Μόνο... από 14 ομάδες έχει περάσει ο Αλέξης Κούγιας στο ποδόσφαιρο!

Μόνο... από 14 ομάδες έχει περάσει ο Αλέξης Κούγιας στο ποδόσφαιρο!
Photo Credits: INTIME

Ο Αλέξης Κούγιας είναι πλέον νομικός και αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και ας κάνουμε μία αναδρομή στη γεμάτη ποδοσφαιρική του διαδρομή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Αλέξης Κούγιας είναι πλέον νομικός και αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και το Gazzetta κάνει αναδρομή στη γεμάτη ποδοσφαιρική του διαδρομή! Από τον Άρη Πετρούπολης και τα τοπικά, στην στην ΑΕΚ, στην Παναχαϊκή, στον ΠΑΣ Γιάννινα, στην ΑΕΛ, ο λόγος που δεν πήρε τον Ηρακλή κι η Κόρινθος.

Ο Αλέξης Κούγιας, εκτός από γνωστός ποινικολόγος, που έχει αναλάβει ουκ ολίγες γνωστές και δύσκολες υποθέσεις, έχει χαράξει μια μακρά διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από τα ερασιτεχνικά μέχρι τα σαλόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο…

Αυτή είναι η διαδρομή του Αλέξη Κούγια, ο οποίος προσφέρει πλέον τις νομικές του υπηρεσίες στην ΠΑΕ Ολυμπιακό και θα εκπροσωπεί τους ερυθρόλευκους στο συμβούλιο της Stoiximan Super League, ως Αντιπρόεδρος, στο ποδόσφαιρο:

Από την Πετρούπολη στον Ηρακλή…

Ο ίδιος έχει μιλήσει ουκ ολίγες φορές για τον Άρη Πετρούπολης και την περιοχή όπου μεγάλωσε, την Πετρούπολη φυσικά, όντας παιδί αριστερής και φτωχής οικογένειας. Παράλληλα με τη νομική που σπούδαζε, βρέθηκε να παίζει μπάλα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου σε ηλικία 18 ετών στη Β’ Εθνική. Το… μπαμ στην καριέρα του παραλίγο να έρθει όταν πήρε μετασγραφή στον Ηρακ΄λη Θεσσαλονίκης, ενώ τότε είχε κληθεί και στην Εθνική Ελλάδας σε επίπεδο Ερασιτεχνών. Ωστόσο, η μοίρα ήθελε να μην συνεχίσει την πορεία του μέσα στα γήπεδα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αφού ένα σοβαρό τροχαίο τον κράτησε εκτός δράσης για περίπου 18 μήνες.

Επέστρεψε στα γήπεδα για τον Ολυμπιακό Λουτρακίου και η πορεία του ως παίκτης σταματά στον Πέλοπα Κιάτου.

Εχει αναλάβει την προεδρία ιστορικών ομάδων. Αποκορύφωμα σαφώς είναι όταν βρέθηκε στον προεδρικό θώκο της ΑΕΚ το 2007 και το 2017 για σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, πιο πριν ήταν αντιπρόεδρος στον Ηρακλή εκεί όπου έκανε το βάπτισμα του πυρός σε διοικητικό πόστο και από το 1994 ως το 1998 πήρε τον αγαπημένο του Αρη Πετρούπολης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Την περίοδο 2003–04 η ομάδα τερμάτισε 14η στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και σε αγώνα μπαράζ για την παραμονή με τον Ηλυσιακό ηττήθηκε 3–1 και υποβιβάστηκε στην Γ΄ Εθνική. Ο τότε πρόεδρος Μάνθος Κολέμπας αποχώρησε και την ηγεσία της ομάδας ανέλαβε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας. Ο σύλλογος νομικά από ΠΑΕ μετατράπηκε σε ΤΑΠ, μια μορφή ημιεπαγγελματικής λειτουργίας.

Παναχαϊκή: Αρχικά, είχε την ομάδα 50-50 με τον Μακρή και το 2009 πήρε το πλειοψηφικό πακέτο στα χέρια του. Τη σεζόν 2010-11 η Παναχαϊκή τερματίζει πρώτη στον όμιλο της στο πρωτάθλημα της Football League 2 και καταφέρνει να πάρει την άνοδο στη Β΄ Εθνική. Ωστόσο η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Football League και Football League 2, αποφάσισε τον άμεσο υποβιβασμό της ομάδας και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ για κατηγορία δωροδοκίας σε αγώνα με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου. Ταυτόχρονα, για την ίδια υπόθεση, επιβλήθηκε χρηματική ποινή και 5ετής αποκλεισμός στον τότε πρόεδρό της Αλέξη Κούγια. Τελικά, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, αποφάσισε την παραμονή της ομάδας στη Β΄ Κατηγορία και την αντικατάσταση της ποινής υποβιβασμού με αφαίρεση 5 βαθμών από το νέο πρωτάθλημα, ενώ αθώωσε παράλληλα τον πρόεδρό της Αλέξη Κούγια. Το 2015 αποχώρησε ο Κούγιας από την ομάδα και στη θέση του μένει ο μέχρι τότε γενικός διευθυντης της ομάδας.

ΑΕΛ: Η τελευταία μεγάλη ομάδα που είχε στα χέρια είναι η ομάδα της Λάρισας. Την είχε στα χέρια του από τη σεζόν 2015-2016 όπου και τελικά την παραχώρησε στον Νταβέλη το 2022. Η παραμονή του εκεί είχε γενικά πολλές κόντρες με τον κόσμο με τους οργανωμένους συνεχώς να ζητούν την αποχώρησή του.

Αναλυτικά το βιογραφικό της διοικητικής του διαδρομής στο ποδόσφαιρο:

Ηρακλής (αντιπρόεδρος, από το 1982 ως το 1992)

Άρης Πετρούπολης (ιδιοκτήτης, από αρχές 1994 ως 6 Μαρτίου 1998)

ΑΕΚ (Πρόεδρος, από 5 Ιουλίου 1997 ως 13 Οκτωβρίου 1997)

ΒΕΡΟΙΑ (Πρόεδρος, από 6 Μαρτίου 1998 ως 1 Μαϊου 1998)

ΑΕΚ (Πρόεδρος, από 3 Ιουνίου 2004 ως 7 Ιουνίου 2004)

ΠΑΣ Κόρινθος (Μέλος Διοίκησης, από 7 Ιουνίου 2004 ως 15 Ιουλίου 2005)

ΠΑΣ Γιάννινα (Πρόεδρος, από 15 Ιουλίου 2005 ως 30 Ιουνίου 2006)

ΠΑΣ Γιάννινα (Ιδιοκτήτης, από 15 Ιουλίου 2005 ως 11 Ιουλίου 2008)

ΠΑΣ Λαμία (Ιδιοκτήτης και Πρόεδρος, από 11 Ιουλίου 2008 ως 10 Νοεμβρίου 2008)

Παναχαϊκή (Ιδιοκτήτης και Πρόεδρος, από 1 Ιανουαρίου 2009 ως 27 Ιουνίου 2015)

Αιγάλεω (Πρόεδρος, από 21 Ιουνίου 2014 ως 28 Αυγούστου 2014)

Λάρισα (Ιδιοκτήτης και Πρόεδρος από 27 Ιουνίου 2015 ως 28 Ιουνίου 2022)

Ιωνικός (Μέλος Διοίκησης, από 30 Ιουλίου 2018 ως 4 Οκτωβρίου 2018)

ΠΑΣ Κόρινθος (Πρόεδρος, από 14 Ιουλίου 2022 – σήμερα)

Ο λόγος που δεν μπήκε στον Ηρακλή ο Κούγιας

Τελευταία, βρέθηκε πολύ κοντά στο να πάρει τον Ηρακλή, ο οποίος είναι ένα μεγάλο του απωθημένο. Στις 19 Απριλίου βούρκωσε και δήλωσε ότι ο Ηρακλής δεν θα ξαναπτωχεύσει.

Υστερα από μια νομική απόφαση για την υπόθεση Μάρα, απέσυρε το ενδιαφέρον του με τον ίδιο να λέει σε ανακοίνωσή του στις 17/5:

«Δυστυχώς η παράνομη συμπεριφορά, όλων των ιδιοκτητών των ΠΑΕ που ακολούθησαν την ΠΑΕ Ηρακλής, ιδιοκτησίας του Πέτρου Θεοδωρίδη, στην οποία είχα την τιμή να είμαι αναπληρωτής Πρόεδρος και ως εκπρόσωπός της, Αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ, επί δεκαετία, όταν ο Ηρακλής μεσουρανούσε και διεκδικούσε πρωτάθλημα και κύπελλο και εξόδους στην Ευρώπη, οδηγεί τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή στην εξαφάνισή του από το ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη και κατόπιν αυτής της εξέλιξης, όλοι αυτοί που μας οδήγησαν στην έξοδο θα πρέπει να κοιτούν τον εαυτό τους στον καθρέπτη και να ντρέπονται».

Πηγή: gazzetta.gr

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X