, μοιράζεται το σχετικό ρεκόρ με τον Κάρλο Αντσελότι.

Ο Φάμπιο, 43 ετών, πρόκειται να γίνει ο γηραιότερος παίκτης που θα εμφανιστεί στον τελικό. Θα πάρει το ρεκόρ από τον Πάολο Μαλντίνι, ο οποίος ήταν 39 ετών όταν εκπροσώπησε την Μίλαν εναντίον της Μπόκα Τζούνιορς στην Ιαπωνία το 2007.

Ο Χερμάν Κάνο έχει σκοράρει 40 γκολ σε 60 εμφανίσεις το 2023. Ο Αργεντινός «έγραψε Ιστορία» με 13 γκολ σε 12 αγώνες στο εφετινό Copa Libertadores .

Να σημειωθεί ότι εάν οι ομάδες είναι ισόπαλες μετά από 90 λεπτά, θα παιχτούν επιπλέον 30 λεπτά. Αν στο τέλος της παράτασης εξακολουθήσουν ισόπαλες, το τρόπαιο θα κριθεί στα πέναλτι. Μόνο ένας τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων πήγε στα πέναλτι, με την Κορίνθιανς να  επικρατεί της Βάσκο ντα Γκάμα το 2000. Άλλοι τέσσερις πήγαν στην παράταση, με την Μπαρτσελόνα να νικάει την Εστουντιάντες με 2-1 το 2009, τη Ρεάλ Μαδρίτης να ξεπερνά την Κασίμα Άντλερς 4 -2 το 2016, η Λίβερπουλ κερδίζει τη Φλαμένγκο το 2019 και την Τσέλσι να αρπάζει τη νίκη επί της Παλμέιρας το 2021.

Νωρίτερα (16:30), Ουράβα και Αλ Αχλί θα αγωνιστούν για την τρίτη θέση στο τουρνουά.

 

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X