Κακή βραδιά της ΑΕΚ, με κόντρα διαιτησία έχασε (23-27) από τον Ολυμπιακό, αλλά το πρωτάθλημα είναι δικό της!

Εικόνες από το ΑΕΚ - Ολυμπιακός
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κλείσει αήττητη τον α' γύρο του πρωταθλήματος γνωρίζοντας την ήττα με 23-27 από τον Ολυμπιακό στο κλειστό των Άνω Λιοσίων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 23-27 από τον Ολυμπιακό στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής και έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας.

Η «Ένωση» έκανε αρκετά λάθη ενώ είχε να αντιμετωπίσει και την διαιτησία η οποία με τις αποφάσεις της προκάλεσε έντονο εκνευρισμό καταστρέφοντας τον ρυθμό του αγώνα. Οι «κιτρινόμαυροι» με το αποτέλεσμα αυτό έπεσαν από την κορυφή ωστόσο το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και είναι στο χέρι τους να αντιστρέψουν την κατάσταση και να κατακτήσουν στο τέλος το πρωτάθλημα όπως έκαναν και πέρυσι.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο με την ΑΕΚ να κάνει αρκετά εύκολα λάθη δίνοντας αρκετά γκολ «δώρο» στον Ολυμπιακό. Με τον Μάτσκεβιτς να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση κάτω από τα δοκάρια η «Ένωση» προσπάθησε να με ηρεμία στο παιχνίδι της να πάρει το προβάδισμα. Το 1-1 του πρώτου πενταλέπτου έγινε 3-3 στο 10′ με την ομάδα του Ντράγκαν Τζούκιτς να βρίσκει λύσεις στο σκοράρισμα αλλά είχε αρκετά κενά στην άμυνα της. Ο Στίπε Μαντάλινιτς έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του για το 5-4. Ακολούθησε ένα πολύ καλό πεντάλεπτο για την ΑΕΚ που με γκολ των Αραμπατζή και Παπαδόπουλου αλλά και μια σωτήρια επέμβαση του Μάτσκεβιτς προηγήθηκε με 7-6. Ότι «έχτισε» ωστόσο το γκρέμισε μέσα σε ένα λεπτό. «Πουλώντας» την μπάλα της σε επίθεση έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό στον αιφνιδιασμό με δύο εύκολα τέρματα να πάρει το προβάδισμα με 7-9 στο 25΄. Με γκολ του Λιάπη η ΑΕΚ μείωσε σε 8-10 ενώ έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει στο γκολ. Το κατάφερε ωστόσο στην επόμενη φάση με τον πολύ καλό χθες Αραμπατζή ο οποίος με δύο προσωπικά τέρματα έκανε το 10-11 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Πέρασε μπροστά αλλά…

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Ολυμπιακός ανέβασε την διαφορά στα τρία γκολ ωστόσο η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν άμεση. Με δύο γκολ των Λιάπη και Μάλλιου μείωσε σε 12-13. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το ελαφρύ προβάδισμα ωστόσο η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε δια χειρός Βύρωνα Παπαδόπουλου. Ο έμπειρος παίκτης πέτυχε δύο πολύ όμορφα γκολ για το 14-15 και ισοφάρισε σε 16-16  στο 40′. Η «Ένωση» συνέχιζε να πιέζει και κατάφερε μετά από ώρα να βρεθεί μπροστά στο σκορ. Μάλλιος και Μαντάλινιτς ισοφάρισαν σε 17-17 και 18-18 αντίστοιχα ενώ ο Αραμπατζής έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 19-18. Ήρθε ένα ακόμη γκολ από τον Μαρτίνοβιτς για το 20-18 ωστόσο η «Ένωση» δεν μπόρεσε να διατηρήσει για πολύ το πλεονέκτημα της. Τα εύκολα λάθη στην άμυνα επέτρεψαν στους «ερυθρόλευκους» με ένα γρήγορα 3-0 να μπουν και πάλι μπροστά με 20-21 στο 50′. Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι έγινε ροντέο με πολλά νεύρα και προκλήσεις των παικτών του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα να ανακοπεί και ο ρυθμός του αγώνα. Ο Μαντάλινιτς μείωσε σε 21-23 για την ΑΕΚ αλλά η δίλεπτη στον Κεδέρη έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να κάνει το 21-25. Ο Ηλιόπουλος σκόραρε για το 22-25 ενώ ο Κοτανίδης έδιωξε το σουτ του Λιάπη διατηρώντας την διαφορά των 3 τερμάτων δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε σε 23-27.

Τα πεντάλεπτα: 1-1, 3-3, 6-5, 7-8, 7-9, 10-11 (Ημιχ), 13-14, 15-16, 19-18, 20-21, 20-22, 23-27

ΑΕΚ : Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 5, Κεδέρης, Παπαδιονυσίου, Ηλιόπουλος 1, Λέμος, Μάλλιος 2, Κρητικός, Παπαδόπουλος 4, Αρσιτς, Μαντάλινιτς 6, Σόκολιτς, Λιάπης 3, Γιόνσον, Μαρτίνοβιτς 2, Τόμε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Κοτανίδης, Τζηράς, Καραμπουρνιώτης, Μιχαηλίδης, Κάβσιτς 1, Κανδύλας 2, Παπαβασίλης 2, Τζίμπουλας 8, Σλίσκοβιτς 3, Σάββας8, Σλαβούλιτσα, Βίντα, Πασσιάς 1, Παπαντωνόπουλος, Δομπρής, Μοντόρο 2.

Διαιτητές: Μπέτμαν-Τζαφερόπουλος. Δίλεπτα: 8-6. Πέναλτι: 1/1-2/2.

 

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X