La Liga: Τους τρελαίνει όλους η Χιρόνα - Συνέτριψε τη Μπαρτσελόνα (4-2) και πάει για πρωτάθλημα!

La Liga: Τους τρελαίνει όλους η Χιρόνα - Συνέτριψε τη Μπαρτσελόνα (4-2) και πάει για πρωτάθλημα!
Photo Credits: INTIME

Η απίθανη Χιρόνα έριξε ντόρτια μέσα στο σπίτι της Μπαρτσελόνα, ανέβηκε στην κορυφή και πάει να πάρει το πρωτάθλημα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτοί θα πάρουν πρωτάθλημα και κανείς δεν θα ξέρει πως προφέρεται σωστά το όνομα της: Χιρόνα, όπως στα καστιγιάνικα); Τζιρόνα, όπως στα καταλανικά; Ή μήπως Ζιρόνα; Μήπως τελικά καλύτερα να την αποκαλούμε «ισπανική Λέστερ»;

Πριν από δύο χρόνια και 49 ημέρες, αυτή η απίθανη ομάδα του Μίτσελ βρισκόταν στην ζώνη υποβιβασμού της Σεγούντα Ντιβιζιόν, το  μόνο που την ενδιέφερε ήταν η παραμονή.

Σήμερα, μετά από 16 αγωνιστικές βρίσκεται στην κορυφή, έχει υποχρεώσει Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να βλέπουν την πλάτη τους, αλλά το κυριότερο: δεν τις βλέπει ούτε στο γήπεδο!

Για πρώτη φορά στην έδρα της Μπαρτσελόνα (κι ας είναι αυτό το Μονζουίκ) έβλεπες διάσπαρτους οπαδούς των φιλοξενούμενων, τόσο πολύ πίστευαν το διπλό.

Αυτό το 1-3 δεν ήρθε με ταμπούρι και κλεφτοπόλεμο, αλλά με φανταστικό ποδόσφαιρο, με θάρρος, με ποιότητα!

Στο 12ο λεπτό από μία φανταστική μπαλιά του Έρικ Γκαρσία, η Χιρόνα έβγαλε καθαρό τετ-α-τετ και ο Ουκρανός Ντόβμπικ δεν αστόχησε για το 0-1 (12’).

Η Μπαρτσελόνα απάντησε άμεσα με κεφαλιά του Λεβαντόφσκι, έπειτα από κόρνερ του Ραφίνια (22’), με το ματς να γίνεται ροκ με εκατέρωθεν φάσεις σε ένα χορταστικό πρώτο μέρος.

Λίγο πριν την ανάπαυλα, ο (αριστερός μπακ) Μιγκέλ διέσχισε ανενόχλητος το μισό γήπεδο και με εντυπωσιακό τελείωμα με το αριστερό σημάδεψε το παραθυράκι για το 1-2

Όσοι περίμεναν ανατροπή και κατάρρευση των γηπεδούχων, μάλλον έβλεπαν άλλο ματς. Ο Γκατσανίγκα κράτησε το προβάδισμα σε σουτ του Ντε Γιονγκ (51’), ο Γκιντογάν σημάδεψε ελάχιστα άουτ στην καλύτερη στιγμή για την ισοφάριση (68’) και από εκεί και μετά όλα ήταν Χιρόνα!

Ένα λεπτό μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι με υπέροχη φάση έκαναν το 1-3 με τον Βάλερι Φερνάντεθ και εν συνεχεία έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες με Σάβιο και Σολίς για να  φτάσουν σε ακόμα μεγαλύτερο θρίαμβο.

Αυτό λίγο έλειψε να το πληρώσουν. Με κίνηση πίβοτ και ωραίο γυριστό, ο Γκιντογάν μείωσε σε 2-3 (92’), ενώ στην επόμενη φάση ο Λεβαντόφσκι αμαρκάριστος από την μικρή περιοχή σημάδεψε άστοχα με το κεφάλι.

Το κερασάκι στην τούρτα όμως ήρθε από τους φιλοξενούμενους. Ο Μιγκέλ και ο Σάβιο έκρυψαν την μπάλα, ο Στουάνι την εμφάνισε στα δίχτυα και έκανε το 2-4, σε  ένα ιστορικό βράδυ που  αφήνει την Χιρόνα στην κορυφή και την Μπαρτσελόνα στο -7 από αυτήν!

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X