Αμπέλ Φερέιρα: «Εξαντλητικό πρωτάθλημα» - «Τίποτα δεν είναι καθορισμένο για το μέλλον μου»

Αμπέλ Φερέιρα: «Εξαντλητικό πρωτάθλημα» - «Τίποτα δεν είναι καθορισμένο για το μέλλον μου»
Photo Credits: INTIME

Ο Αμπέλ Φερέιρα έκανε δηλώσεις σχετικά με το πρωτάθλημα αλλά και για το μέλλον του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Πορτογάλος, πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ (2019-20) και νυν  της Παλμέιρας, Άμπελ Φερέιρα είναι πολύ κοντά στο να πανηγυρίσει ξανά τον τίτλο στη Βραζιλίας, μετά εκείνο τον 2022.

Για άλλη μια φορά, ο Φερέιρα  σε δηλώσεις του, αναφέρει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα συνεχίσει στην Παλμέιρας, στον πάγκο της οποίας βρίσκεται από 30 Οκτωβρίου 2020, αμέσως μετά την αποχώρησή του από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. «Δεν πρόκειται να σχολιάσω εικασίες, ξέρετε πώς είναι το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας. Έχω ήδη πει κατά τη διάρκεια της χρονιάς, υπάρχουν πολλές εικασίες, είναι φυσιολογικό.

Το πιο σημαντικό είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς, θέλουμε να σφραγίσουμε αυτόν τον τίτλο, γιατί αυτή τη στιγμή δεν είμαστε πρωταθλητές και θέλουμε πολύ να είμαστε», ξεκίνησε λέγοντας, μετά τη νίκη επί της Φλουμινένσε. «Τίποτα δεν είναι καθορισμένο, ξέρεις. Ξέρουν τι μου συμβαίνει, ότι έχω συμβόλαιο», πρόσθεσε ο προπονητής.

«Στο πρώτο ή το δεύτερο Libertadores είπα ότι θα σταματήσω και θα σκεφτώ, όπως κάνω κάθε χρόνο. Έχω ξαναπεί ότι βαρέθηκα, και αυτό δεν είναι ψέμα. Είναι δύσκολο να παίζεις παιχνίδια και να ταξιδεύεις κάθε τρεις μέρες, να λέγονται συνέχεια διάφορα ότι είσαι αυτός ή εκείνος. Πιστεύετε ότι αυτό είναι εύκολο;

Είναι τρία χρόνια, όχι τρεις μέρες. Κάθε χρόνο, φτάνω στο τέλος, έχω έτοιμη μια αναφορά για το τι ζήτησα την προηγούμενη χρονιά, τι έγινε και ποιο πιστεύω ότι θα είναι το μέλλον του συλλόγου. Αυτή η έκθεση είναι έτοιμη να παραδοθεί. Είναι πολύ κουραστικό να είσαι προπονητής στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, αλλά δεν είμαι αχάριστος», πρόσθεσε ο Πορτογάλος προπονητής, ο οποίος έχει δεχθεί πρόταση πολλών εκατομμυρίων από την Αλ Σαντ στο Κατάρ.

Όσον αφορά την προοπτική να κερδίσει ξανά τον τίτλο, ο Άμπελ Φερέιρα υπενθύμισε ότι η Παλμέιρας είχε ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα, 13 πόντους, αλλά δεν πέταξε ποτέ λευκή πετσέτα:
«Είπα στους παίκτες ότι, αν το αφήσουν, θα ήμουν ο πρώτος που θα έφευγε. Αν ένιωθα ότι θα το άφηναν, θα το έκανα. Αυτό ήταν το πρώτο.

Και τους είπα επίσης ότι είχαμε την ευκαιρία να φύγουμε από εδώ, εγώ ως ο καλύτερος προπονητής και αυτοί ως οι καλύτεροι παίκτες. Αυτές είναι οι στιγμές που μπορούν να μας κάνουν να μεγαλώσουμε και να επιστρέψουμε ακόμα καλύτεροι, και νομίζω ότι κατάλαβαν τι εννοούσα».

O Άμπελ Φερέιρα είναι ο ξένος προπονητής με τους περισσότερους τίτλους στη Βραζιλία, όπως σημειώνει η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS). Έχει κατακτήσει 8 τρόπαια σε διάστημα μόλις τριών  χρόνων (!), ανάμεσά τους δύο  Copa Libertadores και  ένα Recopa Sudamericana.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X