Τα μεγαλόπνοα σχέδια του Αγγελόπουλου και ο παίκτης που χρειάζεται η ΑΕΚ Betsson

Τα μεγαλόπνοα σχέδια του Αγγελόπουλου και ο παίκτης που χρειάζεται η ΑΕΚ Betsson
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τα σχέδια του Αγγελόπουλου και τον παίκτη που χρειάζεται η ΑΕΚ

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται δεν θα δούμε ΑΕΚ Betsson, καθώς υπάρχει η διακοπή για το All Star Game. Ευκαιρία για να πάρουν ανάσες οι παίκτες, να καθαρίσει το μυαλό τους και κυρίως να προετοιμαστούν κατάλληλα για το παιχνίδι με το Περιστέρι, που είναι πολύ κρίσιμο για το πλασάρισμα στο Φάιναλ-8.

Έδωσε ειδήσεις ο Αγγελόπουλος

Για αυτό έχουμε το χρόνο να ασχοληθούμε με όσα σημαντικά είπε ο Μάκης Αγγελόπουλος στην αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΑ Sport. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ για πρώτη φορά μίλησε για αυτά που ετοιμάζει στο γήπεδο αλλά και την διαδικασία που έχει ακολουθηθεί απέναντι στην Ευρωλίγκα.

Ξεκινώντας από το δεύτερο, ο πρόεδρος της Ένωσης, έδωσε την είδηση ότι προς το τέλος του μήνα, αναμένεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου η οποία θα καθορίσει του κανόνες του παιχνιδιού. Αυτό σημαίνει ότι θα σημάνει το τέλος του αθέμιτου ανταγωνισμού, έτσι ώστε όλες οι ομάδες να μπορούν να διεκδικήσουν τις θέσεις στην Ευρώπη που του αναλογούν από την πορεία τους στα εθνικά πρωταθλήματα. Σίγουρα δεν είναι κάτι απλό, αλλά αν αποδειχτεί ότι είναι παράνομα τα κλειστά συμβόλαια της Ευρωλίγκας και γενικότερα η Λίγκα αυτή, αναγκαστεί να ανοίξει, τότε θα αλλάξει όλος ο χάρτης του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο Αγγελόπουλος φωνάζει χρόνια για αυτά τα πράγματα, τα έχει πει εκατοντάδες φορές, όλοι ξέρουν πως έχει δίκιο, αλλά οι βολεμένοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να εισπράττουν κάθε χρόνο τα εκατομμύρια από τα τηλεοπτικά και ας πάνε να πνιγούν όλοι οι άλλοι. Να δούμε τώρα που θα υπάρχει μια απόφαση δικαστηρίου, τι θα γίνει και κατά πόσο θα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Το δεύτερο και ίσως ακόμα πιο σημαντικό, είναι αυτά που είπε ότι ετοιμάζει για το γήπεδο της ΑΕΚ. Μίλησε για αλλαγή των χρωμάτων της Αρένας, προφανώς εννοούσε τα καθίσματα, αλλά και το σημαντικότερο για τους εξωτερικούς χώρους. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ είπε ότι θα δημιουργηθούν πέριξ του γηπέδου, θεματικά πάρκα που θα μπορούν να είναι προορισμός για όλη την οικογένεια και για όλες τις μέρες της εβδομάδας. Ειδικά όμως τις μέρες των αγώνων, θα μπορεί να συνδυαστεί με το γήπεδο και για περισσότερες από τις δύο ώρες που διαρκεί μια αναμέτρηση.

Φυσικά όλα αυτά θα γίνουν με έναν σκοπό. Να μπορέσει η ΑΕΚ να έχει περισσότερα έσοδα και να μην χρειάζεται κάθε χρόνο ο Αγγελόπουλος να βγάζει από την τσέπη του 2-3 εκατομμύρια για να μπορεί η ομάδα να βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Μακάρι να τα καταφέρει, καθώς πρόκειται για πολύ μεγαλόπνοα σχέδια που δεν θα αλλάξουν την μοίρα μόνο της ΑΕΚ, αλλά θα αναβαθμίσουν και ολόκληρη την περιοχή. Οπότε fingers crossed, που λένε και στο χωριό μου.

Ο παίκτης που χρειάζεται

Πάμε και στα αγωνιστικά μιας και η διακοπή της συνεργασίας με τον Μάκλεμορ δεν ήταν δα και καμιά τεράστια έκπληξη. Επειδή ακούω και διαβάζω διάφορα σχόλια για τον παίκτη, να πω ότι αγωνιστικά ήταν μια χαρά. Δεν ξέρω αν πολλοί περίμεναν να δουν τον παίκτη του ΝΒΑ, θα ήταν ακόμα εκεί, αν βρισκόταν στην ίδια κατάσταση, αλλά αυτά που ήθελε η ομάδα τα έκανε. Ο Μάκλεμορ είναι ένας παίκτης που θα πρέπει η ομάδα να παίξει για αυτόν, να του δημιουργήσει σουτ που θα πάρει και θα βάλει.

Ίσως δεν τον εκμεταλλεύτηκε πολύ σε αυτόν τον τομέα, αφού ο Πλάθα ήθελε πρώτα να φτιάξει βασικές λειτουργίες της ομάδας και μετά να προσαρμόσει τα πλάνα ξεχωριστά σε παίκτες. Παρόλα αυτά, ο Αμερικανός ήταν ιδιαίτερα οικονομικός, καθώς έβαζε πόντους με λίγες προσπάθειες, είχε πολύ καλό ποσοστό στο τρίποντο (40%) και έβαζε σχεδόν 10 πόντους ανά αγώνα.

Καθόλου άσχημα και αν με ρωτάτε, κάτι τέτοιο περίμενα όταν τον αποκτούσε η ομάδα. Τα προβλήματα ήταν άλλα, τα γνωρίζουν πλέον όλοι, δεν μπορούσε να είναι συγκεντρωμένος μόνο στο μπάσκετ, είχε παραβιάσει πολλές φορές το επιτρεπόμενο ωράριο και μόνο που η ληστεία που υπέστη, συνέβη πρωινές ώρες, καταλαβαίνει κανείς τους λόγους της αποδέσμευσης.

Πλέον η ΑΕΚ έχει βγει στην αγορά για να βρει αντικαταστάτη του και μάλιστα ιδανικά, αυτό να γίνει πριν το τέλος του πρώτου γύρου, για να χρεωθεί η αλλαγή τώρα και να μην χαθεί στον δεύτερο γύρο άλλη μία, όπως πέρσι που τραυματίστηκε ο Στρέλνιεκς και δεν μπορούσε να αντικατασταθεί.
Κατά την γνώμη μου πρέπει να είναι ένας παίκτης που να είναι 3-2, δηλαδή κάτι σαν τον ΜακΡέι, αλλά πιο φόργουορντ, να έχει καλό τρίποντο και να μπορεί να λειτουργήσει καλά χωρίς την μπάλα.

Έναν πιο ψηλό Μάκλεμορ δηλαδή, αν μπορεί να είναι και καλός αμυντικός, ακόμα καλύτερα. Δεν είναι εύκολη η αγορά αυτήν την περίοδο και ο χρόνος πιέζει, οπότε να δούμε πως θα πάει και τι έχουν στα υπόψη τους στην ΑΕΚ. Πάντως πιστεύω, ότι αυτήν δεν θα είναι η μοναδική κίνηση που θα γίνει, αλλά θα δούμε στην πορεία.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X