Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για όσα συμβαίνουν μετά το τέλος του ματς Βόλος – Ολυμπιακός, τη σωστή (αλλά...) αντίδραση των διαιτητών και τη στάση όλων...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειλικρινά έπειτα από το τέλος της αναμέτρησης του Ολυμπιακού στον Βόλο και όσων προηγήθηκαν σε επίπεδο αντιδράσεων οπαδών και αστυνομικών, αλλά και κυρίως εκείνων που ακολούθησαν σε επίπεδο ΜΜΕ και κάλυψης των θεμάτων, χάθηκε η μπάλα! Δεν πίστευα στα μάτια μου… Για θέματα που μας έχουν απασχολήσει στο παρελθόν πολλές φορές και το ανάθεμα αφορούσε σχεδόν πάντα, εννιά στις δέκα φορές τουλάχιστον (και μάλλον δικαιολογημένα), τις αντιδράσεις του κόσμου και ποτέ την ΕΛ.ΑΣ. Χρειάστηκε να γίνει και αυτό, να παίζει ο Ολυμπιακός, για να ρίξουν όλοι το ανάθεμα στην Αστυνομία που εδώ και δεκαετίες κάνει για το τίποτα αλόγιστη χρήση χημικών.

Κι όμως τώρα διαβάσαμε το αυτονόητο: ότι είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό και να συνιστά το μοναδικό μέτρο αντιμετώπισης επεισοδίων και τούτη τη φορά δεν εστιάζουμε σε γεγονότα έξω από το γήπεδο, αλλά εντός αυτού, όπου έγινε ντου οπαδών του Ολυμπιακού και μάλιστα έφτασαν εώς τους πάγκους. Αρθρογράφοι δήθεν αντικειμενικοί, έγραφαν κάθε φορά για τους χουλιγκάνους (κάποιοι τίμησαν έστω την άποψή τους και δεν τα έριξαν μόνο στην ΕΛ.ΑΣ που δεδομένα έχει ευθύνη ΜΟΝΟ για τα χημικά), θυμήθκαν ότι δεν έγινε σωστή δουλειά από την Αστυνομία. Διάολε τόσα χρόνια στα γήπεδα, πρόσφατα βιώσαμε την αλητεία της εξουσίας στην Τρίπολη, τώρα κάποιοι ανακάλυψαν την …Αμερική;

Προφανώς και ρητορικό το ερώτημα… Ωστόσο είπαμε, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αλλά όχι και τέτοια κωλοτούμπα! Κιχ για το ντου εντός αγωνιστικού χώρου… Μιλιά και λέξη για το γεγονός -με ελάχιστες εξαιρέσεις- πως για να φτάσουμε στα δακρυγόνα (αφού δεν μπορούν αλλιώς) υπήρξε κάποια αιτία. Σα να ξεκίνησαν έτσι δίχως λόγο και αιτία (όχι πως δεν το ‘χουν κάνει) να πετάνε οι διμοιρίες μέσα στο γήπεδο, την ίδια ώρα δεν βλέπαμε τι γίνεται και μετά διαπιστώσαμε από φωτογραφίες και βίντεο οπαδών του Ολυμπιακού πού είχαν φτάσει και τι έκαναν (και έστελναν) προς τους πάγκους (και δη το σημείο που ήταν το var). Μετά δε είδαμε και μόνο όσα βόλευαν βίντεο και κανένα πλάνο φυσικά από την ώρα του ντου και το τι έγινε μετά, εκτός γηπέδου.

Επειτα έπαθαν σοκ όταν άκουσαν ότι Εισαγγελείς απαίτησαν να ανοίξουν οι κάμερες εντός κι εκτός γηπέδου για να δουν τα πάντα… Χάθηκε σα να μην υπήρξε ποτέ το συγκεκριμένο αίτημα από όλα τα ΜΜΕ, εξαφανίστηκε, δεν υπάρχει πλέον πουθενά. Γιατί δεν βολεύει το ποίημα και φυσικά την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθηθεί από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Απίστευτα πράγματα και στ’ αλήθεια και πρωτοφανή σε τέτοιο βαθμό… Βέβαια έπρεπε να το περιμένω, αυτή είναι η αλήθεια, είναι αδίστακτοι (από πάντα) στον βιασμό της αλήθειας, έχουν απίστευτη ικανότητα να παρουσιάζουν σαν πραγματικότητα το ψέμα, τόσα χρόνια επιστήμη το ‘χουν κάνει, έχουν πάρει μάστερ η αλήθεια είναι!

Η ανάγκη της γελοίας επικοινωνίας και οι διαιτητές!

Το ματς συνεχίστησε, με αυτή τη ντροπή να το τελειώσουμε, χωρίς κανείς να σταθεί περισσότερο στο μέγα γεγονός: βγήκαν να παίξουν για να μη τιμωρηθεί -λένε- ο Ολυμπιακός! Αλήθεια τώρα;;; Χρειάζεται για όσα έγιναν να πρέπει να συνεχιστεί το ματς προκειμένου να μη τιμωρηθεί η ομάδα του Φαλήρου… Κλήθηκαν σε απολογία φυσικά οι «ερυθρόλευκοι» και γράφτηκε το επικό «σκάνδαλο για να τιμωρήσουν τον Ολυμπιακό σε ματς που τελείωσε κανονικά»! Άποψη που στήριξαν και επικοινώνησαν πολλοί αφού έτσι πρόσταξε το αφεντικό τους. Αλήθεια δεν πρέπει να τιμωρηθεί; Το σκάνδαλο έχει να κάνει αποκλειστικά με το γεγονός της παρωδίας του αγώνα που απαράδεκτα συνεχίστηκε και ακόμη χειρότερα ολοκληρώθηκε!

Ζούμε το απόλυτο θέατρο του παραλόγου με τους ανθρώπους (σε όλα τα πόστα, εντός κι εκτός και σε ΜΜΕ) του Ολυμπιακού να επιβεβαιώνουν τον φαταουλισμό τους. Ξεχνάνε φυσικά ότι υπάρχουν τακτικοί δικαστές και όλα πλέον δεν περνάνε απαρατήρητα… Αλλά πώς να επικοινωνήσουν αλλιώς την αποτυχία όπως αυτοί θεωρούν τη σεζόν τους έως τώρα. Διότι αν θεωρούσαν ότι τους πολεμάνε, δεν τους αφήνουν να διεκδικήσουν τον τίτλο (αν και μόλις 3 βαθμούς από την κορυφή), προφανώς και δεν θα τα άλλαζαν (σχεδόν) όλα: προπονητή, αθλητικό – τεχνικό διευθυντή (ότι σας βολεύει διαλέξτε) και δεν θα έκαναν λόγο για ανάγκη για απομάκρυνση παικτών και προσθηκών (μίνιμουμ 5).

Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου

Από κει και πέρα υπάρχουν και οι διαιτητές και οι αντιδράσεις τους… Σωστές και μάλλον αναμενόμενες. Κάτι που επί σειρά ετών έπρεπε να ‘χε συμβεί αφού οι ίδιοι τα έκαναν πάντα. Έχουν το θράσσος να κουνάνε και το δάχτυλο βέβαια… Είπαμε όμως, το απόλυτο θέατρο του παραλόγου, μη τα ξαναλέμε. Ωστόσο γίνεται αυτό το πράγμα στον Βόλο και μετά μία ώρα ο Παπαπέτρου βγαίνει και σφυρίζει για να παίξουν πασούλες, να διακωμωδήσουν δυο ομάδες το ποδόσφαιρο επειδή έτσι συμφώνησαν οι αφεντάδες τους και δεν τρέχει τίποτα; Αλήθεια τώρα;;; Σκέφτεται κανείς να ‘χε συμβεί αυτό, το ίδιο σκηνικό, μεταξύ Βόλου και ΑΕΚ τι θα έλεγαν για Μπέο και Μελισσανίδη;

Οι υπόλοιποι, οι συνάδελφοι του Παπαπέτρου, τόσο καιρό που ΣΩΣΤΑ τους αναδεικνύουν σε υπεύθυνους εγκληματικών λαθών και την εποχή του VAR (βλέπε Φωτιά με ΑΕΚ και όχι μόνο γιατί θέλω τρία blog για να χωρέσω τις σφαγές μας), τι άλλαξαν οι ίδιοι προς το καλύτερο για τον εαυτό τους; Επαναλαμβάνω για τα γιουσουφάκια που θα επιχειρήσουν να παρερμηνεύσουν τούτη την παράγραφο: πολύ σωστά αντιδρούν οι διαιτητές, αλλά έπρεπε να το ‘χουν κάνει καιρό τώρα και πολύ περισσότερο όταν τους είπαν «άχρηστους» (και δικαιολογημένα) με αποτέλεσμα να έρθει η τίμια λύση των ξένων συναδέλφων τους, ούτε τότε πήραν χαμπάρι ότι τους φτύνουν, δεν βρέχει… Η μοναδική που τους στήριξε ήταν η ΑΕΚ, η πλέον πιστολιασμένη απ’ την πάρτη τους πριν και τώρα, σε Κρήτες, Τρίπολες, Θεσσαλονίκες, Βόλους, με Κηφισιές και τόσες άλλες!

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X