Η κακή εικόνα της ΑΕΚ Betsson, η βοήθεια του κόσμου και το play της τελευταίας φάσης (VIDEO)

Η κακή εικόνα της ΑΕΚ Betsson, η βοήθεια του κόσμου και το play της τελευταίας φάσης (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την κακή εικόνα της ΑΕΚ, την τρομερή βοήθεια του κόσμου και αναλύει την τελευταία φάση του αγώνα

Η ΑΕΚ Betsson κέρδισε το Μαρούσι στην τελευταία φάση, πραγματοποιώντας ίσως την χειρότερη φετινή της εμφάνιση, προερχόμενη από την καλύτερη της χρονιάς την Τρίτη. Μπορεί κάποιος να πει ότι με το Λαύριο ήταν χειρότερη, αλλά το χθεσινό κατά την γνώμη είναι ακόμα χειρότερο γιατί είναι 3 μήνες μετά και η ομάδα θα έπρεπε να είναι υποψιασμένη.

Φάνηκε από το ξεκίνημα

Για όποιον καταλαβαίνει κάποια πράγματα από μπάσκετ, το όλο θέμα είχε φανεί από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Η ΑΕΚ μπήκε στο παρκέ με ένα μπλαζέ ύφος, χωρίς ενέργεια, χωρίς ένταση, δεν πίεζε σωστά και πολλοί παίκτες της ήταν αλλού για αλλού. Το έβλεπες σε κάθε κίνηση τους ότι ήθελαν με έναν μαγικό τρόπο να κερδίσουν γρήγορα και να φύγουν από το γήπεδο. Βέβαια η διαφορά ποιότητας ήταν τέτοια που τους επέτρεπε να είναι μπροστά στο σκορ ή τέλος πάντων να ακολουθούν με μικρή διαφορά.

Το θέμα είναι ότι έδωσαν ρυθμό στο Μαρούσι, οι καλοί ξένοι παίκτες του βρήκαν ρυθμό και μετά πετούσαν βότσαλα στον ωκεανό. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε κάτι ακόμα που δεν είναι τυχαίο και αν δεν λυθεί θα αποτελέσει πρόβλημα στην πορεία. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική που ένας παίκτης, γκαρντ, του αντιπάλου, κάνει παιχνίδι που τα χάιλαιτς του μπορεί να τον στείλουν στο ΝΒΑ.

Μετά τον Χέιλ και τους 32 πόντους του, ήρθε ο Χιλ και πέτυχε 40(!!) στην περιφερειακή άμυνα της ΑΕΚ. Αν πιστεύει κάποιος ότι αυτό είναι πρόβλημα επειδή δεν υπάρχει ένας defensive stopper στην άμυνα, δυστυχώς το πράγμα είναι πιο σύνθετο. Σίγουρα δεν υπάρχει ένας Σαντ-Ρος στο ρόστερ και αυτό το ξέραμε, αλλά η ομαδική λειτουργία στην αντιμετώπιση του, ήταν για κλάματα. Ειδικά στο τέλος που το Μαρούσι παίζει το ίδιο σύστημα για να βγει από σκριν και να σουτάρει, κάτι που το ήξεραν όλοι όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο και παρόλα αυτά, την πρώτη φορά να πετυχαίνει τρίποντο και την επόμενη να παίρνει βολές, δείχνει και το πρόβλημα.

Όπως λέμε και τα καλά, πρέπει να λέμε και τα κακά και η εικόνα της ομάδας εχθές, είναι και θέμα του προπονητή. Το παραδέχτηκε και ο ίδιος στην συνέντευξη τύπου άλλωστε, οπότε δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω εμείς. Σε τέτοια παιχνίδια, πρέπει όλοι να εξηγούν ειδικά στους ξένους, πόσο σημαντικά είναι και ότι δεν υπάρχει χώρος για χαλαρότητα. Εχθές στην ομάδα, απέτυχαν σε αυτό, αλλά ευτυχώς ήρθε η νίκη και μπορεί να γίνει ένα καλό μάθημα για το μέλλον.

Τρομερός κόσμος

Είναι ίσως από τις λίγες φορές σε ένα τέτοιου επιπέδου παιχνίδι, που αν δεν ήταν ο κόσμος, είμαι βέβαιος πως η ΑΕΚ θα είχε χάσει. Δημιουργήθηκε πολύ ωραία ατμόσφαιρα από 2500 φίλους της ομάδας και ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο, αν δεν ήταν αυτοί, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα. Το έχουμε πει πολλές φορές, ότι σε αυτό το γήπεδο, όταν έχει πάνω από 2000 κόσμο, είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.

Στην 4η περίοδο όταν το Μαρούσι πέρασε με πέντε πόντους, ο Πλάθα έβαλε στο παρκέ όλα τα βαριά χαρτιά και εκείνοι γύρισαν το παιχνίδι. Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στον Ραντλ, που και πάλι ήταν εκεί με τα σουτ του στα πολύ δύσκολα. Τρομερή περίπτωση παίκτη ο Αμερικανός, βγάζει μια ηρεμία και σιγουριά, όταν είναι η μπάλα στα χέρια του, που θεωρείς πάντα ότι κάτι καλό θα κάνει.

Τα ίδια ισχύουν και για τον Κουζμίνσκας, που εκτός από το τελευταίο καλάθι, ήταν μια διαρκής απειλή για την αντίπαλη άμυνα, παίρνοντας σωστές προσπάθειες. Αντίθετα παίκτες όπως ο Καμπενγκέλε και ο Κουζέλογλου, ήταν αλλού για αλλού, δεν βοήθησαν καθόλου και σωστά παρκαρίστηκαν στον πάγκο. Εξαίρεση ο Νετζήπογλου, που ήταν πάρα πολύ καλός επιθετικά, προσπάθησε και αυτός με τους γκαρντ του Αμαρουσίου αμυντικά, χωρίς πολύ καλά αποτελέσματα.

Το play της τελευταίας φάσης

Η ΑΕΚ λίγο πριν το τέλος πήρε διαφορά πέντε πόντων και όμως κατάφερε να την χάσει. Αρχικά δέχεται τρίποντο από τον Χιλ και στην συνέχεια σκοράρει ο Κουζμίσνκας για να πάρει την διαφορά στους τέσσερις. Πάλι με το ίδιο σύστημα βγαίνει ο Χιλ για τρεις και κερδίζει βολές που τις βάζει. Μετά ευστοχεί ο Ραντλ σε δύσκολη προσπάθεια για να πάει η διαφορά στους τρεις. Με το που μπαίνει αυτό το σουτ, παίρνει την μπάλα ο Χιλ, διανύει όλο το γήπεδο χωρίς κανένας να του κάνει φάουλ (!!) και ευστοχεί από τα εννιά μέτρα. Όταν ένας παίκτης έχει βάλει 37 πόντους με όλους τους τρόπους, δεν είναι απίθανο να το βάλει και από την σέντρα.

Έτσι φτάνουμε στην τελευταία φάση μετά το τάιμ άουτ του κόουτς Πλάθα που ομολογουμένως έφτιαξε ένα πολύ καλό play για να περάσει η μπάλα όσο πιο κοντά γίνεται στο καλάθι και στον Κουζμίνσκας, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Η όλη φάση με τα σκριν, γίνεται για να μείνει μόνος του ο Κουζμίνσκας με τον αμυντικό στην καρδιά της ρακέτας και να κάνει το seal (κλείδωμα του αμυντικού στην πλάτη του) ώστε να βρει ένα εύκολο σουτ για την κλάση του. Το σύστημα βγήκε σχεδόν στην εντέλεια, ο Λιθουανός ευστόχησε και γλίτωσε την ΑΕΚ από την παράταση, που έτσι όπως ήταν το μομέντουμ του αγώνα, δεν θα ήταν φαβορί.

Αυτά τα παιχνίδια είναι μάθημα για το μέλλον και για το πως πρέπει να προσεγγίζει η ΑΕΚ τα παιχνίδια της, με οποιονδήποτε αντίπαλο. Αν κάποιοι είχαν μείνει στα πανηγύρια της Τρίτης κατάλαβαν ότι αυτό δεν είναι αρκετό για να κερδίσεις κανέναν αντίπαλο. Μετά από αυτό το ματς, είμαι βέβαιος ότι απέναντι στο Περιστέρι θα εμφανιστεί μια ομάδα έτοιμη για να κερδίσει.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X