Σαν τον Νεστορίδη κανένας δεν θα βγει, ούτε και φυντάνια σαν αυτά που ζουν ανάμεσα μας!

Σαν τον Νεστορίδη κανένας δεν θα βγει, ούτε και φυντάνια σαν αυτά που ζουν ανάμεσα μας!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τον «Νέστορα» της ΑΕΚ και τα παράλογα που συνεχίζουν να προσβάλουν τη νοημοσύνη μας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ηθελα να το πάρω στην πλάκα. Ετσι κι αλλιώς, αν το δεις σοβαρά με αυτά τα φυντάνια που κυκλοφορούν γύρω μας στην ελληνική κοινωνία και βέβαια στο ποδόσφαιρο, θα πάθεις νευρικό κλονισμό. Όπως και να το δεις, καλύτερα να γελάς με αυτά που κάνουν, παρά να τους μετράς τοις μετρητοίς. Αλλά σε μια μέρα, που η κοινωνία της ΑΕΚ και το σύνολο του κανονικού ποδοσφαίρου, θρηνεί την απώλεια του Κώστα Νεστορίδη, κόβονται οι πλάκες.

Οσο «μεγαλοκοπέλες» και εάν είμαστε πια, δεν έχω αναμνήσεις από τα χρόνια που ο Νεστορίδης αγωνιζόταν και έκανε τον κόσμο να παραμιλά. Ακόμα και εάν οι πολύ κοντινοί μου άνθρωποι στα χρόνια που μεσουρανούσε βρίσκονταν στην Πόλη και μάθαιναν μόνο τις μυθικές περιγραφές γι’ αυτά που έκανε, αυτές οι διηγήσεις ήταν που κράτησαν ζωντανό το μύθο. Τρελαινόμουν να βρίσκομαι σε συζητήσεις με μεγαλύτερους, τυχερούς που τον είχαν δει να αγωνίζεται και να ακούω τις ιστορίες τους.

Εκείνος που μάγευε τον κόσμο

Και τι ιστορίες! Να παθαίνεις πλάκα. Ξέρετε, πολλές φορές όταν αναφερόμαστε στο παρελθόν υπάρχει ένας εξωραϊσμός. Στην περίπτωση του Νεστορίδη όμως, όσα και εάν λέγονταν για τα κατορθώματα του, φάνταζαν φτωχά. Αναλογιστείτε, πως επρόκειτο για τέτοια ποδοσφαιρική ευφυΐα, που είχε τολμήσει να πει δημόσια παραμονή ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό πως θα σκοράρει στο 1ο λεπτό σε συγκεκριμένο σημείο της εστίας. Μαντέψτε: το έκανε το πρώτο λεπτό και άφησε άγαλμα τον Θεοδωρίδη.

Πως μετά να μην αποτελέσει πόλο έλξης για τον κόσμο. Αυτό που βιώσαμε οι επόμενες γενιές με τον Χατζηπαναγή, όταν γέμιζαν τα γήπεδα για πάρτη του μόνο και μόνο για να τον δουν να αγωνίζεται, συνέβαινε εκείνα τα χρόνια με τον «Νέστορα». Αποθεωνόταν, έζησε απίστευτες στιγμές. Δέθηκε ανεξίτηλα με αυτήν την ομάδα, πρόλαβε να είναι μέλος στο πρώτο πρωτάθλημα της Ενωσης στην εθνική κατηγορία.

Η δική μου ανάμνηση

Εξίσου σημαντικό, πως ο Νεστορίδης δεν έλειψε ποτέ από δίπλα της. Πάντα εκεί, στην πρώτη γραμμή. Μαχητικός, τρελαμένος, ενθουσιώδης, ασυγκράτητος. Από τις μέρες που έπαιρνε τηλέφωνα στις εφημερίδες για να ζητήσει να γράφουν καλά για την ΑΕΚ και να μαλώνει όποιους έκαναν καμία στραβοτιμονιά, μέχρι τις μάχες στα υπουργικά γραφεία για να παλέψει για τα δίκαια αυτού του συλλόγου που αφορούσαν την κατασκευή του ναού.

Η δική μου ξεχωριστή ανάμνηση, πέραν από τις πλείστες φορές που μου έκανε την τιμή να ανταποκριθεί στο αίτημα για συνέντευξη, είναι εκείνος ο αποχαιρετισμός στο «ναό» τους. Ο «Νέστορας», ο Μίμης, ο Θωμάς, ο Στέλιος. Η δική μου μυθική τετράδα. Εκείνοι που σε κάνουν να νιώθεις ξεχωριστά και να αντιλαμβάνεσαι πόσα σημαίνει η Αθλητική Ενωση Κωνσταντινουπόλεως. Και ένα μικρό βιντεάκι, να παίζει πάσες με τον Μίμη στα χαλάσματα της Νέας Φιλαδέλφειας. Ευτυχώς, έζησε για να μπει ξανά μέσα στο «σπίτι» του.

Τα έλυσαν όλα

Οσα και να πεις για τον Νεστορίδη φαντάζουν ελάχιστα για να καλύψουν τη μεγαλοσύνη του. Σε πλήρη αντίθεση, με τα φαιδρά που συμβαίνουν γύρω μας. Δεν ξέρω τι αντανακλαστικά έχετε και πόσο εύκολα αντιλαμβάνεστε πράγματα, αλλά εγώ μια ασφάλεια τη νιώθω. Σα να έχει αλλάξει κάτι έπειτα από τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Οι άνθρωποι το προσπάθησαν πολύ, ζόρισαν το μυαλό τους, πήραν όλο το πολιτικό κόστος και όλα έφτιαξαν με μιας.

Τέτοια γελοιότητα, δεν έχει υπάρξει ξανά. Για επεισόδια που προκλήθηκαν μεταξύ Ολυμπιακού και αστυνομίας, τιμωρήθηκε όλο το ποδόσφαιρο να παίζει χωρίς θεατές. Όχι το μπάσκετ, γιατί εκεί γίνονται αγώνες με ασφάλεια. Όχι το βόλεϊ και τα υπόλοιπα του «ερασιτεχνικού» αθλητισμού, γιατί εκεί δεν υπάρχει ζήτημα. Κάτι παλιόπαιδα που υποστηρίζουν, πως το επεισόδιο που έχει ήδη τραυματίσει ανεξίτηλα τον αστυνομικό συνέβη σε αγώνα βόλεϊ, να φύγουν άμεσα γιατί ενοχλούν.

Όλα για τον Ολυμπιακό γίνονται

Δηλαδή, για να μην έχουμε καμία αμφιβολία, όλα αυτά τα εκτός έδρας παιχνίδια που θα έδινε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο γύρο – σε αντίβαρο της απίστευτης εύνοιας που είχε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και γι’ αυτό έφτασε με δεκανίκια εκεί που βρίσκεται – θα γίνουν πλέον χωρίς κόσμο. Σιγά θα πει κάποιος, δηλαδή θα τρομάξει από τον κόσμο στις Σέρρες; Δεν ξέρω. Αλλά ξέρω πως δεν θα είναι ίδιες οι συνθήκες.

Τώρα βέβαια θα πείτε, εδώ στον Ολυμπιακό είναι στα κάγκελα, λένε πως ούτε στη χούντα συνέβαιναν αυτά τα πράγματα και άλλα πολλά όμορφα και εντυπωσιακά. Γιατί να μην τα πουν; Φορολογούνται για τις τοποθετήσεις; Όχι δα. Αντίθετα, πες πες, όλο και κάτι θα μείνει στο τέλος. Και όπως άκουσα και δημοσίως, το πρόβλημα είναι η… εγκληματική οργάνωση που διοικεί το ποδόσφαιρο και εξάπτει τα πάθη. Δεν σας κοροϊδεύω, το λένε δίχως ίχνος ντροπής.

Η Λίγκα και η ευρωπαϊκή πρόκληση της ΑΕΚ

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X