Και όμως είναι πολύ καλύτερη!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης κάνει όλες τις συγκρίσεις ανάμεσα στο περσινό ξεκίνημα και στο φετινό - Οι αριθμοί δε λένε ψέματα!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το τέλος του πρώτου γύρου βρήκε την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με ένα βαθμό λιγότερο από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ωστόσο έχει πάρει ένα «τρίποντο» στα… χαρτιά (το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η τύχη του οποίου θα κριθεί οριστικά και αμετάκλητα στο CAS μετά την προσφυγή των «ερυθρόλευκων»).

Στο… χορτάρι, όπως μας ζάλισαν πέρσι κάποιοι τον έρωτα με αφορμή τα βυθισμένα δοκάρια του Περιστερίου και μέχρι να πάρει εκεί και αυτό το ματς η ΑΕΚ, η ομαδάρα του Ματίας Αλμέιδα έχει 30 βαθμούς, έναντι 29 του ΠΑΟΚ, 29 του Ολυμπιακού και 28 του Παναθηναϊκού… Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα λοιπόν, έχοντας ένα πολύ πιο απαιτητικό πρώτο τρίμηνο σε σχέση με πέρσι όπου είχε ένα ματς την εβδομάδα, ενώ φέτος έχει και μεσοβδόμαδες «υποχρεώσεις» οι οποίες είναι πάρα πολύ απαιτητικές, έχει ανταπεξέλθει στις προσδοκίες και είναι μέσα σε όλους τους στόχους της.

Ο περσινός απολογισμός των «κιτρινόμαυρων» ήταν εννιά νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες, με απολογισμό τερμάτων 23-5. Ο φετινός απολογισμός τους είναι εννιά νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, ενώ ο συντελεστής τερμάτων είναι 23-9!

Όπως γίνεται αντιληπτό η ΑΕΚ έχει έναν βαθμό περισσότερο από ότι είχε πέρσι, ενώ έχει τα ίδια υπέρ της γκολ (παρότι σε όλο τον πρώτο γύρο της λείπει ο Λιβάι Γκαρσία που έχει αγωνιστεί μόλις σε τρία ματς για 74, 29 και 68 λεπτά με απολογισμό μόλις ένα γκολ). Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως από την εξίσωση λείπει και ο Αραούχο που από τα 13 ματς έχει ξεκινήσει μόλις στα πέντε και έχει επίσης μόλις ένα γκολ)!

Αμυντικά ωστόσο έχει δεχθεί τέσσερα γκολ περισσότερα, όπου ήταν αυτά που της κόστισαν και είχε και απώλειες βαθμών (ένα από τον Πανσερραϊκό, δύο από τον ΟΦΗ και ένα από την Κηφισιά). Σε σχέση με πέρσι η ΑΕΚ έχει τρία λιγότερα clean sheets αφού τη σεζόν του νταμπλ στον πρώτο γύρο είχε εννιά και φέτος έξι.

Απόλυτη «κυρίαρχος» στα μεγάλα ματς!

  Η ΑΕΚ φέτος είναι εξαιρετική σε όλα τα μεγάλα -εντός των συνόρων- ραντεβού της. Αν πάρουμε τα αποτελέσματα με το λεγόμενο Big6 (τις ομάδες των play off δηλαδή) η ΑΕΚ έχει μία ισοπαλία με τον Ολυμπιακό και τέσσερις νίκες κόντρα σε Παναθηναϊκό (στη Λεωφόρο), ΠΑΟΚ, Άρη και Αστέρα (στην Τρίπολη). Έχει συγκεντρώσει δηλαδή 13 βαθμούς.
Στα ακριβώς ίδια ματς πέρσι, η ΑΕΚ είχε ήττα στη Λεωφόρο (ελέω του Καμπάκοφ), είχε κερδίσει τον ΠΑΟΚ και τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, είχε ηττηθεί (παρότι ήταν ανώτερη) από τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια (1-3) και είχε την ισοπαλία στην Τρίπολη. Από αυτά τα παιχνίδια είχε συγκεντρώσει μόλις εφτά βαθμούς, δηλαδή αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν διπλάσια κερδισμένη.
Αν θέλουμε να δούμε απλά τα ματς του πρώτου γύρου, η ΑΕΚ είχε την ήττα από τον Παναθηναϊκό, το διπλό στο «Κλ. Βικελίδης» τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, την ισοπαλία στο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης» (όπου ήταν πολύ ανώτερη του Ολυμπιακού) και την ισοπαλία στην Τρίπολη. Η ΑΕΚ είχε δηλαδή πέρσι στα μεγάλα ματς του πρώτου γύρου οκτώ βαθμούς, δηλαδή πέντε λιγότερους από ότι φέτος!

Κερδίζει ματς από τις στατικές φάσεις!

Ένα από τα σημαντικά στοιχεία τα οποία έχει εξελίξει στη φετινή ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα προκειμένου η ομάδα του να βρίσκε τρόπο να «ξεκλειδώνει» τις αντίπαλες άμυνες, όταν αυτές παίζουν ταμπούρι και παρκάρουν πούλμαν στο… ένα τρίτο του γηπέδου, όπως έκανε για παράδειγμα ο Άκης Μάντζιος στο παιχνίδι της Δευτέρας με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι οι στατικές φάσεις.

Από μία τέτοια και συγκεκριμένα από μία εκτέλεση του Πέτρου Μάνταλου στο 59’, ο Βίντα κατάφερε να νικήσει τον μέχρι εκείνη τη στιγμή ανίκητο Κουέστα, να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να χαρίσει στην ΑΕΚ μία ακόμα νίκη, την ένατη στο πρωτάθλημα και 11η συνολικά την τρέχουσα σεζόν!

Η ΑΕΚ την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 έχει σκοράρει συνολικά 33 φορές σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα και Ευρώπη). Από αυτά τα δέκα τέρματα έχουν επιτευχθεί από στατικές φάσεις (δηλαδή σχεδόν το 1/3), εκ των οποίων τα εφτά από εκτελέσεις κόρνερ (δεν έχουμε υπολογίσει καν στην εξίσωση τα πέναλτι).

Το πιο γλυκό πόδι το έχει με διαφορά ο Νίκλας Ελίασον, καθώς από τρεις εκτελέσεις κόρνερ και μία εκτέλεση φάουλ οι συμπαίκτες του σκόραραν τέσσερις φορές (Αραούχο, Γιόνσον, Βίντα και Μοχαμάντι). Αμέσως μετά ακολουθεί ο Άμραμπατ με δύο ασίστ και έπονται οι Γκατσίνοβιτς, Χατζισαφί και Μάνταλος.

Ο πιο επικίνδυνος «κιτρινόμαυρος» στις στατικές φάσεις είναι ο Βίντα, ο οποίος έχει σκοράρει συνολικά φέτος τέσσερις φορές εκ των οποίων οι τρεις μετά από στατική φάση (το άλλο του γκολ είναι το… ριμπάουντ που πήρε μετά την εκτέλεση πέναλτι του Γκαρσία και την απόκρουση του Λιβάκοβιτς στο εντός έδρας ματς με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε στην ΑΕΚ την πρόκριση στο γύρο των play off του Champions League).

Το εντυπωσιακό είναι δε, ότι εκτός του Βίντα, υπάρχει απίστευτη πολυφωνία στο σκοράρισμα, καθώς έχουν καταγραφεί άλλοι εφτά διαφορετικοί ποδοσφαιριστές που έχουν χριστεί σκόρερ υπέρ της ΑΕΚ από στατικές φάσεις. Αυτοί είναι οι: Τσούμπερ, Αραούχο, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Σιντιμπέ, Μουκουντί και Μοχαμάντι.

ΥΓ: Ένα ενδιαφέρον στοιχείο προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά της Super League. Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής κόπηκαν 55.439 εισιτήρια! Η ΑΕΚ παρότι υποδέχθηκε τον Άρη το βράδυ της Δευτέρας και μάλιστα στις 9 μ.μ. έκοψε 26.810 «μαγικά χαρτάκια»!

Πρόκειται για πολύ μεγάλο νούμερο και αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κόσμος που παρακολούθησε την αναμέτρηση του Δικεφάλου κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν το 48,4% των συνολικών εισιτηρίων της αγωνιστικής! Ρε κάντε ένα γκάλοπ…

ΥΓ 2: ΥΠΟΚΛΙΣΗ στη «Βασίλισσα» της Ελλάδος! Προκρίθηκε στους «16» του BCL με το απόλυτο των πέντε νικών σε πέντε αγώνες! Βλέπετε εκεί δεν υπάρχουν ούτε Τσαρούχες, ούτε Παπαπέτρου για να αλλοιώνουν παιχνίδια! Ο τελευταίος μάλιστα θα πρέπει να είναι και λίγο πιο προσεκτικός στο που… τηλεφωνεί! Θα επανέλθω!

ΥΓ 3: Ο θαυματοποιός Μαρτίνεθ μας χαιρέτησε. Κρίμα τα αφιερώματα που του έκαναν όταν ήρθε! Κρίμα τα αφιερώματα όταν προκρίθηκε από σπόντα κόντρα στη Γκενκ και τα αφιερώματα για την ισοπαλία που πήρε από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια… Το στοίχημα είναι πλέον πόσο θα αντέξει ο Καρβαλιάλ…

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X