Εσείς ποιον παίκτη θα «ψηφίζατε» από την ΑΕΚ μέχρι στιγμής;

Εσείς ποιον παίκτη θα «ψηφίζατε» από την ΑΕΚ μέχρι στιγμής;
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, κάνει τη δική του επιλογή, και μάλλον είναι… έκπληξη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ερώτημα παραμένει πάντα το ίδιο. Πότε επιτέλους θα αφήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο να «ανασάνει» εκείνοι που θεωρούν ότι θα έπρεπε εσαεί να το ελέγχουν, να είναι στα… μέτρα τους, με 50% υπέρ τους και 50% κατά των άλλων; Έλληνες διαιτητές δεν θέλουν, τους ξένους όταν ορίζονται, ψάχνουν να βρουν μήπως είχε αδικήσει ποτέ καμία ομάδα στο πρωτάθλημα της χώρας του ή μήπως έχει έρθει ποτέ να παίξει την ΑΕΚ και να νίκησε η «Ένωση», άρα να είναι… ύποπτος!

Αναμένοντας λοιπόν να δούμε, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, αν οδεύουμε προς αναβολή της 14ηςαγωνιστικής, ελέω της αντίδρασης της ΚΕΔ για τις απειλές που δέχτηκε ο διαιτητής Παπαπέτρου μετά το Βόλος – Ολυμπιακός, μπορούμε να σχολιάζουμε και άλλα θέματα, εκτός της επικαιρότητας.

Γενικότερα, μιας και ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, μας έχει πιάσει και μια τάση ανασκόπησης και απολογισμού. Τα είπαμε χθες στο «βίντεο της ημέρας» για τη βαθμολογία, η οποία ούτως ή άλλως «μιλάει» από μόνη της και δείχνει μια μάχη μέχρις εσχάτων. Δεν αρέσει αυτό το ενδιαφέρον, αυτός ο ανταγωνισμός, αυτή η αγωνία σε κάποιους, αλλά τι να κάνουμε; Έτσι θα πάει ως το τέλος.

Υπάρχουν οι αριθμοί, αλλά υπάρχουν και τα ματάκια μας

Στο πλαίσιο των μέχρι τώρα απολογισμών, εντάσσεται και μια κουβέντα, που έκανα, σε ερώτηση που δέχτηκα για το ποιος παίκτης της ΑΕΚ, μου άρεσε περισσότερο στον πρώτο γύρο. Δύσκολη ερώτηση, ομολογουμένως. Κι ακόμα πιο δύσκολη η απάντηση. Και θέλησα πρώτα να δώσω την απάντηση και μετά να ρίξω μια ματιά στους αριθμούς, για να δω αν συμφωνούμε! Και δεν συμφωνούμε εντελώς, θα έλεγα.

Γιατί ναι μεν, όλοι έχουμε δει τον πολύ καλό πρώτο γύρο του Ελίασον, που είναι πρώτος σε εύστοχα γεμίσματα στη Σούπερ Λιγκ (38 σε 13 ματς) και παράλληλα είναι και 4οςσυνολικάστις ασίστ. Ναι μεν, όλοι έχουμε δει τον δεδομένα πιο ποιοτικό παίκτη του πρωταθλήματος και MVP του περσινού, που δεν είναι άλλος από τον Πινέδα, που σε 12 αγώνες μετράει ήδη 92 πάσες.

Ναι μεν, όλοι έχουμε δει τον Τσούμπερ που έχει σκοράρει 4 γκολ και έχει τις περισσότερες τελικές από τους παίκτες της «Ένωσης» και που ήταν ο πιο κομβικός ποδοσφαιριστής της περσινής Σούπερ Λιγκ.

Ολοι τούς έχουμε δει και ο κόσμος τους έχει αποθεώσει και τους τρεις προαναφερθέντες,αλλά και πολλούς άλλους. Αλλά, πέρα από τους αριθμούς, υπάρχουν και τα ματάκια μας. Κι εκτός από τα ματάκια μας, υπάρχουν και κάποιοι παίκτες εξ ορισμού αδικημένοι λόγω θέσης, που χρειάζονται όμως για να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» σε κάθε ομάδα.

Γι’ αυτό «ψηφίζω» Σιμάνσκι

Και υπό αυτό το πρίσμα, ο Σιμάνσκι των 32 κλεψιμάτων σε 10 αγώνες, αλλά και των δύο ασίστ, είναι για μένα, ο παίκτης που θα ψήφιζα σήμερα, αν θα έπρεπε σώνει και καλά να επιλέξω έναν από την ΑΈΚ, που ξεχωρίζω μέχρι στιγμής.

Δεν είναι μόνο ότι στη θέση του, αυτή του κόφτη, αναχαιτίζει επιθέσεις των αντιπάλων και κάνει ακόμα πιο… μάγκες, τους δεδομένα εξαιρετικούς Βίντα και Μουκουντί. Είναι τα απίστευτα τρεξίματά του σε πολλούς χώρους, ότι κάθε αντίπαλος στο χώρο του άξονα, τον βλέπει ξαφνικά μπροστά του, το πάθος και η δύναμη, που τον καθιστούν έναν πάρα πολύ χρήσιμο παίκτη για την ΑΈΚ του Αλμέιδα, που ούτως ή άλλως, διέπεται από αυτά τα στοιχεία.

Είναι ο «bodyguard» της ομάδας ανάμεσα στους τέσσερις της άμυνας και τους επιθετικογενείς της μεσαίας γραμμής, που έχουν την τεχνική και το κουβάλημα της μπάλας,που δεν έχει ο Νταμιάν. Αν και στην ΑΕΚ δεν υπάρχει εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, και όλοι κάνουν ότι τους πει ο Αλμέιδα, στη δουλειά του Σιμάνσκι αποτυπώνεται αυτό που λέμε «ο ρόλος που του έχει αναθέσει ο προπονητής». Και είναι εξαιρετικός. Και κάποια στιγμή, θα πρέπει να βρεθεί κι ένα σύνθημα για να ακούσει κι αυτός, ρυθμικά το όνομά του. Το αξίζει, νομίζω.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X