Η ΑΕΚ αναγνωρίζει τα λάθη της, ας λύσει τώρα και κάποια απ’ αυτά!

Η ΑΕΚ αναγνωρίζει τα λάθη της, ας λύσει τώρα και κάποια απ’ αυτά!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τη νέα γκέλα της ΑΕΚ, που δείχνει πως σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πρώτη γκέλα για την ΑΕΚ με τον Πανσερραϊκό. Εκεί λες ήταν αρχή της σεζόν, υπήρξε εκτεταμένο ροτέισον από τον Αλμέιδα, πολλές ευκαιρίες μετά το γκολ των Σερραίων, υπάρχει και ατυχία στο ποδόσφαιρο και δεν έμπαινε η μπάλα στα δίχτυα. Δεύτερη γκέλα για την ΑΕΚ με την Κηφισιά. Εχει βάλει γκολ, υπάρχει κατάφωρη διαιτητική αδικία, αλλά και ξεκάθαρα λάθη που οδήγησαν στην ισοφάριση. Και τώρα, η τρίτη και φαρμακερή. Ματς που νικάς στο 15’ με δύο γκολ και φεύγεις μόνο με έναν πόντο.

Η εύκολη ανάγνωση είναι να πεις, ότι η ΑΕΚ «αυτοκτόνησε», «εγκλημάτησε», έπαιξε με τη φωτιά και κάηκε. Εγώ από την άλλη, δεν είδα τάσεις «αυτοχειρίας». Διότι, όταν μπαίνεις στο γήπεδο και είσαι χαλαρός, όταν δεν αντιδράς στα μηνύματα που σου δίνει το παιχνίδι, όταν βάζεις τον αντίπαλο μέσα στο ματς και του δίνεις αυτοπεποίθηση, τότε όλα μοιάζουν απόλυτα φυσιολογικά. Δεν ήταν έκπληξη το αποτέλεσμα, αλλά ο τρόπος που ήρθε.

Η ρίζα του προβλήματος

Κατά την κρίση μου, το ζήτημα είναι πιο σύνθετο και θα πρέπει να προβληματίσει έντονα τους υπεύθυνους της ΑΕΚ. Διότι, όταν υπάρχουν επαναλαμβανόμενα λάθη και δεν διορθώνονται, κάτι δεν γίνεται σωστά. Διαπιστώσεις και σχολιασμό, μπορούμε να κάνουμε εμείς απ’ έξω. Οσοι είναι μέσα, καλούνται να βρουν λύσεις άμεσα. Διότι, τα βλέπουμε τα λάθη τους, καταλαβαίνω πως τα αναγνωρίζουν, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να δώσουν λύσεις και σε κάποια απ’ αυτά.
Στην αρχή είχα την αίσθηση πως όλα αυτά αποτελούσαν ζήτημα νοοτροπίας. Δηλαδή, πως υπήρχε δυσκολία στη μετάβαση από τα ευρωπαϊκά ματς στα ελληνικά. Ωστόσο, δεν θεωρώ πως εν τέλει αυτό είναι το μείζον. Το κυρίαρχο είναι πως ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά κάποιων παικτών σε συγκεκριμένους τύπους αγώνων. Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι η ΑΕΚ δυσκολεύεται πολύ στα ματς με τις ομάδες του μέσου όρου, ακόμα και σε εκείνα που νίκησε. Και έχει εξήγηση όλο αυτό.

Ο Ζίνι και ο Γκατσίνοβιτς

Τι εννοώ: ενδεχομένως ο Ζίνι να βγει μετά από καιρό και να γίνει μια πολύ σημαντική επένδυση για την ΑΕΚ. Ισως να γίνει παίκτης που θα κάνει τη διαφορά. Ωστόσο, σε αυτό το χρονικό σημείο μπορεί να παίξει ως αριστερός χαφ εξτρέμ μόνο σε συγκεκριμένο στυλ αγώνων. Που εντυπωσίασε ο Ζίνι; Κόντρα στον Ολυμπιακό, όταν είχε χώρους να τρέξει και να δείξει τον διασκελισμό, την έκρηξη και το εκτόπισμα του. Μπορεί να τα κάνει με αντιπάλους σαν τον Παναιτωλικό, που δεν έχει ούτε μέτρο να κινηθεί; Σαφέστατα όχι.

Δεν έχει χώρους, δεν υπάρχουν τα μέτρα για να τρέξει τον αντίπαλο, δυσκολεύεται ακόμα να πάει σε ένα πλάνο που επιζητά μεγαλύτερη προσήλωση στο τακτικό κομμάτι. Το ζήτημα έγινε μεγαλύτερο, από τη στιγμή που και ο Γκατσίνοβιτς δεν μπόρεσε να μπει στα παπούτσια του ρόλου που του ανατέθηκε πίσω από τον Γκαρσία. Επαιζε πολλές φορές με πλάτη, δεν πήρε σωστές πρωτοβουλίες, έκανε πολλές βιαστικές επιλογές. Αρα, έχασες παίκτη και πίσω από τον φορ και αριστερά.

Τα παραδείγματα Σιμάνσκι, Μοχαμάντι

Εχω κι άλλα παραδείγματα. Ο Σιμάνσκι είναι εξαιρετικός στα μεγάλα ματς. Να παίζει πίσω τα μέτρα, να γίνεται τρίτο στόπερ, να δίνει λύσεις με τη δύναμη και τα τρεξίματα του. Ωστόσο, αποτελεί πλέον κοινό τόπο έπειτα από τόσα ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ, πως δεν είναι εκείνος που θα ηρεμήσει το παιχνίδι. Δεν έχει στο στυλ του παιχνίδι γρήγορο με κοντινές πάσες, δεν μπορεί να συμμετέχει ουσιαστικά στην πίεση προς τον αντίπαλο.

Μοιραία, μπαίνουν και άλλα ερωτήματα. Όπως γιατί δεν έπαιξε σε αυτό το ματς ο Γαλανόπουλος. Όχι γιατί πρέπει να παίζει ο Γαλανόπουλος. Αν δεν κρίνουν διοίκηση και προπονητής πως δεν κάνει, να πάει στο καλό ο Γαλανόπουλος και ο κάθε Γαλανόπουλος. Αλλά όσο είναι στο ρόστερ, όσο φαίνεται πως μπορεί να δώσει λύσεις σε σημεία που «πονά» η ΑΕΚ, γεννιούνται ερωτηματικά. Όπως και για την παρουσία του Μοχαμάντι και πότε (και αν βεβαίως) θα παίξει ο Πήλιος και άλλα διάφορα.

Τα δώρα του Αγιου Βασίλη

Διαβάστε τη συνέχεια

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X