Κρίνει και τους διαιτητές ο Κλάτενμπεργκ: «Δεν παίρνουν αποφάσεις αφού έχουν το VAR»

Κρίνει και τους διαιτητές ο Κλάτενμπεργκ: «Δεν παίρνουν αποφάσεις αφού έχουν το VAR»
Photo Credits: INTIME

O πρώην αρχιδιαιτητής, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, μίλησε στο BBC Radio για το VAR και τις αποφάσεις που παίρνουν οι διαιτητές

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στάθηκε στις αποφάσεις τον διαιτητών στην εποχή του VAR, ενώ αναφέρθηκε και στον ξυλοδαρμό διαιτητή στην Τουρκία.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο BBC Radio, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ:

«Το πρόβλημα τώρα είναι ότι οι ποδοσφαιριστές δεν εμπιστεύονται το σύστημα. Τις περισσότερες φορές, οι διαιτητές αποφεύγουν το να πάρουν την απόφαση κατευθείαν γιατί γνωρίζουν ότι θα τους βοηθήσει η τεχνολογία. Αλλά τότε προκύπτει η ερώτηση, παίρνουν κάθε φορά την σωστή απόφαση οι VAR; Κάποιες φορές ναι, κάποιες όχι, και αυτό είναι κάτι που δημιουργεί ένταση στις τάξεις των παικτών, οι οποίοι είναι πολύ πιεσμένοι κυνηγώντας το αποτέλεσμα και εκτονώνουν τον θυμό τους στον διαιτητή.

Οι διαιτητές πρέπει να έχουν την εξουσία για να κάνουν τη δουλειά τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, πολλοί διαιτητές θα φύγουν από τον χώρο του ποδοσφαίρου και χωρίς αυτούς δεν μπορεί να υπάρξει το άθλημα. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τις διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών, γιατί τις περισσότερες φορές σεβόντουσαν την απόφασή μου. Νομίζω ότι το VAR έχει δημιουργήσει περισσότερη ένταση στους ποδοσφαιριστές, διότι δεν γνωρίζουν αν η απόφαση θα είναι υπέρ ή κατά τους».

Για το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του διαιτητή στην Τουρκία από τον πρόεδρο της Ανκαραγκουτσού:

«Το να βλέπεις κάτι τέτοιο είναι φριχτό. Πρόκειται για έναν διεθνή διαιτητή που έχει σφυρίξει πάρα πολλά παιχνίδια στην Τουρκία. Ακόμα και αν ο διαιτητής έχει κάνει ένα λάθος, δεν θα έπρεπε να υπάρχει τέτοια αντίδραση. Για εμένα, όλο αυτό ήταν ένα πισωγύρισμα για το ποδόσφαιρο, όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και παγκοσμίως».

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X