Οι δύο όψεις ενός τρομερού στατιστικού για την ΑΕΚ Betsson και πώς πρέπει να αλλάξει

Οι δύο όψεις ενός τρομερού στατιστικού για την ΑΕΚ Betsson και πώς πρέπει να αλλάξει
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την διαφορά ανάμεσα στην απόδοση της ΑΕΚ Betsson σε πρώτο και δεύτερο ημίχρονο

Σαββατοκύριακο All Star Game και ευκαιρία για τους παίκτες να διασκεδάσουν λίγο πριν αρχίσουν ξανά οι αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Στην ΑΕΚ Betsson, έχουν αρκετό χρόνο να σχεδιάσουν το παιχνίδι απέναντι στο Περιστέρι, αλλά και να ψάξουν την αγορά για παίκτη που θα έρθει ως αντικαταστάτης του Μάκλεμορ.

Για αυτό τουλάχιστον εμείς μπορούμε να ασχοληθούμε με την πορεία της ΑΕΚ μέχρι τώρα και με ένα τρομερό στατιστικό, που λέει πολλά αλλά έχει και δύο όψεις. Έχει φανεί σε πολλούς αγώνες μέχρι σήμερα, ότι η ΑΕΚ δεν μπαίνει δυνατά στα παιχνίδια της, ή για να το πούμε πιο σωστά μάλλον δεν μπαίνει τόσο συγκεντρωμένοι. Σε κάποια παιχνίδια το πλήρωσε, όπως με το Λαύριο και τον Προμηθέα, σε κάποια άλλα όχι, όπως με την Σάσαρι εκτός, τον ΠΑΟΚ και τελευταία με το Μαρούσι.

Η διαφορά των δύο ημιχρόνων

Κοιτάζοντας λίγο τα συνολικά σκορ στα πρώτα και στα δεύτερα ημίχρονα μπορεί να παρατηρήσει κάποιος μια πολύ σημαντική απόκλιση. Στα μέχρι τώρα 15 παιχνίδια, η Ένωση έχει σκορ στα πρώτα 20 λεπτά 623-621 ή για να μιλήσουμε σε μέσους όρους 41.5 – 41.4. Δηλαδή με λίγα λόγια σε 15 αγώνες στο πρώτο ημίχρονο βάζει όσους πόντους δέχεται.

Αν πάμε στα δεύτερα ημίχρονα θα δούμε κάτι εντυπωσιακό. Η ΑΕΚ σκοράρει 711 και δέχεται 576, δηλαδή σε μέσους όρους 47.4-38.4. Πιο ξεκάθαρο δεν μπορεί να γίνει ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα δευτέρου ημιχρόνου και φορτσάρει στο 3ο και 4ο δεκάλεπτο. Αυτό βέβαια μπορεί να έχει δύο αναγνώσεις που δεν είναι και οι δύο θετικές.

Αρχικά σημαίνει ότι δεν μπαίνει όπως πρέπει στους αγώνες, με την δέουσα προσοχή και σοβαρότητα. Αυτό είναι κάτι που δεν επιτρέπεται σε ομάδες αυτού του επιπέδου και είναι κάτι που έχει εντοπίσει και ο Ζοάν Πλάθα και θέλει να το διορθώσει. Δεν γίνεται την Τετάρτη να πετάει φωτιές απέναντι στην Σάσαρι από το πρώτο λεπτό και με το Μαρούσι να πρέπει να φτάσουμε στο 35’ για να παίξει κανονικά. Είναι θέμα νοοτροπίας που πρέπει να αλλάξει. Με κάποιες ομάδες λόγω ποιότητας μπορεί να φτάνει για την νίκη, αλλά με ομάδες όπως ο Προμηθέας είδαμε ότι δεν είναι αρκετό να παίζεις ένα εικοσάλεπτο μπάσκετ.

Καλά γυμνασμένη ομάδα

Από την άλλη όμως δείχνει και κάτι θετικό. Καταρχάς, από το καλοκαίρι λέμε και γράφουμε, ότι έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Οι προπονήσεις ήταν πολύ σκληρές, οι παίκτες «έλιωσαν» στο παρκέ και αυτό φαίνεται πλέον. Όπως είχε πει και ο Τίλμαν στην εκπομπή ΑΕΚ Basket Queen, βλέπουν μέσα στον αγώνα ότι εκείνοι έχουν δυνάμεις για να τρέξουν και οι αντίπαλοι τους αγκομαχούν.

Αυτό προφανώς και βοηθάει, όταν στα δεύτερα ημίχρονα αυξάνεται η πίεση και η ένταση της ομάδας, είτε για να γυρίσει ένα παιχνίδι, είτε για να «καθαρίσει» ένα άλλο. Το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι πολύ χαρακτηριστικό, όταν από το -17, βρέθηκε στο +20 στο τέλος. Η ταχύτητα που παίζει η ΑΕΚ στα παιχνίδια της, είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της και αποτελεί το ατού της απέναντι στους αντιπάλους της.

Επίσης δείχνει και ότι η ομάδα βγάζει χαρακτήρα και προσωπικότητα όταν τα πράγματα γίνονται κρίσιμα. Έχει παίκτες να το κάνει, που έχουν εμπειρία και τις ικανότητες να μην κρύβονται στα δύσκολα. Ο Ραντλ είναι ο κορυφαίος σε αυτόν τον τομέα, αλλά υπάρχει και ο ΜακΡέι.
Σίγουρα ο Ζοάν Πλάθα θα ήθελε πολύ να μην υπάρχει αυτή η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο ημίχρονα. Να μπαίνει η ΑΕΚ εξαρχής δυνατά και να τελειώνει τα παιχνίδια της νωρίς ή τέλος πάντων να μην χρειάζεται να κυνηγάει να ανατρέψει διαφορές.

Ειδικά τώρα που σιγά σιγά θα μπούμε στα κρίσιμα παιχνίδια, δεν επιτρέπονται τέτοιες συμπεριφορές και μπλαζέ ύφος. Μην ξεχνάμε ότι ακόμα δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας στο πρωτάθλημα και δεν υπάρχει χώρος για χαλαρότητα σε κανένα παιχνίδι.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X